Részletes keresés

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból

Az Artprice nemrég készült el a tavalyi év aukciós trendjeit feldolgozó elemzésével, és ennek a legfontosabb eredményeit most a műtárgy.com ismerteti a magyar olvasókkal. Az elemzés több mint félmillió aukciós eredmény feldolgozásával készült és a globális aukciós piacon 4 %-os növekedést mutatott ki.

Az aukciós piacot továbbra is két aukciósház, a Cristie's és a Sotheby's versengése dominálja, a kettő együtt majdnem 30.000 műalkotást adott el összesen mindegy 9 milliárd dollár értékben. Mindemellett azonban az is egy fontos fejlemény, hogy a TOP15 legnagyobb forgalmú aukciósház listáján már több olyan távol-keleti céget is felfedezhetünk, mint a Canton Treasure, a Poly Group vagy a Seoul Auction.

A TOP100 legdrágább aukciós eredmény listáját is a Sotheby's és a Christie's uralja: ketten együtt 100-ból 88 leütést adtak. A legdrágább, más cégtől származó leütés a listán a tizenharmadik: Pablo Picasso 1932-es La Dormeuse című képe a Phillipsnél kelt el tavaly márciusban.

2018-ban összesen 2 műalkotás kelt el 100 millió dollárnál magasabb áron: Pablo Picasso és Amedeo Modigliani művei. Az életében sokat alkotó Picassótól összesen kilenc alkotás szerepel a listán, a hasonlóan népszerűnek számító Monet-től pedig nyolc. Mögéjük hat darab TOP100-as eladással pedig még Jean-Michel Basquiat tudott felzárkózni.

A TOP100-as listán 15 élő alkotót találhatunk (köztük rögtön a negyedik helyen David Hockney-t), de sokat elárul a műtárgypiac mai trendjeiről, hogy a 19. század végénél régebbi alkotásból összesen három fért fel a listára: Lucas van Leyden, Qian Weicheng és Su Shi művei.

Most pedig következzen maga a toplista!

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból


A hazai TOP10-es listát a műtárgy.com 2018 év végi cikkében közölte.

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból


szerző: műtárgy.com, a teljes nemzetközi elemzés ezen a linkről tölthető le.

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Műtárgy: milyen kép illik egy városi otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy városi otthonba?

2019-06-13

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba és az otthonunkba.

 Rajzoló humanoid robot munkáiból nyílt kiállítás Oxfordban

Rajzoló humanoid robot munkáiból nyílt kiállítás Oxfordban

2019-06-13

 A világ első ultrarealisztikus, humanoid, rajzoló robotjának munkáiból nyílt kiállítás az Oxfordi Egyetemhez tartozó The Barn Galleryben. Az Unsecured Futures c. tárlat június 12-től július 6-ig látogatható, a kiállított művek már gazdára is találtak (összesen több mint 1 millió fontért keltek el).

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.