Részletes keresés

Ajándékötletek az egész családnak

Eljött az évnek az az időszaka, amikor ismét minden az ünnep körül forog. A városban már égnek a karácsonyi fények, a tereken átvették az uralmat a karácsonyi vásárok. Bármennyire is elhatároztuk tavaly, hogy idén már ősszel be lesz csomagolva az összes ajándék, amelyet a rokonoknak, barátoknak szánunk, valószínűleg a legtöbben most ocsúdunk, hogy még számos meglepetés, apróság hiányzik. A vásárok és a bevásárlóközpontok tumultusát, valamint a sorban állást is elkerülhetjük, ha aukción vásárlunk, ráadásul értékálló, egyedi darabokkal lephetjük meg szeretteinket. Az alábbiakban olyan ajándékötleteket mutatunk, amelyekkel a különböző generációknak okozhatunk örömet, és amelyekre hamarosan licitálni is lehet.

Ajándék a nagymamáknak


Az unokákkal kapcsolatos ajándékokon túl, a nagymamák általában örülnek a szép és míves tárgyaknak. Sokuknak van vitrinje, amelyben a szívüknek kedves, hosszú évek alatt összegyűjtött porcelánok, nippek, ilyen-olyan csecsebecsék sorakoznak. Minden darabnak története van, emlékek és személyek sora kapcsolódik hozzájuk, így aztán különösen óvatosan és gondosan kell velük bánni. A gyűjteményt gyarapítandó, meisseni kisplasztikát ajánlunk, ami egy bájos udvarlási jelenetet ábrázol. A meisseni porcelán világszerte híres, olyannyira, hogy a német kisváros nevét hallva elsősorban már a fehér aranyként is emlegetetett porcelánra asszociálunk.

Ajándékötletek az egész családnak
Ajándék a nagypapáknakHát, ez nem egyszerű eset. A nagypapáknak vagy határozott elképzelésük van azt illetően, hogy mit szeretnének kapni, és ezek a kívánságok a leggyakrabban praktikusak, vagy pedig ők maguk sem sejtik, hogy minek örülnének. Az viszont biztos, hogy ők még nem néznek ránk értetlenül, ha azt hallják, hogy butella, hiszen tudják, hogy az egy ital, pontosabban bor vagy pálinka tárolására szolgáló palackfajta. Úgy gondoljuk, hogy ez a vidám, színes zománcfestéssel díszített, ón kupakos, fúvott példány elnyerné a tetszésüket.

Ajándékötletek az egész családnak
Ajándék az édesanyáknakAz anyukákat a legtöbben olyan szép dolgokkal szeretjük megörvendeztetni, amelyet szívesen nézegetnek, viselnek. Az üveg azért lehetnek népszerű választás, mert a belőle készült tárgyak finomak és kellemes színekben készülhetnek. Az ékszert szerető hölgyeknek ezért üveggyöngyökből álló láncot ajánlunk, amelyet az olvasztott arany füstlemez díszítés, valamint a merész színkombináció tesz különösen izgalmassá.

Ajándékötletek az egész családnak
Az ékszereket kevésbé kedvelő édesanyáknak egy almát formázó, áttetsző muranói levélnehezéket választottunk.

Ajándékötletek az egész családnak
Ajándék az édesapáknakA bölcs családfőknek a Kossuth-díjas szobrászművész, Melocco Miklós alkotását ajánljuk, a Számoló Szókratész patinázott bronz kisplasztikát. Az ókori görög filozófus alakja különösen jól mutatna a dolgozószobában, az íróasztalon. A 83 éves Melocco Miklós munkáival többek között a köztereinken találkozhatunk.

Ajándékötletek az egész családnak
Ajándék a testvéreknekJátékos és vidám meglepetést kerestünk, és meg is találtuk a muranói asztaldísz formájában, amely egy akváriumot mintáz. Az áttetsző, házikó formájú akváriumban három piros halacska úszkál. Könyvespolc vagy dohányzóasztal díszeként is megállja a helyét, kis mérete ellenére garantáltan nem marad észrevétlen, hiszen annyira kedves darab. Nincs más dolgunk, mint meggyőzni magunkat arról, hogy nem megtartani, hanem elajándékozni szeretnénk.

Ajándékötletek az egész családnak
+1 ötlet, ha már csak valami apróság hiányzikNem tudunk szó nélkül elmenni ezek mellett a bájos, üvegből készült cukorkák mellett. Színesek, és a belsejükben lévő, olvasztott aranyfüstlemez miatt fénylenek, így egyszerre ünnepélyesek és vidámak. Mivel egyszerre 23 darabot kaphatunk belőlük, ezért több felhasználást is javasolnánk. Egyrészt az ünnepi asztalon is el tudjuk képzelni őket, játékos összevisszaságban elrendezve, vagy minden meghívott tányérjába téve 1-1 darabot. Másrészt az ajándékcsomagokra ráhelyezve egyet-egyet is igazán jól mutatnának.

Ajándékötletek az egész családnak
Reméljük, hogy a fenti válogatással sikerült ötleteket adnunk, mindenkinek további jó készülődést kívánunk!

Szerző: műtárgy.com

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Fehér arany - Mindent a porcelánról!

Fehér arany - Mindent a porcelánról!

2019-04-18
A porcelánt régen fehér aranynak hívták, mivel nagyon értékesnek számított, az előállítását pedig titok övezte. A porcelánkészítés komoly mesterségbeli tudást és technikai felkészültséget igényel. Az anyag rendkív
Szavazz a kortárs magyar irodalomra!

Szavazz a kortárs magyar irodalomra!

2019-04-16

Három verseskötet, három regény, egy dráma,- és két novelláskötet továbbá egy a siker egyetemes törvényeit összefoglaló tényirodalmi alkotás közül kerülnek ki az idei Libri irodalmi díjasok. A közönség már szavazhat kedvenc kortárs írójára.

Maurer Dóra-kiállítás nyílik a Tate Modernben

Maurer Dóra-kiállítás nyílik a Tate Modernben

2019-04-09

Maurer Dórának egyéni kiállítása nyílik a világ egyik legfontosabb művészeti intézményében, a londoni Tate Modernben. A tárlat augusztus 5-étől egészen 2020 július 5-éig, tehát majdnem egy teljes évig látogatható lesz.

Deim Balázs: Hétköznapi galaxisok - kiállítás

Deim Balázs: Hétköznapi galaxisok - kiállítás

2019-04-08

Deim Balázs eddigi munkáiban is alapvetően a minket körbevevő térrel foglakozott. Már a első sorozataitól erre koncentrált. Említhetjük ezek sorában a nagy feltűnést keltett Surveillance System projektet, vagy a Panel sorozatot, de említhetnénk itt akár a Minimalt is.

Nemzetközi toplistán a Szépművészeti van Dyck festménye

Nemzetközi toplistán a Szépművészeti van Dyck festménye

2019-04-04

A művészeti világban fontos hírforrás, a The Art Newspaper közzétette az elmúlt hónap legértékesebb múzeumi gyarapodásainak listáját. Az öt kiemelt műtárgy között szerepel Stuart Mária Henrietta esküvői portréja, melyet a Szépművészeti Múzeum vásárolt a Christie’s árverésén, igaz, korábban, de a tranzakció nyilvánosságra hozatala alapján márciusi eredménynek számít.

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból

2019-04-02
Az Artprice nemrég készült el a tavalyi év aukciós trendjeit feldolgozó elemzésével, és ennek a legfontosabb eredményeit most a műtárgy.com ismerteti a magyar olvasókkal. Az elemzés több mint félmillió aukciós eredmény fe

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.