Részletes keresés

Ajándékötletek az egész családnak

Eljött az évnek az az időszaka, amikor ismét minden az ünnep körül forog. A városban már égnek a karácsonyi fények, a tereken átvették az uralmat a karácsonyi vásárok. Bármennyire is elhatároztuk tavaly, hogy idén már ősszel be lesz csomagolva az összes ajándék, amelyet a rokonoknak, barátoknak szánunk, valószínűleg a legtöbben most ocsúdunk, hogy még számos meglepetés, apróság hiányzik. A vásárok és a bevásárlóközpontok tumultusát, valamint a sorban állást is elkerülhetjük, ha aukción vásárlunk, ráadásul értékálló, egyedi darabokkal lephetjük meg szeretteinket. Az alábbiakban olyan ajándékötleteket mutatunk, amelyekkel a különböző generációknak okozhatunk örömet, és amelyekre hamarosan licitálni is lehet.

Ajándék a nagymamáknak


Az unokákkal kapcsolatos ajándékokon túl, a nagymamák általában örülnek a szép és míves tárgyaknak. Sokuknak van vitrinje, amelyben a szívüknek kedves, hosszú évek alatt összegyűjtött porcelánok, nippek, ilyen-olyan csecsebecsék sorakoznak. Minden darabnak története van, emlékek és személyek sora kapcsolódik hozzájuk, így aztán különösen óvatosan és gondosan kell velük bánni. A gyűjteményt gyarapítandó, meisseni kisplasztikát ajánlunk, ami egy bájos udvarlási jelenetet ábrázol. A meisseni porcelán világszerte híres, olyannyira, hogy a német kisváros nevét hallva elsősorban már a fehér aranyként is emlegetetett porcelánra asszociálunk.

Ajándékötletek az egész családnak
Ajándék a nagypapáknakHát, ez nem egyszerű eset. A nagypapáknak vagy határozott elképzelésük van azt illetően, hogy mit szeretnének kapni, és ezek a kívánságok a leggyakrabban praktikusak, vagy pedig ők maguk sem sejtik, hogy minek örülnének. Az viszont biztos, hogy ők még nem néznek ránk értetlenül, ha azt hallják, hogy butella, hiszen tudják, hogy az egy ital, pontosabban bor vagy pálinka tárolására szolgáló palackfajta. Úgy gondoljuk, hogy ez a vidám, színes zománcfestéssel díszített, ón kupakos, fúvott példány elnyerné a tetszésüket.

Ajándékötletek az egész családnak
Ajándék az édesanyáknakAz anyukákat a legtöbben olyan szép dolgokkal szeretjük megörvendeztetni, amelyet szívesen nézegetnek, viselnek. Az üveg azért lehetnek népszerű választás, mert a belőle készült tárgyak finomak és kellemes színekben készülhetnek. Az ékszert szerető hölgyeknek ezért üveggyöngyökből álló láncot ajánlunk, amelyet az olvasztott arany füstlemez díszítés, valamint a merész színkombináció tesz különösen izgalmassá.

Ajándékötletek az egész családnak
Az ékszereket kevésbé kedvelő édesanyáknak egy almát formázó, áttetsző muranói levélnehezéket választottunk.

Ajándékötletek az egész családnak
Ajándék az édesapáknakA bölcs családfőknek a Kossuth-díjas szobrászművész, Melocco Miklós alkotását ajánljuk, a Számoló Szókratész patinázott bronz kisplasztikát. Az ókori görög filozófus alakja különösen jól mutatna a dolgozószobában, az íróasztalon. A 83 éves Melocco Miklós munkáival többek között a köztereinken találkozhatunk.

Ajándékötletek az egész családnak
Ajándék a testvéreknekJátékos és vidám meglepetést kerestünk, és meg is találtuk a muranói asztaldísz formájában, amely egy akváriumot mintáz. Az áttetsző, házikó formájú akváriumban három piros halacska úszkál. Könyvespolc vagy dohányzóasztal díszeként is megállja a helyét, kis mérete ellenére garantáltan nem marad észrevétlen, hiszen annyira kedves darab. Nincs más dolgunk, mint meggyőzni magunkat arról, hogy nem megtartani, hanem elajándékozni szeretnénk.

Ajándékötletek az egész családnak
+1 ötlet, ha már csak valami apróság hiányzikNem tudunk szó nélkül elmenni ezek mellett a bájos, üvegből készült cukorkák mellett. Színesek, és a belsejükben lévő, olvasztott aranyfüstlemez miatt fénylenek, így egyszerre ünnepélyesek és vidámak. Mivel egyszerre 23 darabot kaphatunk belőlük, ezért több felhasználást is javasolnánk. Egyrészt az ünnepi asztalon is el tudjuk képzelni őket, játékos összevisszaságban elrendezve, vagy minden meghívott tányérjába téve 1-1 darabot. Másrészt az ajándékcsomagokra ráhelyezve egyet-egyet is igazán jól mutatnának.

Ajándékötletek az egész családnak
Reméljük, hogy a fenti válogatással sikerült ötleteket adnunk, mindenkinek további jó készülődést kívánunk!

Szerző: műtárgy.com

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Csíksomlyói Passió - egy előadás születése

Csíksomlyói Passió - egy előadás születése

2018-12-12
Mindig érdekes megismerni egy művészi produkció hátterében húzódó történéseket, a művészek gondolatait, érzéseit. Különösen izgalmas lehet ez egy olyan előadás esetén, amelyben számos különböző területről érkez
2019 hivatalos színében pompázó műtárgyak

2019 hivatalos színében pompázó műtárgyak

2018-12-11

A Pantone szakértői már húsz éve minden évben megválasztják a következő év színét, döntésük pedig a kreatívipar sok területére hatással van, például a divatra, a dizájnra és a lakberendezésre is. Ezért aztán december környékén nagy várakozás előzi meg a döntést, amelyet a Pantone dolgozói azután hoznak meg, hogy átnézték az éppen aktuális trendeket. A napokban nyilvánosságra hozták, hogy a 2019-es év színe a Living Coral 16-1546 (Élő korall/korallvörös) lesz.

Év végi csúcsforgalom az aukciós piacon - II. rész

Év végi csúcsforgalom az aukciós piacon - II. rész

2018-12-10

Folytatjuk a decemberi árverések legérdekesebb tételeinek bemutatását. Az alábbi aukciók anyagának összesített kikiáltási ára megközelíti a másfél milliárd forintot, derül ki a műtárgy.com előzeteséből. Változatos

Szürrealista művekkel zárja az évet a BÁV kortárs aukciója - Náray Tamás képzőművészként is bemutatkozik az árverésen

Szürrealista művekkel zárja az évet a BÁV kortárs aukciója - Náray Tamás képzőművészként is bemutatkozik az árverésen

2018-12-07

Kortárs aukcióval zárja az évet a BÁV Aukciósház december 19-én. A több mint 100 tételt felsorakoztató kínálatban olyan közismert nevek szerepelnek, mint feLugossy László, ef Zámbó István, Aknay János, Gyarmathy Tihamér, Gyémánt László vagy Fehér László. Az érdeklődők emellett az eddig elsősorban divattervezőként ismert Náray Tamás és a külföldön is befutott A. Nagy Gábor műveire is licitálhatnak, de a legfrissebb, 2018-as alkotások is szerepelnek a kínálatban.

Nagyszerű női művészek munkái aukción

Nagyszerű női művészek munkái aukción

2018-12-05

A női alkotók műalkotásai sokszor jóval férfitársaik munkáinál alacsonyabb áron kerülnek kalapács alá, azonban ez inkább a társadalmi berögződéseket és nem az alkotásaik minőségét jelzi. Hogy ez ne maradjon örökre

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.