Részletes keresés

Ami a miénk lesz - Csoportos kiállítás a fenntarthatóság kérdéskörében

A Műtárgyak Éjszakája Fesztivál keretei között a műtárgy.com csoportos kiállítást szervez a fenntarthatóság jegyében, amely a Fesztivál ideje alatt és után tekinthető meg.

 

Rózsa Luca Sára: Világégés, 2021
Fotó: Wertan Botond

 

 A csoportos kiállítás célja, hogy többféle médiumokon keresztül mutassa be, hogy a 21. században hogyan értelmezhető a fenntarthatóság kérdésköre a kortárs művészet vizualitásán keresztül. Milyen változásokon, fejlődéseken ment át a fenntarthatóság gondolatának értelmezésé nem csak társadalmi, de egyéni szinten is, majd ezek a későbbiekben az emberiség identitáskérdéseit hogyan írták újra? Ezek az összetevők szorosan összeköthetők a folyamatosan váltakozó hangsúllyal megjelenő emberi attribútumokkal, mint például a szükséglettel, az szociális egyenlőséggel, a természeti rendek tiszteletével, a termeszét és társadalom egyensúlyának megtartásával és a modern emberiség az ökoszisztéma rendszerében elhelyezett szerepével. Mindemellett a megőrzés igénye és felelősségvállalás felerősödésé mind olyan tényezők, amik reményteljesebb fényben világítják meg a jövőt.

Az emberi természet vajon mennyire alakítható objektív tényezők és személyes élmények által, a Földről és az emberiség szerepéről alkotott különféle gondolkodásformák fényében?

A természeti anyagok megjelenítése és a fenntarthatóság körforgása mellett a kérdés egyénre gyakorolt mentális hatása is megjelenik a kiállításon. Mi az, ami megmarad és mi lesz, ami tovább örökíthető.

Kiállító művészek: Gwizdala Dáriusz, Mátyási Péter, Rózsa Luca Sára, Farkas Dénes, Szántó Sarolta, Balázs Nikolett, Schuller Judit Flóra, Hajas Katinka, Tranker Kata, Kohut-Görömbei Luca.

A kiállítás kurátora: Meggyesházi Éda

A kiállítás megtekinthető a fesztivál ideje alatt május 28-án 15:00-18:00-ig, valamint május 30. és június 17. között hétköznapokon 10:00-16:00-ig.

Bővebb információ a május 26. 19:00-tól tartandó kiállításmegnyitóról ide kattintva található.

A május 28. 16:00-tól kezdődő kurátori tárlatvezetésről pedig ide kattintva tájékozódhatnak.

További cikkek
Műtárgy-kalauz stopposoknak IV. - Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgya

Műtárgy-kalauz stopposoknak IV. - Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgya

2022-06-15

Régóta keresel a lakásod enteriőrjéhez illő műtárgyat? Vagy csak szeretsz gyönyörködni a művészetben? Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. A júniusi Balaton fókuszunknak megfelelően ezúttal Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgyát mutatjuk be.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.