Részletes keresés

Az ART MARKET BUDAPEST bemutatja … IRÁNY AZ ÉLVONAL: A HAZAI KREATÍV IPAR ÉS AZ ÚJ MOME

INSIDE ART LIVE élő beszélgetés Fülöp Józseffel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorával, kreatív iparért felelős miniszteri biztossal: július 6., hétfő, 16.00

2020 október 22-25. között 10. alkalommal kerül megrendezésre az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi képzőművészeti vására. A jubileumi eseményre való felkészülés kapcsán a szervezők Inside Art Live címmel interjúsorozatot indítanak neves hazai és külföldi személyiségek részvételével.

Az Inside Art Live a kulisszák mögé igyekszik bevezetni az érdeklődőket, az informális hangvételű élő beszélgetések alkalmával az Art Market Budapest által felkért vezető szakemberek a művészeti és kulturális életet érintő fejleményekről, sokakat foglalkoztató aktualitásokról fejtik ki véleményüket és adnak – gyakran első kézből – tájékoztatást.

Inside Art címen 2012-ben az Art Market Budapest kísérőeseményeként olyan művészeti találkozó jött létre, amely ma már a közép- és kelet-európai régió vezető műtárgypiaci konferenciájaként a globális művészeti élet jelentős és befolyásos személyiségeinek bevonásával ad évről-évre bepillantást a művészet és a piac jövőjét alakító trendekbe. A 2020. július 6-án induló élő interjúsorozat beszélgetőpartnerei az Art Market Budapesthez kapcsolódó döntéshozók és véleményvezérek, közülük többen az Inside Art konferenciák korábbi résztvevői.

A sorozat első részének vendége Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, kreatív iparért felelős miniszteri biztos, beszélgetőpartnere Löbl Krisztina, az Art Market Budapest programvezetője. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapítványi formában való további működése, az oktatási intézmény regionális vezetői ambícióinak megalapozottsága, a kreatív ipar jelentősége a vírusválság utáni gazdasági helyzet kezelésében, a képzőművészet helye a kreatívipar kontextusában egyaránt olyan aktuális téma, amely jó okkal foglalkoztatja napjainkban a kultúrafogyasztó közönséget.


Az élő közvetítés az Art Market Budapest (www.facebook.com/ArtMarketBudapest) és a MOME (www.facebook.com/momebudapest) Facebook oldalán egyaránt nyomon követhető.

 Forrás: Art Market Budapest 

További cikkek
Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

2020-08-05

A globális művészeti piac nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt néhány évtizedben. Több hullámban lehettünk tanúi annak, hogy az antik és klasszikus műtárgyakról miként tolódik el a hangsúly a kortárs alkotások felé. Ez persze nem azt jelenti, hogy azok veszítettek volna az értékükből, sokkal inkább azt, hogy a gyűjtői generációváltás hatására a kortárs művek árai is közelíteni kezdtek a régi nagy mesterek szintjéhez. Itthon, ha késve is, de elindult ugyanez a folyamat. Tavaly új aukciós életműrekord született Lakner László, Nádler István és Keserü Ilona esetében is.

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

2020-07-28
Rembrandt egy ritka önarcképe 14,5 millió fontért kelt el kedden a londoni Sotheby's online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A Sotheby's művészettört
Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

2020-07-27

Idén több mint százharminc alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel a kínálatban elérhető áron, a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kapott. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet nyújt a kortárs hazai képzőművészet palettájáról.

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

2020-07-20

A világ leghíresebb kortárs múzeumaiba kerültek be az elmúlt évtizedben Bak Imre képei. A magyar kortárs képzőművészet meghatározó, ma is aktív alkotójának életművét nemrégiben az acb Galéria mutatta be, most pedig a műveiből egy új gyűjtemény alapjait rakhatják le.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.