Részletes keresés

Az ART MARKET BUDAPEST bemutatja … IRÁNY AZ ÉLVONAL: A HAZAI KREATÍV IPAR ÉS AZ ÚJ MOME

INSIDE ART LIVE élő beszélgetés Fülöp Józseffel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorával, kreatív iparért felelős miniszteri biztossal: július 6., hétfő, 16.00

2020 október 22-25. között 10. alkalommal kerül megrendezésre az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi képzőművészeti vására. A jubileumi eseményre való felkészülés kapcsán a szervezők Inside Art Live címmel interjúsorozatot indítanak neves hazai és külföldi személyiségek részvételével.

Az Inside Art Live a kulisszák mögé igyekszik bevezetni az érdeklődőket, az informális hangvételű élő beszélgetések alkalmával az Art Market Budapest által felkért vezető szakemberek a művészeti és kulturális életet érintő fejleményekről, sokakat foglalkoztató aktualitásokról fejtik ki véleményüket és adnak – gyakran első kézből – tájékoztatást.

Inside Art címen 2012-ben az Art Market Budapest kísérőeseményeként olyan művészeti találkozó jött létre, amely ma már a közép- és kelet-európai régió vezető műtárgypiaci konferenciájaként a globális művészeti élet jelentős és befolyásos személyiségeinek bevonásával ad évről-évre bepillantást a művészet és a piac jövőjét alakító trendekbe. A 2020. július 6-án induló élő interjúsorozat beszélgetőpartnerei az Art Market Budapesthez kapcsolódó döntéshozók és véleményvezérek, közülük többen az Inside Art konferenciák korábbi résztvevői.

A sorozat első részének vendége Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, kreatív iparért felelős miniszteri biztos, beszélgetőpartnere Löbl Krisztina, az Art Market Budapest programvezetője. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapítványi formában való további működése, az oktatási intézmény regionális vezetői ambícióinak megalapozottsága, a kreatív ipar jelentősége a vírusválság utáni gazdasági helyzet kezelésében, a képzőművészet helye a kreatívipar kontextusában egyaránt olyan aktuális téma, amely jó okkal foglalkoztatja napjainkban a kultúrafogyasztó közönséget.


Az élő közvetítés az Art Market Budapest (www.facebook.com/ArtMarketBudapest) és a MOME (www.facebook.com/momebudapest) Facebook oldalán egyaránt nyomon követhető.

 Forrás: Art Market Budapest 

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.