Részletes keresés

BÁVulatos árverés

bv_aukci_10_400 

A tavaszi aukciós szezon hajrája egy remek árveréssorozatot ígér. A BÁV május 19-21-i aukcióján piacvezetőhöz méltó lesz az kínálat bútorokból és lakás-kiegészítőkből is. Íme a 10 privát kedvencem, melyet a mutargy.com-on találtam.

 bv_aukci_1_400

Az árverésen nincs rendező elv, keverednek az évszázadok és a stílusok, így az adott korok kedvelői mind megtalálják a kedvükre való csemegét.

 bv_aukci_5_400

 

1.   Az enyém a szecesszió. Ezért is tartom figyelemre méltó tételnek ezt az úgynevezett ellenzőt, mely tömör mahagóni, metszett üvegbetétekkel a XX. sz. elejéről származik. Kikiáltási ára: 80 000 Ft

bv_aukci_7_400

 

2.   Szintén art deco darab ez a párban leütésre kerülő fotel. A fenyőfa és mahagónira pácolt tömör bükkfa az 1930-as évekből származik. A kárpitját új, de a korszellemnek megfelelő, 140 000 Ft-tól indul.

bv_aukci_4_400

 

3.   Megintcsak art deco alkotás ez a fenyőfa alapon diófa borítással, faragott lábakkal, négy ajtóval, alsó részén négy fiókkal rendelkező, szépen felújított szekrény, mely az 1930-as években született, az aukción viszont új gazdáját keresi 180 000 Ft-tól.

bv_aukci_6_400

 

4.     Kottatartóként van feltüntetve a kikiáltási tételek között ez a gőzölt, hajlított, feketére pácolt bükkfa thonet lakás-kiegészítő, mely 1904 körül készült. Magam, kották híján azt hiszem újságtartóként használnám. Kikiáltási ár: 50 000 Ft.

bv_aukci_8_400

 

5.     Elszakadva a XX. századtól, utazzunk még messzebbre a múltban. Ennek az ülőgarnitúránakaz egyszerűsége ragadott magával. A XVIII. sz. második feléből származó hazai bútor faragott fa, nádazott ülő és háttámlafelületekkel,  360 000 Ft-ért kerül kalapács alá.

bv_aukci_3_400

 

6.     Jut időd a játékra a mindennapok rohanása mellett? Jusson! Válassz kártyapartnereket és egy tökéletes asztalt a csatákhoz. A  XX. század elejéről származó kinyitható játékasztal mahagóni és mahagónira pácolt cseresznyefával, posztó borítással, sárgaréz veretekkel, kis sérüléssel 35 000 Ft-tól indul. 

bv_aukci_9_400

 

7.     Tükröm tükröm. Ez a nagyméretű állótűkör megmondja. Sőt, olyan szép, hogy hét nyelven beszél. A XX. század elejéről származó tükör extrája a figurális faragott fa díszítés. Kikiáltási ár: 180 000 Ft. 

bv_aukci_2_400

 

8.     Az árverésen vélhetően nagy érdeklődésre tartanak majd számot az ipari formatervezés árveréseken ritkán felbukkanó, kiemelkedő darabjai, köztük egy Hollandiában jó száz éve készült, ma is működő Berkel típusú sonkaszeletelő, melynek ára 1,5 milliótól indul. 

bv_aukci_11_400

 

9.     A játék fontosságáról a kis asztal kapcsán már volt szó. Ha kártya helyett mást játszanál, ez a 60-as évekből származó félkarú rabló, gyümölcspóker játékkal, bronz indiánfejjel, eredeti kulccsal egyenesen Chichagóból, 280 000 Ft-tól a tiéd lehet. 

bv_aukci_12_400

 

10.   És végezetül nézzünk a konyhába is valamit. A Rowenta duplafilteres kávéfőző gép nikkelezett fém, fúvott üvegtartályokkal, balekit fogókkal az 50-es évek elejéről 50 000 Ft-os kikiáltási áron kerül kalapács alá. 

bv_aukci_13_400

A leütésre váró tételek sorát a műtárgy.com-on találod, ide és ide kattintva pedig még többet tudhatsz meg a tárgyakról. Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Beállításoknál az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak.

Megjelent: otthonedes.blog.hu

Fotók: műtárgy.com

 

További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.