Részletes keresés

Beszélgetések színtere: milyen műtárgy illik egy közösségi térbe?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Egy otthon oldott hangulatú közegének kialakítása ideális lehet a családi beszélgetések, közös játékok és időtöltések számára. Az ilyen enteriőröket kényelmes bútorokkal és kellemes színekkel tehetjük igazán harmonikussá. A vidám hangulathoz és a barátságos közeg létrehozásához egy jól megválasztott műtárgy is sokat tehet hozzá.

Egy központi térbe helyezett asztal sokféle funkciót betölthet: étkezés mellett, beszélgethetünk, olvashatunk vagy akár közösen is játszhatunk itt. Az enteriőr közvetlenségét növények és apró dekorációs tárgyak használatával is fokozhatjuk. Egy ilyen térben nem fontos uniformitásra törekedni, így a berendezés sokfélesége egy kis bohókás érzetet is csempészhet a légkörbe. A bemutatott enteriőrben a bútorok kialakítása, változatos szín- és anyaghasználata tesz ehhez hozzá. A jó megvilágítás illetve egy design lámpa is fokozhatja a hely egyediségét. Érdemes akár az idényszerű, és az adott időszakhoz kapcsolódó növényeket is középpontba helyezni. Egy műtárggyal pedig inspirálódást és kreativitást is bevihetünk az otthoni közegbe, mely garantáltan különlegessé teszi a légkört.

Rozsda Endre (1913-1999) a hazai szürrealista festészeti irányzat kiemelkedő alkotója, aki hosszú ideig élt Párizsban, így nemzetközi hírnévre is szert tett. Magyarországon is elismert alkotó: az egyik legnevesebb galéria képviseli munkáit, emellett pedig fontos kiállításokon is szerepeltetik munkáit. Jellegzetesek aprólékos, különleges motívumkincsekből összeállított kompozíciói, melyek között festmények mellett grafikákat is nagy számban találunk.

Ezen a héten is szintén egy kisebb méretű, papír alapra, színes ceruzával készített művet választottunk, melyen az alkotó jellemző stíluskészlete jól érvényesül. Rozsda Endre: Csendélet különös asztalon II. című kompozíciója egy grafikai sorozatának egy darabja, mely egy aprólékosan kidolgozott, jellegzetesen szürrealista stílusjegyeket felvonultató alkotás.

A több síkú csendélet ábrázolás különleges formaelemeivel és élénk színeivel kiválóan illeszkedik a társasági enteriőrbe, mely egészének hangulatvilágát meghatározza. Egy ilyen kép kíséretében a reggeli kávé is jobban esik!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

2020-07-28
Rembrandt egy ritka önarcképe 14,5 millió fontért kelt el kedden a londoni Sotheby's online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A Sotheby's művészettört
Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

2020-07-27

Idén több mint százharminc alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel a kínálatban elérhető áron, a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kapott. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet nyújt a kortárs hazai képzőművészet palettájáról.

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

2020-07-20

A világ leghíresebb kortárs múzeumaiba kerültek be az elmúlt évtizedben Bak Imre képei. A magyar kortárs képzőművészet meghatározó, ma is aktív alkotójának életművét nemrégiben az acb Galéria mutatta be, most pedig a műveiből egy új gyűjtemény alapjait rakhatják le.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.