Részletes keresés

Dizájn hétvége a kortárs művészet kedvelőinek

Ha nem vagyunk jártasak a galériák, vásárok világában könnyen lehet, hogy nehezünkre esik megtenni az első lépéseket vagy van, amikor csak nem találjuk a megfelelő alkalmat a látogatásra. Egyre több lehetőségünk van arra, hogy ezeket az alkalmakat megtaláljuk és, hogy azt a bizonyos küszöbfélelmet átlépjük. A tematizált programsorozatok folyamán a gasztronómia és a zene mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kap a képzőművészet és a design is. Nem ritka, hogy a galériák egy street vagy kulturális fesztivál részeseivé válnak, így nyitva szélesebb közönség felé - a műtárgy.com most egy érdekes programot ajánl.

A Bartók Béla Körúton megrendezett három napos programsorozat, ami a város első kulturális főutcájának hagyományát kívánja új életre kelteni illetve megőrizni, pont egy ilyen lehetőséget kínál. Az ELEVEN Ősz (szeptember 16.-18.) összművészeti fesztivál a lengyel-magyar barátság jegyében várja az érdeklődőket.

Dizájn hétvége a kortárs művészet kedvelőinek


Hadik Kávéház; Forrás


Lengyel történelmi képregényeket mutat be a Gross Arnold Galéria és Kávézó, a Bor és Kézművesben pedig lengyel Bunzlau kerámiák kerülnek kiállításra és árusításra.

Dizájn hétvége a kortárs művészet kedvelőinek


Bal: Lengyel történelmi képregény részlet; Forrás / jobb: Bunzlau - lengyel kerámia; Forrás

Komoly és nehéz témát vet fel a "The Memory Project - Finding Kálmán" a Tranzit Art Café-ban, ahol a múlttal való kapcsolatteremtés és a művészeten, emlékezésen keresztüli társadalmi igazságszolgáltatás áll a középpontban. Roz Jacobs képzőművész az édesanyja (Anna Jacobs) eltűnt testvérét Kálmánt eleveníti meg portrék formájában, a varsói gettóból elmenekülő, Holokauszt túlélő nő visszaemlékezései alapján. Ugyanitt nyílik a Teraz 44' fotó kiállítás, amely a varsói felkelés megörökített pillanatait kontextualizálja a város mai képébe.

Dizájn hétvége a kortárs művészet kedvelőinek


Bal: Marcin Dziedzic: Teraz44' részlete; Forrás / jobb: The Memory Project egy részlete; Megnyitó a Floridai Holocaust Múzeumban; Forrás<<

Súlyosságában hasonló az előzőekhez az UNICEF fotóiból és a Beszélj róla! projekt által összegyűjtött mondatokból felépülő Tarthatatlan című kiállítás a Három Hét Galériában, ahol a gyermekkori szexuális bántalmazás csendjét hivatottak megtörni és az azzal kapcsolatos tabukat megdönteni.

Dizájn hétvége a kortárs művészet kedvelőinek


Három Hét Galéria belső képe; Forrás


Fotókkal találkozhatunk még a Faur Zsófi Galériában, Fabricius Anna: "Alany, állítmány, nem mellékes nevek" kiállításán.

A Faur Zsófi Galéria projektterében és a Panel Contemporary-ben szeptember 16. és 30. között az 1 művész 1 költő projektből született alkotások lesznek láthatóak. Érdemes arra "tévedni", a résztvevők különböző művészeti ágak között teremtenek párbeszédet így komplex élményt nyújtanak. Az írók, költők egy-egy művüket felajánlják abból a célból, hogy azokra vizuális választ kapjanak képzőművészektől. Az alapfelvetésen túl a résztvevők nevei is izgalmat ígérnek, ahogyan az a tény is, hogy a "nap végén" akár a kedvenc alkotásunkkal is távozhatunk, hiszen a projekt munkái megvásárolhatók. (Asztalos Zsolt, Bondor Csilla, Farkas Zsófia, Grünfelder Judit, Győrfi András, Haász Katalin, Horváth Judit, Tóth Andrej, Tranker Kata, Wächter Dénes, Weiler Péter, Áfra János, Bende Tamás, Hevesi Judit, Krusovszky Dénes, Lackfi János, Simon Márton, Tóth Krisztina, Polák Péter, Szabó Imola Julianna, Ughy Szabina, Závada Péter).

Dizájn hétvége a kortárs művészet kedvelőinek


Faur Zsófi Galéria külső képe; Forrás


Hasonlóan számos művészt fog össze a K.A.S Galériában a MAMŰ Társaság gyermelyi művésztelepének kiállítása, ahol megjelennek: Babinszky Csilla, Dóró Sándor, Herman Levente, Horváth Roland, Kis-Tóth Zalán, Lucza Zsigmond, Molnár Judit Lilla, Nagy Árpád Pika, Posta Máté és Sebestyén Zoltán.

Dizájn hétvége a kortárs művészet kedvelőinek


K.A.S Galéria belső képe; Forrás


A hétvége folyamán design vásár nyílik a MOHA Caféban, a KÉK - Kortárs Építészeti Központban és a Szatyor Art Spaceben, ahol egyedi és különleges ékszerekkel, ruhákkal, kiegészítőkkel és egyéb érdekes tárgyakkal gazdagodhatunk. A Trezor Galériában pedig elég, ha csak gyönyörködünk Bartha Ágnes ékszerkiállításán.

Dizájn hétvége a kortárs művészet kedvelőinek


Bal: KÉK - Kortárs építészeti Központ külső képe; Forrás / jobb: Bartha Ágnes munkája


(Szerző: Bárdi Sára, műtárgy.com)
...
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.