Részletes keresés

Egyedi és értékes ajándék - kortárs művészetet karácsonyra!

Nyakunkon a karácsony. A legtöbben pedig még javában az ajándékok után futkosunk, és kijelenthetjük, hogy ez még a jobbik eset, ugyanis sokaknak az év végi hajtásban még nem jutott ideje nekikezdeni sem a beszerzőkörútnak. A helyzetet nehezíti, hogy általában olyan ajándékot keresünk, ami különleges, maradandó értékkel bír, legfőképpen pedig örömet okoz a megajándékozottnak. A műtárgy ilyenkor is jó választás lehet, hiszen egyedi és értékálló. Az ok, ami miatt sokaknak eszébe sem jut, az az olykor borsos ára. Persze érdemes végig gondolni, hogy milyen műtárgyat szeretnénk vásárolni, hiszen vannak olyan opciók is, amelyekhez kedvező áron juthatunk hozzá. Gondoljunk itt például a grafikákra vagy az általában alacsonyabb áron futó fotográfiákra, illetve a különösen izgalmas, mindig újdonságokat tartogató kortárs művészetre. Az utóbbival való megismerkedést segíti a LATARKA Galéria által indított, hét éves hagyománnyal bíró kortárs karácsonyi vásár.

A vásár célja figyelemreméltó kortárs alkotók, nívós, friss műalkotások bemutatása a nagyközönségnek. Több mint 100 képzőművész 200 munkáját vásárolhatják meg az érdeklődők, racionális, akár 50 ezer forintos áron. A kortárs karácsonyi vásár idei szervezője az ARTMESSENGER. A megvásárolható munkákat a belvárosban, a Jászai Mari téri KUBIK coworking kiállítóterében lehet megtekinteni, a december 5-i megnyitót követően. Kedvcsinálóként mutatunk párat a vásáron szereplő alkotások közül.

Bernát András Munkácsy Mihály díjas festőművész, a hazai újfestészet egyik kiemelkedő egyénisége. A vásáron szereplő tér tanulmányaira erőteljes színek és kavargó, dinamikus formák jellemzőek.

bernatandras_tertanulmany

Bernát András, Tér tanulmány No. 545., 2019, olaj, vászon, 40x40 cm

Tükrösszív, kakasnyalóka, cukorkák. Tayler Patrick Nicholas Nosztalgia cukrászműhely című olajfestménye valószínűleg sokakban idéz fel (édes) emlékeket.

taylerpatrick

Tayler Patrick Nicholas, Nosztalgia cukrászműhely, 2019, olaj, vászon, 28x66 cm

Zelena Veronika festményén egy álomképhez hasonló, nem evilági táj bontakozik ki a szemünk előtt. A mű billeg a tájkép és a nonfiguratív ábrázolás határán. A szemnek jóleső „cukorkaszínek” csak tovább fokozzák az álomszerű hatást. Ez az ábrázolásmód egyébként jellemző a Képzőművészeti Egyetemen 2016-ban végzett festőművészre.

zelena_veronika

Zelena Veronika, Táj felhőkkel, 2019, akril, vászon 40x40 cm

Tomasz Piars lengyel származású képzőművész, kurátor. Tanulmányait 2006-ban fejezte be a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. The New Alchemy 1. című festményét a kavargó geometrikus elemek uralják. Az alkímia titokzatos kémiai reakcióit juttatja eszünkbe.

Tomasz Piars, The New Alchemy 1., 2019, akril, vászon, 100x70 cm.

A vásáron nem csak festményhez juthatnak hozzá a vásárlók. Demcsák Dóra Vanda vasból hegesztett agár kisplasztikája lendületet, dinamitást sugároz. A művész 2014-ben végezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán, munkásságára a kísérletezés, a mozgások tanulmányozása, a figuralitás jellemző.

demcsakdora

Demcsák Dóra Vanda, Agár 2., 2019, hegesztett vas, szélesség: 31 cm Mélység: 23 cm Magasság: 18 cm

Végezetül egy szigorúan geometrikus, minimalista alkotásra hívnánk fel a figyelmet. Kontur Balázs építész végzettségű művész. Építészként Kapy Jenő, festőművészként Fajó János a mestere. Black Crack című, hatásos munkája két színből és egyszerű formákból építkezik.

konturbalazs

Kontur Balázs, Black Crack, 2011 serigraphy, 30x30cm

Az ARTMESSENGER  Karácsonyi Kortárs Vásár megnyitója december 5-én 19:00-kor lesz a KUBIK coworkingben (1137, Bp. Jászai Mari tér 5-6.). A kiállítás december 20-ig minden hétköznap 9:00 és 18:00 között várja a látogatókat.

További információkért és megtekinthető műalkotásokért az esemény oldala itt.

Szerző: műtárgy.com


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.