Részletes keresés

ÉKSZEREK ÉJSZAKÁJA BDPST 2018

 Az Ékszerek Éjszakája BDPST egy évente visszatérő, kortársékszer kiállításokat felvonultató eseménysorozat, amely idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Az alkotók független egyéni vagy csoportos kiállításon vesznek részt.

Ez év szeptemberében rekord mennyiségű kiállítás várja látogatóit:

110 alkotó 42 budapesti, illetve +1 pécsi helyszín részvételével, melyek az Ékszerek Éjszakája térképével szeptember 21-én 16:00-00:00-ig bebarangolhatók, ekkor személyesen is megismerkedhetünk az alkotókkal, együtt ünnepelhetjük a kortárs ékszer sokféleségét.
(A kiállítások legfontosabb programjai ezen a hétvégén zajlanak, viszont érdemes figyelemmel kísérni a helyszínek egyénileg szervezett eseményeit, mert egyéb/későbbi időpontokban sok érdekességgel készülnek még a tervezők.)

 
Fülöp Erika: Időcsipesz 

Az idei év több szempontból is újdonságot tartogat: az első és talán legfontosabb törekvés a külföldi kortárs alkotók bevonását jelenti. Az ÉÉB célja a hazai tervezőkből álló kör kitágítása; teret adni a külföldi alkotóknak, hogy itthon nagyobb ismertségre tegyenek szert, aminek köszönhetően a magyarok aktivitása nemzetközi színtéren is kiemelt figyelmet kaphat. E szimbiotikus kapcsolat a hazai és külföldi alkotók között illeszkedik az idén meghirdetett pályázati témához, melynek hívószava: SZIMBIÓZIS.  A felhívás nemzetközi platformokon is elérhetővé vált, így nem meglepő, hogy a 88 beérkező pályamunkának közel fele külföldi. A pályázati anyagot elbíráló független zsűriben elismert alkotók, kurátorok, elméleti szakemberek működtek közre, akik különböző aspektusból megvizsgálva hoztak releváns döntést.

Börcsök Anna

A zsűrizés végeredményeképpen a 38 legjobbnak ítélt pályamunka kerül bemutatásra a Kortárs Építészeti Központban /KÉK/ 2018. szeptember 20-23. között, ahol a programsorozat főbb eseményei kapnak helyet.

Az idei év vendégkiállítása a K.A.S. Galériában kap helyet, ahol a németországi Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle neves professzora Hans Stofer és művészeti asszisztense, Melanie Isverding a hallgatókkal együtt mutatják be munkáikat.

Megtekinthető szeptember 20-23. között, a Bartók Béla út 9. szám  alatt.

Szombat este egy különleges eseménnyel készülünk a város szívében, egy Dob utcai bérház belső udvarában Gisbert Stach késdobáló ékszer performanszát tekinthetjük meg, és drukkolhatunk neki együtt.

(2018. szept. 22. 18:00 Hidegszoba Stúdió Dob utca 24.)


Fekete Fruzsi

A számos kiállítás megtekintése mellett idén több új programmal bővül a rendezvény: az elismert, svájci születésű, Londonban élő alkotó és kurátor Hans Stofer tart kétnapos workshopot 12 fő bevonásával, ahol a résztvevők bekötött szemmel alkothatnak, teret engedve a taktilis (tapintásra hagyatkozó) érzékelésük pontosabb megismerésének.
A másik fontos esemény, egy olyan kifejezetten alkotóknak szánt szakmai nap megrendezése, amely során 3 neves tervezőművész:  Hans Stofer, Melanie Isverding, Péter Vladimir tart angol nyelvű előadást irányított témában az érdeklődőknek.

A programok mellett fontos megemlíteni, hogy mind a független kiállítók, mind a „Szimbiózis” pályázat résztvevői között számos nagy értékű díj talál gazdára, melyek további eredményes munkára ösztönzik majd az alkotókat.

Az eseményt idén a H6 kortárs ékszertervező csoport szervezi, bízva a friss, lendületes hozzáállás sikerében. Változatos programjaik célja a magyar kortárs ékszertervezés szélesebb körben való megismertetése, illetve a pályakezdő és gyakorlott alkotói közeg inspirálása, összefogása. (x)

 

További információ és részletes program: www.ekszerekejszakaja.hu 

 

További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.