Részletes keresés

Ékszerekkel éjszakázni

November első hétvégéjére igazán különleges programot ajánlunk, hiszen most a városban három nap erejéig a design boltokon (pl.: Magma, Palmetta) és galériákon (pl.: Biksady Galéria, Pintér Galéria) kívül akár kávézókban vagy fagylaltozókban (pl.: Puder Bárszínház, Cafe Gottier) is felbukkanhatnak kortárs magyar ékszerek. Járjunk nyitott szemmel, mert megéri, ha pedig tudatosan terveznétek a hétvégi programot, olvassátok el a műtárgy.com ajánlóját.


A sikeres első év után 2016-ban már egy egész hétvégére a kortárs ékszerművészet fővárosává válik Budapest, hiszen ezúttal a fesztivál november 4-től 6-ig kínál programokat az érdeklődő közönségnek. Ékszerek Éjszakája Budapest idén új központi helyszínen, a KÉK-ben (Kortárs Építészeti Központ, Bartók Béla út 10-12.) mutatja be a szervező csapat (Dés-Kertész Dóra, Huber Kinga, Kecskés Orsolya, Kerékgyártó Szilvia, Stomfai Krisztina és Vékony Fanni) közös, SIX PACK című kiállítását valamint a „Közelebb” című ékszerpályázatra beérkezett diák pályamunkák legjobbjait.  2016. november 4-én 17:00-kor a KÉK-ben megrendezett ünnepélyes díjátadóval indul a 2016-os kiállítássorozat. A központi kiállítást és ezzel a fesztivált, az Ékszerek Éjszakája Budapest 2016 fővédnöke, Grecsó Krisztián nyitja meg.

zsfbelicay.jpg

Beliczay Zsófia
  Forrás: facebook.com/ekszerekejszakaja

Az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezőinek célja, hogy a kortárs ékszert, mint műfajt egy szélesebb publikum is megismerje, megszülessen Magyarországon is egy fogékony, hozzáértő és tájékozott közönség, akik értik, magáévá teszik, képesek viselni is ezeket a (mű)tárgyakat és ezzel az ékszerművészet a magyar kulturális és művészeti életben is elfoglalhassa méltó helyét.


est.jpg

Eszter Estilla Kalmár Forrás: facebook.com/ekszerekejszakaja


A központi kiállításhoz kapcsolódóan, idén is város szerte több mint harminc helyszínen tekinthető meg a mintegy 50 kortárs ékszertervező kiállítása.  A tervezők kiállításaikat különböző programokkal, workshopokkal, szakmai bemutatókkal, performanszokkal, kerekasztal beszélgetésekkel színesítik idén is.


Még több információ és részletes programok:

www.ekszerekejszakaja.com

www.facebook.com/ekszerekejszakaja

www.fise.hu

www.kek.org.hu

További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.