Részletes keresés

Elárverezték Banksy: Love is in the Bin című alkotását

A csíkokra szabdalt Banksy műalkotás rekord leütési ára 16 millió font, azaz 19 millió euró lett.

A Love is in the Bin című kép a híres, és a publikum számára ismeretlen graffitiművész, Banksy munkája, amely a nagyközönség színe előtt lett ledarálva. Az alkotó Girl With Balloon című festékspray-vel készült képe 2018 októberében mintegy 1,2 millió euróért kelt el egy londoni árverésen.

Az utolsó licit leütése után egy figyelmeztető jelzés hangzott el, majd az árverés résztvevőinek megrökönyödésére egy képkeretbe rejtett vágószerkezet csíkokra szabdalta a képet.

A művész az árverés után közölte, hogy szándékos volt a kép felszabdalása, amivel megszületett a Love is in the Bin című alkotás.  A kép új tulajdonosa így is kifizette az árát. Az alkotás abban a pillanatban a legdrágábban eladott Banksy-mű lett.

 

Oliver Barker, Forrás: BBC

 

A felszabdalt művet október 14-én a Sotheby's aukciósházban ismét árverésre bocsátották és a becsült érték háromszorosáért kelt el.

A járulékos költségeket is beleszámítva a vásárló összesen 18,5 millió fontot fizetett, ami messze túlszárnyalta a legdrágábban eladott Banksy-mű árrekordját.

Az aukciós harc kilenc licitáló között zajlott körülbelül 10 percig. Az aukció lezárta után az aukció vezetője, Oliver Barker azzal viccelődött, hogy megkönnyebbült attól, „hogy még mindig megvan” az alkotás.

Forrás: BBC

További cikkek
Fajó János a bécsi Mumok múzeumban

Fajó János a bécsi Mumok múzeumban

2021-12-06
A magyar geometrikus képzőművészet egyik legnagyobb alakjának, Fajó Jánosnak (1937-2018) a festménye került a régió egyik legtekintélyesebb múzeumába, a bécsi Mumokba. A művész életművét kezelő alapítvány nagy szakmai
Valóra vált képzelet - Gyulai Líviusz kiállítása

Valóra vált képzelet - Gyulai Líviusz kiállítása

2021-12-01
Gyulai Líviuszt a művészettörténészek az úgynevezett nagy grafikus generációhoz szokták sorolni, ő volt a legkisebb fiú a „nagy öregek” – Kondor, Würtz, Hincz, Reich, Rékassy – között, és mint a népmesékben, ő volt az,

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.