Részletes keresés

Fedezd fel a műtárgyakat! – Családi élmények a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon

A művészettel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni. Éppen ezért a május 26-28. között megrendezésre kerülő VI. Műtárgyak Éjszakája fesztiválon jobbnál jobb gyermek-, ifjúsági és családi programok közül is válogathatnak.

A múzeumi környezet, a tartalmas és játékos kulturális események a fiatalabb korosztály érdeklődését is felkeltik, ráadásul nemcsak a művészet, hanem a világ dolgai iránt is. A kiállításlátogatás segíti a kritikai gondolkodás és a képzelőerő, a múzeumpedagógiai foglalkozások pedig a kreativitás és a problémamegoldó képesség fejlődését. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy a programok során a szülők minőségi időt töltenek el a gyermekeikkel közösen. A háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon a fiatalok játékos és kreatív formában találkozhatnak a művészetekkel, az eseményeken való részvétel kicsiknek és nagyoknak egyaránt maradandó élményt jelenthet.

A nemrégiben megújult Walter Rózsi-villában különleges helyszínen ismerkedhetnek a modernizmussal a gyerekek. A legkisebb korosztály különböző építőjátékokat próbálhat ki a Mi volt a Lego előtt nevet viselő eseményen, az alkotni vágyók pedig kézműves foglalkozásokon élhetik ki a kreativitásukat. A programokat Magyaróvári Fanni Izabella muzeológus tartja.

A 7-18 éves korosztály, valamint a családtagjaik számára jó választás a Gödöllői Iparművészeti Műhely Tükröződések című kiállítása, illetve az ahhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai program, amely a kortárs képző- és iparművészet sokszínűségét mutatja be néhány kiválasztott alkotáson keresztül, figyelemfelkeltő, befogadható formában.

Turistának lenni a saját országunkban, sőt akár a saját városunkban mindig izgalmas tapasztalat. Fedezzétek fel együtt Buda egyik legkülönlegesebb, gyönyörű szegletét, Gül Baba türbéjét és annak festői környezetét! A Rózsák Atyjának sírhelye és személye is számos érdekességet tartogat, az oszmán dervis életét övező legendákról éppúgy szó lesz a tárlatvezetésen, mint arról, hogy hogyan is fest pontosan egy oszmán pénzérme, vagyis az akcse. A türbe körül elhelyezkedő egykori Wagner villa állandó kiállítását önállóan is megtekinthetitek. Az Arasinda török zenekar koncertje pedig kiragad és messzire repít a város nyüzsgéséből.

Az alkotásban örömüket lelő fiatalok a porcelánfestéssel és a porcelánkészítéssel barátkozhatnak a Herendi Porcelán Palota foglalkozásain. A porcelánkészítés során rózsát formázhatnak, szakemberektől leshetik el a mesterség csínját-bínját.

A sportért, azon belül is a bicajozásért lelkesedő kamaszok, kiskamaszok és rokonaik a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában a kerékpárversenyzés történetéről láthatnak nagyszabású kiállítást (Budapest saluta il Giro! – Budapest köszönti a Giro-t!), amely a Giro d’Italia és a kerékpársport történelmi tradíciói előtt tiszteleg. A tárlaton és a hozzá kapcsolódó vezetésen is fontos szerepet kapnak a versenyekhez fűződő legendák, így például a Giro d’Italia-n mindmáig egyetlen nőként induló Alfonsina Strada története.

A középiskolások természetesen már önállóan is ki tudják választani a nekik tetsző foglalkozásokat, azonban mégis felhívnánk az ő és a családtagjaik figyelmét két programra. 16 éven felülieknek lehet érdekes a Frida című film vetítése a Bem Moziban, amely az erős és szenvedélyes mexikói festőművész életét mutatja be. Az öltözködés minden életkorban az önkifejezés eszköze lehet, de talán sosem annyira hangsúlyosan, mint kamaszként. A KACs Műhely foglalkozásán (Te hogyan viseled?) olyan egyedi öltözékkiegészítők készítésére nyílik mód, amellyel egyrészt a különbözőségünket, másrészt a mások iránti együttérzésünket, tiszteletünket és támogatásunkat is kifejezhetjük. A foglalkozáson szó lesz a megkülönböztetésről és a másokért való kiállás fontosságáról. Újrahasznosítható alapanyagok, szabás-varrás, hímzés és csomózás várja a résztvevőket.

A Műtárgyak Éjszakája Fesztivál többi programja között is megannyi izgalmas csemegére bukkanhattok – akár családilag is. A teljes programkínálat és a regisztráció  itt érhető el.

Szerző: műtárgy.com


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.