Részletes keresés

Filmrajongók, figyelem!

A klasszikus filmművészeti alkotások legnagyobb rajongóinak kedvez aukciójával az egyik legnagyobb aukciósház, a Sotheby's. Az aukció érdekessége, hogy online fog zajlani, augusztus 29-étől egészen szeptember 11-éig lehet majd licitálni az oldalukon.

 
Az árverés során eredeti filmplakátokra csaphatnak le az érdeklődők, a tételek becsült árai 500 és 30.000 font között mozognak. A plakátok az aukciósház londoni galériájában szeptember 1-ig élőben is megtekinthetők.

Az alábbiakban megmutatjuk kedvenc plakátjainkat az aukciós kínálatból.

La Dolce Vita, Olaszország, 1960. 201x140 cm.


Ez a plakát akkor is megdobogtatná a szívünket, ha esztétikailag nem is nyerné meg a tetszésünket, szerencsére azonban erről szó sincs. Federico Fellini klasszikusa, az Édes élet több, mint egy kiválóra sikeredett mozifilm, sokkal inkább egy életérzés. Marcello Mastroianni kissé unott figuráját és Anita Ekberg fürdőjét a Trevi kútban nehéz elfelejteni. A plakáton is az éjszakai életben tobzódó, elmélyülten cigarettázó újságírót és a dúsgazdag dívát láthatjuk.
(Becsült ár: 20.000-30.000 font)

Filmrajongók, figyelem!

 

 

King Kong, Franciaország, 1933. 160x119 cm.


Az 1933-as King Kong a kaland, a horror és a sci-fi tökéletes elegye. Számos technikai újítást vonultatott fel (stop motion és a legkülönbözőbb effektek), és hatalmas kasszasikert aratott. Mivel az akkori közönséget jószerivel sokkolták a durva jelenetek, sok helyütt finomítottak a történeten, de így is maradt benne elég akció és izgalom. A film eredeti poszterei rendkívül keresettek.

(Becsült ár: 20.000-30.000 font)

Filmrajongók, figyelem!

 

 

Dr. No, Egyesült Királyság, 1962. 76x102 cm.


A James Bond sorozat első része Sean Connery és Ursula Andress főszereplésével készült 1962-ben. A skót színész később még hat alkalommal alakította a híres titkosügynököt. Mint a legelső plakát, amely James Bond-film számára készült, ez a darab minden kollekció alapját képezheti.
(Becsült ár: 10.000-15.000 font)

Filmrajongók, figyelem!

 

 

Chelsea Girls, Egyesült Királyság, 1966. 76x51 cm.


A Paul Morissey és Andy Warhol által rendezett kísérleti underground film a Chelsea Hotelben és New York különböző pontjain lett felvéve, és fiatal nők életét követi nyomon. A plakát erotikus és kreatív mívoltával a film lényegét ragadja meg, egy londoni grafikus, Alan Aldridge tervezte. Állítólag Warholnak annyira tetszett, hogy azt találta mondani, reméli, hogy a "film legalább olyan jó lesz, mint a poszter."

A poszter értékét növeli, hogy legjobb tudomásunk szerint kevesebb mint 25 eredeti maradt fent belőle.

(Becsült ár: 6.000-9.000 font)

Filmrajongók, figyelem!

 


Forrás: Sotheby's
Szerző: Járfás Eszter, műtárgy.com


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.