Részletes keresés

Fókuszban a kortárs műgyűjtés legizgalmasabb kérdései - szeptemberben ismét Art Collector Workshop

Az Art Advisory Budapest idén ősszel ismét elindítja interaktív Art Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól. A hiánypótló workshop sorozat célja, hogy megkönnyítse a műtárgygyűjtés és vásárlás folyamatát, kezdő és tapasztalt műgyűjtők számára egyaránt hasznos és hiteles képet adjon a kortárs hazai, illetve nemzetközi műtárgypiac jelenlegi helyzetéről.

Sokféle motivációból fordulhatunk a művészet és műgyűjtés felé.  A műtárgypiac útvesztőjében azonban gyakran válhat nehézkessé az eligazodás. Már az első alkotás megvásárlása is számtalan kérdést vethet fel. A minket körülvevő tárgyak többségével ellentétben egy műalkotás hosszabb távon válik a mindennapi életünk kísérőjévé, és kisugárzása révén akár a napi közérzetünket is befolyásolhatja. Fontos azonban, hogy olyan műtárgyat válasszunk, ami az idő múlásával értéknövekedést ér el.

Hogyan induljunk el a gyűjteményépítés nehéz útján? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni és milyen tudást érdemes elsajátítani mielőtt belevágunk a műgyűjtésbe?

Az öt alkalmas interaktív képzésen számos ezekhez hasonló, műtárgyvásárlást érintő kérdésre kapnak választ a jelentkezők. A résztvevők megtudhatják, hogy milyen előkészületek szükségesek egy-egy műalkotás megvásárlásához, milyen szempontok szerint érdemes elkezdeni a gyűjtést és hogyan hozhatnak olyan döntéseket, amelyek mentén gyűjteményük jól működő befektetéssé válhat.

A szeptember 18-án – immár ötödik alkalommal – elinduló Art Collector Workshop másfél órás, kis létszámú előadásainak első részében a résztvevőket neves szakértők (Ébli Gábor, Spengler Katalin, Petrányi Zsolt, Kollmann Szilvia) által irányított prezentáció vezeti be a műgyűjtés legizgalmasabb témáiba. A szünetekben pedig networkingre, véleménycserére szintén lehetőség nyílik. Az alkalmak második felében az előre kiküldött, gyakorlati felkészítő feladatok kerülnek közös megbeszélésre, úgy, hogy minden egyéni kérdésre is választ kapjunk. ​

Az őszi workshop keretein belül Máté Zsófia, a Ludwig Múzeum munkatársának tárlatvezetésével járjuk végig a Budapest Contemporary kortárs művészeti vásárt. A kiállító galériák standjain a legjelentősebb magyar művészek és a legígéretesebb fiatal tehetségek alkotásain keresztül ismerkedhetünk meg a hazai kortárs művészeti szcéna uralkodó tendenciáival és a hazai piac meghatározó képviselőivel. A tanfolyamon konkrét példákon keresztül megnézzük továbbá egy-két magyar művész aukciós teljesítményét, mindezek mentén elemezzük a szempontokat, amelyek szerint a műtárgyvásárlásról és az árakról döntést hozhatunk.

Art Collector Workshop 2023 ősz: szeptember 18. - október 9.

Szerző: műtárgy.com

Címlapkép forrása: műtárgy.com


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Íme néhány hazai kiállítás az őszi hónapokra

Íme néhány hazai kiállítás az őszi hónapokra

2023-09-20

Újra itt a szeptember, a nyár végeztével azonban ugyanúgy számos kiállításélményt szerezhetünk. A műtárgy.com bemutat hét kimagasló budapesti, vidéki múzeumban nyílt, illetve hamarosan megnyíló tárlatot, amel

Mit érdemes tudni a Párizs Design Hétről? – Mutatjuk a rendezvény legkiemelkedőbb részleteit, kiállítóit

Mit érdemes tudni a Párizs Design Hétről? – Mutatjuk a rendezvény legkiemelkedőbb részleteit, kiállítóit

2023-09-15

A francia főváros egészére kiterjedő Paris Design Week eseménysorozata tökéletes időtöltést kínál mind a tervezők, mind a design világa iránt rajongók számára. A belsőépítészet, illetve életmód legújabb trendjeit bemutató, nagyszabású rendezvény idén szeptember 7. és 16. között zajlik. A Maison & Objet szervezésben megvalósuló Design Hét központi helyszíne a Paris Nord Villepinte Kiállítási Központ, azonban az itt tartott programokkal egyidőben számos más rangos intézmény is izgalmas kulturális projektekkel készül az érdeklődők számára. A több ezer designmárkát kiállító galériatárlatok mellett rengeteg képzőművészeti installáció várja a látogatókat. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a vásárt és programkínálatát illetően.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XIV.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XIV.

2023-09-13

Régóta keresel a lakásod enteriőrjéhez illő műtárgyat? Vagy csak szeretsz gyönyörködni a művészetben? Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. A szeptemberi Technológia, digitális kultúra – tervezés, látvány és valóság, új kihívások fókuszunknak megfelelően ezúttal Gresa Márton New (is always) better című alkotását mutatjuk be.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.