Részletes keresés

Gallery Weekend Budapest 2021 – ’A kortárs művészet engem fejez ki’

2021. június 18-20. között a Kortárs Galériák Egyesülete immár hetedik alkalommal rendezi meg a Gallery Weekend Budapestet (GWB). Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb - kihagyhatatlan - művészeti eseménye, amely jól ismert magángalériák tárlatvezetésein és exkluzív túráin keresztül lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására.

A háromnapos kortárs művészeti fesztivál során ezúttal 14 vezető hazai kortárs magángaléria - az acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és a VILTIN – várja az érdeklődőket a város különböző pontjain. A nyilvános, ingyenesen látogatható programsorozat a legkülönlegesebb kiállításoknak, rendhagyó galériatúráknak, vezetett tárlatvezetéseknek ad helyet. A résztvevő helyszínek a három nap során 12:00-18:00 óra között várják az egyéni látogatókat, emellett a szervezett galériatúrák napi két alkalommal, 5 túraútvonallal, előzetes bejelentkezés után fogadják a kislétszámú csoportokat. Szóljon ez a hétvége a hazai kortárs képzőművészetről és a bezártság lezárásáról, engedjük, hogy a művészet tegye, amit a legjobban tud: hasson ránk.

 

Gallery Weekend Budapest galériatúrák:

A Gallery Weekend Budapest idei eseménysorozatában 5 különböző galériatúrán vehetünk részt 3 napon át, napi két alkalommal:

A túra - Az A túrát a Várfok Galéria Herman Levente "Magánélet" című kiállításával kezdjük, majd a MissionArt Galéria - Csabai Renátó kiállítását látogatjuk meg. A túrát Kálmán Makláry Fine Arts Gallery: "Magyar Párizs III“ - Válogatás a Párizsi Iskola magyar származású szobrászainak alkotásairól szóló kiállítás megtekintésével zárjuk.

B túra - A B túra az Einspach Fine Art & Photography nyitó tárlatánál indul: Grayson Perry, Magdalena Abakanowicz, Hetey Katalin, Z. Gách György, Drozdik Orshi, Makai Mira, Fajó János, Tombor Zoltán és Glázer Attila: "I Whisper to My Past Do I Have Another Choice” címmel, majd az acb Galéria - Bak Imre: „Helyzet”, acb Attachment: Mátrai Erik: „xyz”, című kiállításokat nézzük meg.

C túra - A C útvonalon a Deák Erika Galéria előtt találkozunk, ahol „A kétely és csodálkozás bősége” - Szűcs Attila kiállítását tekintjük meg, ezután a Knoll Galéria Budapest – „A solastalgia kora” - Birkás Ákos, Bartosz Kokosinkski, Paul Horn, Nemes Csaba, W. Horváth Tibor, Fercsik Mariann és Horváth Gideon kiállítása következik, majd a VILTIN Galéria - Rózsa Luca SáraHeavy Chains of Sentimentalism” című kiállításával zárjuk.

D túra - A D túránál a Glassyard Gallery - PUKLUS Péter kiállítása a találkozónk helyszíne, majd az INDA Galéria – „Ha a feketét egy fogalommal keverem össze. Visszafelé.” - Koronczi Endre kiállítását tekintjük meg, amit zárásul a MyMuseum – „Beszélgetések magammal” - Barbara Moura, Szendrő Veronika, Isabel Val kiállítása követ.

E túra - Az E útvonal Kisterem: „A levélperem mentén” Molnár Zsolt / „Nyugvó maradványok” - Molnár Zsolt és Ruzicska Tünde kiállításaival kezdődik, majd együtt tovább sétálunk TOBE Gallery: Anthony Marchetti „Paul” című kiállítására, és a Molnár Ani Galéria: Hámos Gusztáv & Katja Pratschke „Construction” című kiállításával zárjuk a sort.

Az ingyenes túrákra a következő link segítségével lehet jelentkezni:

https://galleryweekendbudapest.com/gallerytourshun

Extra programok a Gallery Weekend Budapest során:

https://galleryweekendbudapest.com/extra-programok

 

További információk:

Web: https://galleryweekendbudapest.com/

Facebook: https://www.facebook.com/galleryweekendbudapest/

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1376526379383544

Instagram: https://www.instagram.com/gallery_weekend_budapest/

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.