Részletes keresés

Gazdag kínálat a BÁV 60. Művészeti Aukcióján

Gazdag kínálat a BÁV 60. Művészeti Aukcióján

A jubileumhoz méltó gazdag kínálat várja az érdeklődőket a BÁV május 22-24-i aukcióján. A 3 nap alatt közel 700 tétel kerül kalapács alá, mintegy 183 millió forintos együttes kikiáltási áron. A kínálatban, részben a beadói kör tudatos bővítésének köszönhetően, több most felbukkant, kuriózumnak számító alkotás is szerepel.

A hagyományokhoz híven ezúttal is az ékszerkínálat a leggazdagabb. A hölgyek szívét többek között egy 3,9 millió forintról induló, 3,5 karátos briliánssal ékített kecses szoliter gyűrű és egy összesen 6,3 karát drágakövet tartalmazó fülbevaló-pár dobogtathatja meg, melynek kikiáltási ára 100 ezer forinttal alacsonyabb. A szerényebb árfekvésű tételek között is vannak ritkaságok: a szecesszió kiemelkedő ötvösművésze, Tarján Huber Oszkár által különleges zománctechnikával készített, topázzal ékített függő például 65 ezer forintról indul. A férfiak 14 karátos arany szelencékre licitálhatnak, az egyik257, amásik 176 grammot nyom a mérlegen, a licit pedig mindkettőre 1,6 millióról indul. Különlegességnek számítanak a Berlin alapításának 750. évfordulója alkalmából kiadott NDK-s aranyérmék, melyekhez annak idején csak a hivatalos állami megemlékezések legmagasabb rangú résztvevői jutottak hozzá és most 1,6 millióról startolva várják új tulajdonosukat.  

A festményválaszték régi külföldi mesterek kvalitásos munkáitól a vezető kortárs magyar művészekig terjed; a legmagasabb árról, 8 és fél millióról Aba-Novák Vilmos nagyméretű, sokszereplős, 1930-ban készült műve, a Körmenet indul. A bútorok között egy impozáns 19. század végi dolgozószoba garnitúra tarthat számot kiemelt érdeklődésre; erre 900 ezer forinttól lehet licitálni. A harmadik nap a műtárgyaké; igazi különlegességeket kínál többek között a Zsolnay-, és a herendi anyag s ekkor kerül kalapács alá Borsos Miklós három szobra és egy nagyméretű domborműve is.  

A BÁV valamennyi elkelt alkotás mellé tanúsítványt ad a műtárgy hiteles leírásával. 

További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.