Részletes keresés

Híres karórák a mindennapokra

Bár a digitális világunkban akár el is tűnhetnének az analóg órák, mégis azt látjuk, hogy egyre népszerűbben, és a műtárgypiac is egyre jobban megbecsüli őket. Ezért a műtárgy.com most olyan órákat mutat be, amelyek nemcsak az időmérés eszközei, hanem dizájn alkotásokként is megállják a helyüket.

Az analóg órák piacának virágzása a digitális világban kétségkívül annak is köszönhető, hogy az óra többet jelent, mint egy funkcionális tárgy. Az órák legalább annyira státuszszimbólumok, divatos kiegészítők és a műgyűjtemények becses darabjai is lehetnek.

Összeállításunkban olyan karórákat mutatunk be, amelyek nem csak a szerkezeti újítások, funkciók vagy különleges dizájnjuk, hanem híres rajongójuk miatt lettek népszerűek. Ezek a karórák mind licitálhatóak lesznek a következő hetek hazai aukcióin.

Milyen óra illene jobban az MI6 kötelékébe tartozó James Bondhoz, mint az Omega Seamaster? A 007-es ügynök 1995 óta viseli az ikonikus karórát, sőt, néha még ki is javítja a mozivásznon azokat, akik Rolexnek nézik az óráját. Kell ennél jobb reklám?

Híres karórák a mindennapokra
A Panerai óráit is a katonai felhasználás tette ismertté, mivel egyes modelljeit az Olasz Haditengerészet is használta, ezek főleg víz alatti bevetésekhez készültek. Innen jön a jellegzetes búváróra dizájn is. Hollywoodba Sylvester Stallone vezette be a márkát, aki az 1996-oss Daylight - Alagút a halálba című filmjére való készülés közben szeretett bele a sportos, mégis letisztult Panerai Radiomirba.

Híres karórák a mindennapokra


Az Audemars Piquet órakészítő cég legismertebb darabja a Royal Oak. A Gérald Genta által tervezett modellt tartják az első luxus sportórának. A Royal Oak a francia filmsztárnak, Alain Delonnak köszönhetően lett világhírű, aki több filmjében is viselte saját óráját. Amikor 2012-ben elárverezték Delon 100 darabot számláló óragyűjteményét, az ő saját Royal Oakja majdnem 70.000 euróért (több mint 20 millió forintért) kelt el.

Híres karórák a mindennapokra

Az Omega egyik csúcsdarabja, a Speedmaster Moonwatch hasonló pályaívet járt be, mint sok más óra a technológiai innovációtól a popkulturális népszerűségig. Ez volt az első óra, amely eljutott a Holdra 1969-ben, amikor Neil Armstrong és Buzz Aldrin kiléptek az Apollo-11-ből. Így a Moonwatch esetében egy technológiai ugrás vált világhírűvé, amit a napokban bemutatott Az első ember című film is jól szemléltet.

Híres karórák a mindennapokra

Az Admiral's Cup évtizedeken át Anglia legrangosabb vitorlásversenye volt, amelyen egyszer még Edward Heath egykori brit miniszterelnök csapata is győzni tudott. Bár a versenyt 2003 óta már nem rendezik meg, de a Corum Admiral's Cup modelljét olyan hírességek is hordják, mint Clarence Seedorf, az egyetlen focista, aki három különböző csapattal is nyert Bajnokok Ligáját.

Híres karórák a mindennapokra

Bár egy híresség sem hordja mindig ugyanazt az órát, mégsem véletlenül szokták Tom Cruise-t és a Cartier-t együtt emlegetni. Cruise nem csak a Cartier Santos 100 karórát viseli gyakran, hanem a márka egyik ismert napszemüvegét is.

Híres karórák a mindennapokra

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Antik and Art Budapest: fókuszban a magyar műtárgypiac!

Antik and Art Budapest: fókuszban a magyar műtárgypiac!

2019-03-21

A Millenárison megnyitotta kapuit az Antik and Art Budapest vásárral egybekötött kiállítás, ahol a magyar műtárgypiac legnevesebb szereplői képviseltetik magukat. Március 24-ig több mint harminc kiállító várja az amatőr és profi műkedvelőket, érdeklődőket. Délelőttönként és délutánonként a műtárgypiacot érintő, különböző tematikára épülő ingyenes előadásokon és magyar, illetve angol nyelvű tárlatvezetéseken is részt lehet venni. A szervezők a jótékonykodásra is gondoltak, egy online aukción a kiállítók által felajánlott egyedi tárgyakra lehet licitálni.

Műtárgy, mint befektetési eszköz

Műtárgy, mint befektetési eszköz

2019-03-20

A műtárgyakkal való kereskedelem nem újkeletű, csupán a kereskedelem módja változik az idő előrehaladtával. Míg évszázadokkal ezelőtt a műtárgyakat a piacokon, magánúton cserélték vagy értékesítették, addig ma szám

55 millió dolláros Monet a Sotheby’s aukcióján

55 millió dolláros Monet a Sotheby’s aukcióján

2019-03-16

Pénteken reggel jelentette be a Sotheby’s a május 14-i Impresszionista és Modern esti árverésének sztártételét, ami nem más, mint egy Monet-festmény, méghozzá a népszerű, szénaboglyákat ábrázoló sorozatból. Az aukciósház becslése szerint a kép 55 millió dollár körül fog elkelni. Amennyiben igazuk lesz, nem dől meg Monet „szénaboglyás rekordja”, mivel 2016-ban a Christie’s-nél licitharcot követően jutalékkal együtt 81,4 millió dollárért ment el a sorozat egy másik darabja.

London Art Fair, 2019 - Mondjátok meg Johnnak, vegyen vissza a színekből!

London Art Fair, 2019 - Mondjátok meg Johnnak, vegyen vissza a színekből!

2019-03-16

„Hölgyeim, mit tettek Johnnal, nagyon élénk színeket használ mostanában” – kiáltotta a Long & Ryle galéria munkatársaihoz odalépve a kortárs brit festő, John Monk egyik gyűjtője az Islington városrészben található Business Design Centre-ben január közepén 31. alkalommal megrendezett London Art Fairen. Meg is üzente a művésznek, hogy az újjal szemben a régebbi, visszafogottabb színvilágot preferálja, és nem töltött sok időt Monk kiállított képeinek szemrevételezésével, de szerencsére e gyűjtői magatartás nem volt általánosnak mondható a vásáron.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.