Részletes keresés

Híres karórák a mindennapokra

Bár a digitális világunkban akár el is tűnhetnének az analóg órák, mégis azt látjuk, hogy egyre népszerűbben, és a műtárgypiac is egyre jobban megbecsüli őket. Ezért a műtárgy.com most olyan órákat mutat be, amelyek nemcsak az időmérés eszközei, hanem dizájn alkotásokként is megállják a helyüket.

Az analóg órák piacának virágzása a digitális világban kétségkívül annak is köszönhető, hogy az óra többet jelent, mint egy funkcionális tárgy. Az órák legalább annyira státuszszimbólumok, divatos kiegészítők és a műgyűjtemények becses darabjai is lehetnek.

Összeállításunkban olyan karórákat mutatunk be, amelyek nem csak a szerkezeti újítások, funkciók vagy különleges dizájnjuk, hanem híres rajongójuk miatt lettek népszerűek. Ezek a karórák mind licitálhatóak lesznek a következő hetek hazai aukcióin.

Milyen óra illene jobban az MI6 kötelékébe tartozó James Bondhoz, mint az Omega Seamaster? A 007-es ügynök 1995 óta viseli az ikonikus karórát, sőt, néha még ki is javítja a mozivásznon azokat, akik Rolexnek nézik az óráját. Kell ennél jobb reklám?

Híres karórák a mindennapokra




A Panerai óráit is a katonai felhasználás tette ismertté, mivel egyes modelljeit az Olasz Haditengerészet is használta, ezek főleg víz alatti bevetésekhez készültek. Innen jön a jellegzetes búváróra dizájn is. Hollywoodba Sylvester Stallone vezette be a márkát, aki az 1996-oss Daylight - Alagút a halálba című filmjére való készülés közben szeretett bele a sportos, mégis letisztult Panerai Radiomirba.

Híres karórák a mindennapokra






Az Audemars Piquet órakészítő cég legismertebb darabja a Royal Oak. A Gérald Genta által tervezett modellt tartják az első luxus sportórának. A Royal Oak a francia filmsztárnak, Alain Delonnak köszönhetően lett világhírű, aki több filmjében is viselte saját óráját. Amikor 2012-ben elárverezték Delon 100 darabot számláló óragyűjteményét, az ő saját Royal Oakja majdnem 70.000 euróért (több mint 20 millió forintért) kelt el.

Híres karórák a mindennapokra





Az Omega egyik csúcsdarabja, a Speedmaster Moonwatch hasonló pályaívet járt be, mint sok más óra a technológiai innovációtól a popkulturális népszerűségig. Ez volt az első óra, amely eljutott a Holdra 1969-ben, amikor Neil Armstrong és Buzz Aldrin kiléptek az Apollo-11-ből. Így a Moonwatch esetében egy technológiai ugrás vált világhírűvé, amit a napokban bemutatott Az első ember című film is jól szemléltet.

Híres karórák a mindennapokra





Az Admiral's Cup évtizedeken át Anglia legrangosabb vitorlásversenye volt, amelyen egyszer még Edward Heath egykori brit miniszterelnök csapata is győzni tudott. Bár a versenyt 2003 óta már nem rendezik meg, de a Corum Admiral's Cup modelljét olyan hírességek is hordják, mint Clarence Seedorf, az egyetlen focista, aki három különböző csapattal is nyert Bajnokok Ligáját.

Híres karórák a mindennapokra





Bár egy híresség sem hordja mindig ugyanazt az órát, mégsem véletlenül szokták Tom Cruise-t és a Cartier-t együtt emlegetni. Cruise nem csak a Cartier Santos 100 karórát viseli gyakran, hanem a márka egyik ismert napszemüvegét is.

Híres karórák a mindennapokra





Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.