Részletes keresés

Híres karórák a mindennapokra

Bár a digitális világunkban akár el is tűnhetnének az analóg órák, mégis azt látjuk, hogy egyre népszerűbben, és a műtárgypiac is egyre jobban megbecsüli őket. Ezért a műtárgy.com most olyan órákat mutat be, amelyek nemcsak az időmérés eszközei, hanem dizájn alkotásokként is megállják a helyüket.

Az analóg órák piacának virágzása a digitális világban kétségkívül annak is köszönhető, hogy az óra többet jelent, mint egy funkcionális tárgy. Az órák legalább annyira státuszszimbólumok, divatos kiegészítők és a műgyűjtemények becses darabjai is lehetnek.

Összeállításunkban olyan karórákat mutatunk be, amelyek nem csak a szerkezeti újítások, funkciók vagy különleges dizájnjuk, hanem híres rajongójuk miatt lettek népszerűek. Ezek a karórák mind licitálhatóak lesznek a következő hetek hazai aukcióin.

Milyen óra illene jobban az MI6 kötelékébe tartozó James Bondhoz, mint az Omega Seamaster? A 007-es ügynök 1995 óta viseli az ikonikus karórát, sőt, néha még ki is javítja a mozivásznon azokat, akik Rolexnek nézik az óráját. Kell ennél jobb reklám?

Híres karórák a mindennapokra
A Panerai óráit is a katonai felhasználás tette ismertté, mivel egyes modelljeit az Olasz Haditengerészet is használta, ezek főleg víz alatti bevetésekhez készültek. Innen jön a jellegzetes búváróra dizájn is. Hollywoodba Sylvester Stallone vezette be a márkát, aki az 1996-oss Daylight - Alagút a halálba című filmjére való készülés közben szeretett bele a sportos, mégis letisztult Panerai Radiomirba.

Híres karórák a mindennapokra


Az Audemars Piquet órakészítő cég legismertebb darabja a Royal Oak. A Gérald Genta által tervezett modellt tartják az első luxus sportórának. A Royal Oak a francia filmsztárnak, Alain Delonnak köszönhetően lett világhírű, aki több filmjében is viselte saját óráját. Amikor 2012-ben elárverezték Delon 100 darabot számláló óragyűjteményét, az ő saját Royal Oakja majdnem 70.000 euróért (több mint 20 millió forintért) kelt el.

Híres karórák a mindennapokra

Az Omega egyik csúcsdarabja, a Speedmaster Moonwatch hasonló pályaívet járt be, mint sok más óra a technológiai innovációtól a popkulturális népszerűségig. Ez volt az első óra, amely eljutott a Holdra 1969-ben, amikor Neil Armstrong és Buzz Aldrin kiléptek az Apollo-11-ből. Így a Moonwatch esetében egy technológiai ugrás vált világhírűvé, amit a napokban bemutatott Az első ember című film is jól szemléltet.

Híres karórák a mindennapokra

Az Admiral's Cup évtizedeken át Anglia legrangosabb vitorlásversenye volt, amelyen egyszer még Edward Heath egykori brit miniszterelnök csapata is győzni tudott. Bár a versenyt 2003 óta már nem rendezik meg, de a Corum Admiral's Cup modelljét olyan hírességek is hordják, mint Clarence Seedorf, az egyetlen focista, aki három különböző csapattal is nyert Bajnokok Ligáját.

Híres karórák a mindennapokra

Bár egy híresség sem hordja mindig ugyanazt az órát, mégsem véletlenül szokták Tom Cruise-t és a Cartier-t együtt emlegetni. Cruise nem csak a Cartier Santos 100 karórát viseli gyakran, hanem a márka egyik ismert napszemüvegét is.

Híres karórák a mindennapokra

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Aukciós sztártételek itthon és külföldön

Aukciós sztártételek itthon és külföldön

2018-11-12

A következő napokban számos aukció lesz, amelyet érdemes figyelemmel követnünk. Az elárverezendő tételek egyike-másika aukciós történelmet is írhat, több főmű is a kalapács alá kerül – ezek közül válogattunk.

Chop Suey - Edward Hopper ikonikus, magánkézben maradt festménye

Chop Suey - Edward Hopper ikonikus, magánkézben maradt festménye

2018-11-09

November 13-án árverezi el a Christie's Edward Hopper Chop Suey című, 1929-es festményét, amely annak ellenére lett híres, ikonikus alkotás, hogy mindeddig magánkézben volt. A kép esszenciálisan sűríti magába mindazt, ami általában megfigyelhető a festő képein: az amerikai élet sajátosságait, helyszíneit, a nagyvárosi emberek magányosságát. A Chop Suey egy olyan étterem, ahol az új, női munkaerő tagjai találkozhatnak. Az asztalon nem látunk ételt, ez Hopper többi éttermi képére is jellemző. A velünk szemben ülő nő kerüli a szemkontaktust a mű nézőjével és a vele egy asztalnál ülővel is.

Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye a BÁV aukció sztártétele

Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye a BÁV aukció sztártétele

2018-11-07

Közel 600 tétellel, köztük művészettörténeti csemegékkel készül november 13-14-i őszi aukciójára a BÁV. Az árverés sztártétele Rippl-Rónai József 60 millió forintról induló Kékruhás lány virágos kalapban című mesterműve lesz. Valódi szenzációnak számít Aba-Novák Vilmos Ebédelő cigány című festményének a felbukkanása. A „barbár zseni” egyik utolsó olajfestményén szereplő karaktert később egy nagyobb kompozícióban is megfestette, de a ma már csak fekete-fehér fotóról ismert temperakép megsemmisült. A szakértők a műtárgykollekcióba többek között ritka Zsolnay dísztálakat, Hieronymus Hackel vadászpoharát, valamint patinás fegyvereket is beválogattak.  Az árverés ékszernapja egy eredeti pillangószárnyakkal készült melltűvel, nagyméretű briliánsokkal és színes drágakövekkel ékített befektetési ékszerekkel várja az érdeklődőket.

 

 

Stephen Hawking tárgyait árverezi el a Christie's

Stephen Hawking tárgyait árverezi el a Christie's

2018-11-01

Online lehet licitálni az idén márciusban elhunyt elméleti fizikus, Stephen Hawking személyes tárgyaira a Christie’s honlapján. A világ egyik legokosabb emberének tartott Hawking a kozmológiával, a fekete lyukakkal és az idővel foglalkozott. Betegsége (amiotrófiás laterálszklerózis) ellenére híres volt a humora, amely a legnehezebb helyzetekben sem hagyta cserben. Rendkívüli népszerűségre tett szert a tudományos berkeken kívül is, életéről A mindenség elmélete címmel film is készült.

Dorotheum, Bécs.  Hordozható napórák, régi gépek – józan vevők

Dorotheum, Bécs. Hordozható napórák, régi gépek – józan vevők

2018-10-29

Két részből álló, egész napos műszaki árverésén 509 tételre várt vevőket szeptember 13-án a Dorotheum. Az interneten tájékozódók akár két külön aukciónak is felfoghatták a felkínált anyagot.

Az órák, ázsiai műtárgyak, fémtárgyak, fajanszok, népi iparművészeti munkák és szobrok 318 tétele alkotta a nagyobb csoportot.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Partnerek

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.