Részletes keresés

Híres karórák a mindennapokra

Bár a digitális világunkban akár el is tűnhetnének az analóg órák, mégis azt látjuk, hogy egyre népszerűbben, és a műtárgypiac is egyre jobban megbecsüli őket. Ezért a műtárgy.com most olyan órákat mutat be, amelyek nemcsak az időmérés eszközei, hanem dizájn alkotásokként is megállják a helyüket.

Az analóg órák piacának virágzása a digitális világban kétségkívül annak is köszönhető, hogy az óra többet jelent, mint egy funkcionális tárgy. Az órák legalább annyira státuszszimbólumok, divatos kiegészítők és a műgyűjtemények becses darabjai is lehetnek.

Összeállításunkban olyan karórákat mutatunk be, amelyek nem csak a szerkezeti újítások, funkciók vagy különleges dizájnjuk, hanem híres rajongójuk miatt lettek népszerűek. Ezek a karórák mind licitálhatóak lesznek a következő hetek hazai aukcióin.

Milyen óra illene jobban az MI6 kötelékébe tartozó James Bondhoz, mint az Omega Seamaster? A 007-es ügynök 1995 óta viseli az ikonikus karórát, sőt, néha még ki is javítja a mozivásznon azokat, akik Rolexnek nézik az óráját. Kell ennél jobb reklám?

Híres karórák a mindennapokra
A Panerai óráit is a katonai felhasználás tette ismertté, mivel egyes modelljeit az Olasz Haditengerészet is használta, ezek főleg víz alatti bevetésekhez készültek. Innen jön a jellegzetes búváróra dizájn is. Hollywoodba Sylvester Stallone vezette be a márkát, aki az 1996-oss Daylight - Alagút a halálba című filmjére való készülés közben szeretett bele a sportos, mégis letisztult Panerai Radiomirba.

Híres karórák a mindennapokra


Az Audemars Piquet órakészítő cég legismertebb darabja a Royal Oak. A Gérald Genta által tervezett modellt tartják az első luxus sportórának. A Royal Oak a francia filmsztárnak, Alain Delonnak köszönhetően lett világhírű, aki több filmjében is viselte saját óráját. Amikor 2012-ben elárverezték Delon 100 darabot számláló óragyűjteményét, az ő saját Royal Oakja majdnem 70.000 euróért (több mint 20 millió forintért) kelt el.

Híres karórák a mindennapokra

Az Omega egyik csúcsdarabja, a Speedmaster Moonwatch hasonló pályaívet járt be, mint sok más óra a technológiai innovációtól a popkulturális népszerűségig. Ez volt az első óra, amely eljutott a Holdra 1969-ben, amikor Neil Armstrong és Buzz Aldrin kiléptek az Apollo-11-ből. Így a Moonwatch esetében egy technológiai ugrás vált világhírűvé, amit a napokban bemutatott Az első ember című film is jól szemléltet.

Híres karórák a mindennapokra

Az Admiral's Cup évtizedeken át Anglia legrangosabb vitorlásversenye volt, amelyen egyszer még Edward Heath egykori brit miniszterelnök csapata is győzni tudott. Bár a versenyt 2003 óta már nem rendezik meg, de a Corum Admiral's Cup modelljét olyan hírességek is hordják, mint Clarence Seedorf, az egyetlen focista, aki három különböző csapattal is nyert Bajnokok Ligáját.

Híres karórák a mindennapokra

Bár egy híresség sem hordja mindig ugyanazt az órát, mégsem véletlenül szokták Tom Cruise-t és a Cartier-t együtt emlegetni. Cruise nem csak a Cartier Santos 100 karórát viseli gyakran, hanem a márka egyik ismert napszemüvegét is.

Híres karórák a mindennapokra

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Művészet, bor, autók - 2018 legjobb befektetései

Művészet, bor, autók - 2018 legjobb befektetései

2019-01-15
A műtárgy.com eheti cikke annak jár utána, hogy mik az okai annak, hogy 2018-ban az olyan luxustermékek, mint a műtárgyak, ritka borok, veterán autók és különleges gyémántok hozama túlszárnyalta a részvényekét és a kötv
Eldőlt a Golgota sorsa

Eldőlt a Golgota sorsa

2019-01-09

Hosszas egyeztetések után eldőlt Munkácsy Krisztus-trilógiájához tartozó festményének, a Golgotának  sorsa. Amint az ma kiderült, a képet 3 milliárd forintért vette meg a kormány Pákh Imrétől.

Rothko Bécsben

Rothko Bécsben

2019-01-04

A Kunsthistorisches Museum mostanában gondoskodik róla, hogy a művészetkedvelők gyakran Bécs felé vegyék az irányt. Az intézményben még látható az óriási tömegeket vonzó Bruegel-tárlat, valamint a rendkívül izgalmas, Wes Anderson és Juman Malouf által rendezett kiállítás is, és a múzeum a napokban bejelentette a következő, szintén nagy érdeklődésre számot tartó művészeti eseményét, az amerikai absztrakt expresszionizmus egyik legkedveltebb alakjának, Mark Rothkónak szentelt kiállítást.

2018 nemzetközi aukciós legjobbjai

2018 nemzetközi aukciós legjobbjai

2018-12-28

Az új év kapujában itt az idő, hogy felidézzük 2018 legkiemelkedőbb aukciós pillanatait, a hazai után ezúttal a nemzetközi piacról. Bár az idei év nem tudta felülmúlni a tavalyit (ez leginkább a Salvator Mundi mindent elsö

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.