Részletes keresés

Hogyan mutathatunk nyitottságot egy műalkotással?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Hivatalos ügyek intézésekor, közintézményekbe vagy magánirodákba belépve a berendezés sokat elárul az ügyfélszolgálat hozzáállásáról, gondolkodásmódjáról. A terek kialakítását manapság gyakran az ügyfélélmény megszerzéséhez igazítják, különösen, ha kereskedelmi szektorról van szó.

A letisztult, modern terek steril megoldásai ahhoz is eszközök lehetnek, hogy teret adjanak gondolatok és érzések felébresztésének. Ezt a módszert kortárs kiállítások megrendezésekor is előszeretettel alkalmazzák. Ezekben az esetekben az apró részleteknél sokkal hangsúlyosabb a minőségre való törekvés. A bemutatott fogadótér sem ad teret a mellébeszélésének, egyszerű és lényegre törő a funkciója. Kialakításából tükröződik, hogy itt egy nyitott és egyértelműségre törekvő intézmény vagy szolgáltató működik. Ennek elérésében a tiszta fekete-fehér kontrasztok jelentik a leghatásosabb eszközt. A közeget pedig burkolóelemekbe foglalt fa elemek teszik barátságossá, emberközelivé. Bár a dekoráció itt nem elsődleges szempont, mégis a kimagasló minőség fokozásához érdemes egy olyan műalkotást választani, amely segít bizalomgerjesztő légkört teremteni és a beérkezőket is nyitott gondolkodásra sarkallja.

Konok Tamás festményeit előszeretettel ajánljuk modern terekbe, mivel vizuális világuk könnyen illeszthető ezekbe az enteriőrökbe, mindemellett kompozíciós szerkesztésük mindig inspirálja és elgondolkodtatja nézőit. A Structure de la pensée II. című vászna is ezért tűnik kifogástalan választásnak, mivel a fekete és a fehér valamint a geometrikus rendszerekben rejlő mozgékony játékosság valódi képzőművészeti élményt jelent. A rendszerbe foglalt fázisrajzok játszanak a néző tekintetével, mozgatják a látást és illúziót is keltenek a rácsszerkezet által. Mindez lehengerlő és mosolyt fakasztó hatást eredményez. Kívánhat-e ennél konkrétabb és pozitívabb élményt kialakítani az a szolgáltató, akinek fontos, hogy mit éreznek ügyfelei?

Mindezen kívül érdemes kibontani a festő üzenetét, és ennek a fogadótérnek a kereteiben újraértelmezni a kompozíciót. Minden négyzetes egységben ugyanazon formák variánsai jelennek meg, különféle irányokba és rendszerekbe szerkesztve. Ezeknek a képi elemeknek a jelentése ebben a speciális közegben üzenheti azt is, hogy az iroda, vagy szolgáltató bár megadott szabály- és keretrendszer szerint dolgozik, mégis nyitott az újfajta megoldásokra. A bürokrácia pedig az ehhez hasonló közvetlen szituációt teremtő helyszíneken nem jelentik többé stresszhelyzetek forrását. Ezt az érzetet pedig téralakítással és egy frappáns műalkotás együttesével értük el. A többi már csak a munkatársakon múlik!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

 

További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.