Részletes keresés

Hogyan mutathatunk nyitottságot egy műalkotással?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Hivatalos ügyek intézésekor, közintézményekbe vagy magánirodákba belépve a berendezés sokat elárul az ügyfélszolgálat hozzáállásáról, gondolkodásmódjáról. A terek kialakítását manapság gyakran az ügyfélélmény megszerzéséhez igazítják, különösen, ha kereskedelmi szektorról van szó.

A letisztult, modern terek steril megoldásai ahhoz is eszközök lehetnek, hogy teret adjanak gondolatok és érzések felébresztésének. Ezt a módszert kortárs kiállítások megrendezésekor is előszeretettel alkalmazzák. Ezekben az esetekben az apró részleteknél sokkal hangsúlyosabb a minőségre való törekvés. A bemutatott fogadótér sem ad teret a mellébeszélésének, egyszerű és lényegre törő a funkciója. Kialakításából tükröződik, hogy itt egy nyitott és egyértelműségre törekvő intézmény vagy szolgáltató működik. Ennek elérésében a tiszta fekete-fehér kontrasztok jelentik a leghatásosabb eszközt. A közeget pedig burkolóelemekbe foglalt fa elemek teszik barátságossá, emberközelivé. Bár a dekoráció itt nem elsődleges szempont, mégis a kimagasló minőség fokozásához érdemes egy olyan műalkotást választani, amely segít bizalomgerjesztő légkört teremteni és a beérkezőket is nyitott gondolkodásra sarkallja.

Konok Tamás festményeit előszeretettel ajánljuk modern terekbe, mivel vizuális világuk könnyen illeszthető ezekbe az enteriőrökbe, mindemellett kompozíciós szerkesztésük mindig inspirálja és elgondolkodtatja nézőit. A Structure de la pensée II. című vászna is ezért tűnik kifogástalan választásnak, mivel a fekete és a fehér valamint a geometrikus rendszerekben rejlő mozgékony játékosság valódi képzőművészeti élményt jelent. A rendszerbe foglalt fázisrajzok játszanak a néző tekintetével, mozgatják a látást és illúziót is keltenek a rácsszerkezet által. Mindez lehengerlő és mosolyt fakasztó hatást eredményez. Kívánhat-e ennél konkrétabb és pozitívabb élményt kialakítani az a szolgáltató, akinek fontos, hogy mit éreznek ügyfelei?

Mindezen kívül érdemes kibontani a festő üzenetét, és ennek a fogadótérnek a kereteiben újraértelmezni a kompozíciót. Minden négyzetes egységben ugyanazon formák variánsai jelennek meg, különféle irányokba és rendszerekbe szerkesztve. Ezeknek a képi elemeknek a jelentése ebben a speciális közegben üzenheti azt is, hogy az iroda, vagy szolgáltató bár megadott szabály- és keretrendszer szerint dolgozik, mégis nyitott az újfajta megoldásokra. A bürokrácia pedig az ehhez hasonló közvetlen szituációt teremtő helyszíneken nem jelentik többé stresszhelyzetek forrását. Ezt az érzetet pedig téralakítással és egy frappáns műalkotás együttesével értük el. A többi már csak a munkatársakon múlik!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

 

További cikkek
Az ifjú Rembrandt volt a modellje a Sotheby's egyik sztártételének

Az ifjú Rembrandt volt a modellje a Sotheby's egyik sztártételének

2020-01-09

A Sotheby's január 29-i Old Masters és 19. századi festészet árverésének egyik érdekes darabja a holland barokk festő, Jan Lievens festménye, a Woman Embraced by a Man. A festmény nem annyira esztétikai kvalitásával, mint inkább a férfi modell kilétével kelthet feltűnést, ugyanis a festményen szereplő hölgyet átkaroló férfi alakjához Lievens egyik "kollégája", az ifjú, 20 éves körüli Rembrandt van Rijn állt modellt.

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

2020-01-08

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

2019 nemzetközi és hazai aukciós sztártételei

2019 nemzetközi és hazai aukciós sztártételei

2020-01-06
Ahogy az ilyenkor lenni szokott, sorra érkeznek a tavalyi év legfontosabb művészeti eseményeit, műtárgykereskedelmi eredményeit bemutató összesítések. A műtárgy.com az alábbiakban a nyilvános aukciókon értékesített, 10 l

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.