Részletes keresés

Hogyan mutathatunk nyitottságot egy műalkotással?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Hivatalos ügyek intézésekor, közintézményekbe vagy magánirodákba belépve a berendezés sokat elárul az ügyfélszolgálat hozzáállásáról, gondolkodásmódjáról. A terek kialakítását manapság gyakran az ügyfélélmény megszerzéséhez igazítják, különösen, ha kereskedelmi szektorról van szó.

A letisztult, modern terek steril megoldásai ahhoz is eszközök lehetnek, hogy teret adjanak gondolatok és érzések felébresztésének. Ezt a módszert kortárs kiállítások megrendezésekor is előszeretettel alkalmazzák. Ezekben az esetekben az apró részleteknél sokkal hangsúlyosabb a minőségre való törekvés. A bemutatott fogadótér sem ad teret a mellébeszélésének, egyszerű és lényegre törő a funkciója. Kialakításából tükröződik, hogy itt egy nyitott és egyértelműségre törekvő intézmény vagy szolgáltató működik. Ennek elérésében a tiszta fekete-fehér kontrasztok jelentik a leghatásosabb eszközt. A közeget pedig burkolóelemekbe foglalt fa elemek teszik barátságossá, emberközelivé. Bár a dekoráció itt nem elsődleges szempont, mégis a kimagasló minőség fokozásához érdemes egy olyan műalkotást választani, amely segít bizalomgerjesztő légkört teremteni és a beérkezőket is nyitott gondolkodásra sarkallja.

Konok Tamás festményeit előszeretettel ajánljuk modern terekbe, mivel vizuális világuk könnyen illeszthető ezekbe az enteriőrökbe, mindemellett kompozíciós szerkesztésük mindig inspirálja és elgondolkodtatja nézőit. A Structure de la pensée II. című vászna is ezért tűnik kifogástalan választásnak, mivel a fekete és a fehér valamint a geometrikus rendszerekben rejlő mozgékony játékosság valódi képzőművészeti élményt jelent. A rendszerbe foglalt fázisrajzok játszanak a néző tekintetével, mozgatják a látást és illúziót is keltenek a rácsszerkezet által. Mindez lehengerlő és mosolyt fakasztó hatást eredményez. Kívánhat-e ennél konkrétabb és pozitívabb élményt kialakítani az a szolgáltató, akinek fontos, hogy mit éreznek ügyfelei?

Mindezen kívül érdemes kibontani a festő üzenetét, és ennek a fogadótérnek a kereteiben újraértelmezni a kompozíciót. Minden négyzetes egységben ugyanazon formák variánsai jelennek meg, különféle irányokba és rendszerekbe szerkesztve. Ezeknek a képi elemeknek a jelentése ebben a speciális közegben üzenheti azt is, hogy az iroda, vagy szolgáltató bár megadott szabály- és keretrendszer szerint dolgozik, mégis nyitott az újfajta megoldásokra. A bürokrácia pedig az ehhez hasonló közvetlen szituációt teremtő helyszíneken nem jelentik többé stresszhelyzetek forrását. Ezt az érzetet pedig téralakítással és egy frappáns műalkotás együttesével értük el. A többi már csak a munkatársakon múlik!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

 

További cikkek
Borszerda estek a Magyar Nemzeti Galériában

Borszerda estek a Magyar Nemzeti Galériában

2020-08-11

A Borok és korok című programsorozat szeptember öt szerdáján a múzeum állandó kiállításait veszik górcső alá. A szeptember 2-i alkalmon A realizmus zamatába kóstolhatnak bele a látogatók a Változatok a realizmusra című kiállítást középpontba helyezve. A szeptember 9-i esten az 1800 utáni nemzetközi gyűjteményben lesz egész estés Szüret határok nélkül, 16-án stílszerű Szalon-spicc a 19. században, 23-án bemutatjuk, hogy milyen volt a 20. század első fele A felemelkedéstől a delíriumig, s végül az utolsó, 30-i alkalmon egy HosszúLépésváltással zárjuk a 20. század második felének művészetét.

Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

Lakner László árai mutatják a klasszikus kortársak felértékelődését

2020-08-05

A globális művészeti piac nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt néhány évtizedben. Több hullámban lehettünk tanúi annak, hogy az antik és klasszikus műtárgyakról miként tolódik el a hangsúly a kortárs alkotások felé. Ez persze nem azt jelenti, hogy azok veszítettek volna az értékükből, sokkal inkább azt, hogy a gyűjtői generációváltás hatására a kortárs művek árai is közelíteni kezdtek a régi nagy mesterek szintjéhez. Itthon, ha késve is, de elindult ugyanez a folyamat. Tavaly új aukciós életműrekord született Lakner László, Nádler István és Keserü Ilona esetében is.

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

2020-07-28
Rembrandt egy ritka önarcképe 14,5 millió fontért kelt el kedden a londoni Sotheby's online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A Sotheby's művészettört
Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

2020-07-27

Idén több mint százharminc alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel a kínálatban elérhető áron, a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kapott. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet nyújt a kortárs hazai képzőművészet palettájáról.

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

2020-07-20

A világ leghíresebb kortárs múzeumaiba kerültek be az elmúlt évtizedben Bak Imre képei. A magyar kortárs képzőművészet meghatározó, ma is aktív alkotójának életművét nemrégiben az acb Galéria mutatta be, most pedig a műveiből egy új gyűjtemény alapjait rakhatják le.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.