Részletes keresés

Holnaptól újra megtekinthető a Vörösruhás nő

Holnaptól (március 6., péntek) újra megtekinthetik az érdeklődők Rippl-Rónai József egyik leghíresebb alkotását, a Vörösruhás nőt.

Rippl-Rónai József, Vörösruhás nő, falikárpit, 1898. Kivitelező: Lazarine Baudrion

 

A díszes kárpit Rippl-Rónai második Nabis korszakából származik, Maillol hatását is mutatja. A mű a szintén Rippl-Rónai által tervezett gróf Andrássy Tivadar budai palotája ebédlőberendezésének részeként, a kandalló felett lógott. A falikárpit kivitelezője a művész felesége, Lazarine Baudrion volt. A Ráth György-villában lévő, A mi szecessziónk című kiállításon mostanáig csak nyomdai másolaton láthatta a közönség az alkotást, mivel az különleges védelmet és gondoskodást igényel. Most azonban az Iparművészeti Múzeum kutatói és restaurátorai úgy döntöttek, hogy a szükséges pihentetési idő után kiengedik a speciális raktári védelem alól a textilgyűjtemény egyik főművét, amely várhatóan 4-6 hónapig lesz a villa falán.

A mű kihelyezése a nőnaphoz lett igazítva, ekkor, tehát vasárnap, további progamokkal várja a múzeum a látogatókat.

További cikkek
Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

2020-04-03

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

2020-04-02

A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész végrendeletében az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetre hagyta művészi tevékenységével kapcsolatos dokumentumait, mindazt, amely színészi munkássága részeként keletkezett.

Műtárgy: más terek, más stílusok

Műtárgy: más terek, más stílusok

2020-03-27

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.