Részletes keresés

Hova került a műtárgy? – Romvári Márton festménye a HLBS Network irodájában

A műtárgy tünékeny természetű: egy-egy kiállítás vagy aukció során felbukkan, azonban a vásárlást követően rögtön el is tűnik a közönség szeme elől. Az Art Advisory Budapest legújabb sorozatában olyan műalkotásokat mutatunk be, amelyek megtalálták végleges helyüket otthonokban, irodákban és gyűjteményekben, ezzel inspirálva a műtárgyvásárlás és gyűjteményépítés előtt állókat.

 

A HLBS Network irodaházának belső tere
Forrás: Az Év Irodája

 

A HLBS Network cégcsoport kiváló minőségű alapanyagokból előállított étrend-kiegészítő termékeket, funkcionális élelmiszereket és kozmetikumokat forgalmaz. Az egészséges, boldog és minőségi élet híveként fogyasztói mellett munkavállalóinak mindennapjait is szeretné ebben a szellemben támogatni. Többek között ezért is költözött a HLBS Network 2020 januárjában új irodába, amelynek teljes körű tervezése a HLBS Network egyik tulajdonosának, Gábriel Péternek a munkáját dicséri. Az ő irányításával a cég vezetősége rendkívül sok időt és energiát fektetett abba, hogy az új irodai környezet minden munkavállaló igényét kielégítse.

Az iroda belsőépítészeti kialakításában a nyugodt és harmonikus környezet megteremtésére törekedtek, amely a munkavégzést segíti. A rendezett belső terek az eleganciát és az áttekinthetőséget helyezik fókuszba az arculati elemek, valamint a visszafogott színek és textúrák enteriőrbe való becsempészésével.

 

Romvári Márton alkotása a HLBS Network tárgyalótermében.
Forrás: Az Év Irodája honlapja

 

Az iroda több helyiségét ékesítik Romvári Márton munkái, amelyek közül kiemelkedik a tárgyalóteremben található festménye (Cím nélkül, 2018). A szoba letisztult esztétikája gyönyörűen kiemeli az alkotás felemelő és meditatív jellegét. Az organikus struktúrák a természetesség jegyeit csempészi vissza a mesterséges környezetbe, amely akár kreativitás- és gondolkodás-serkentő funkcióval is rendelkezhet.

 

Romvári Márton: Cím nélkül, 2018, akril, lakk, falap, 100 x 140 cm
Forrás: Márton Romvári (martonromvari.com)

 

Romvári Márton festészetében a természet és a valóság rejtett oldalának feltárása jelenik meg biomorf sejtekre, organizmusokra emlékeztető alakzatok segítségével. Képeinek szándéka a zárt, organikus rendszerek által megelevenített lüktető erők bemutatása. A lakkal készülő alkotásokon a formákat légies átlátszóság jellemzi, valamint egy pillanatnyi feszültség és izzó színek, amelyekbe a tekintet elmerülhet, ezáltal a világ folyamatos mozgásának, az egyensúly nagy rendszerének csak egyetlen pillanatát igyekszik a művészet eszközeivel megjeleníteni.

 

Romvári Márton munkáiról itt lehet érdeklődni.

Ha szívesen látnád rovatunkban a Te otthonodat, irodádat ékesítő műtárgyakat, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az info@artadvisory.hu címen!

 

Szerző: Art Advisory Budapest


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Ai Weiwei Lego kockákból alkotta újra Monet mesterművét

Ai Weiwei Lego kockákból alkotta újra Monet mesterművét

2023-03-29
A vadonatúj műalkotás, amelyet hosszas, aprólékos munkával és odafigyeléssel készített el Ai Weiwei kínai kortárs képzőművész, hosszú hónapokon át tartó aprólékos munka eredménye. A 15 méter hosszú alkotás, amely 6

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.