Részletes keresés

Hova került a műtárgy? – Romvári Márton festménye a HLBS Network irodájában

A műtárgy tünékeny természetű: egy-egy kiállítás vagy aukció során felbukkan, azonban a vásárlást követően rögtön el is tűnik a közönség szeme elől. Az Art Advisory Budapest legújabb sorozatában olyan műalkotásokat mutatunk be, amelyek megtalálták végleges helyüket otthonokban, irodákban és gyűjteményekben, ezzel inspirálva a műtárgyvásárlás és gyűjteményépítés előtt állókat.

 

A HLBS Network irodaházának belső tere
Forrás: Az Év Irodája

 

A HLBS Network cégcsoport kiváló minőségű alapanyagokból előállított étrend-kiegészítő termékeket, funkcionális élelmiszereket és kozmetikumokat forgalmaz. Az egészséges, boldog és minőségi élet híveként fogyasztói mellett munkavállalóinak mindennapjait is szeretné ebben a szellemben támogatni. Többek között ezért is költözött a HLBS Network 2020 januárjában új irodába, amelynek teljes körű tervezése a HLBS Network egyik tulajdonosának, Gábriel Péternek a munkáját dicséri. Az ő irányításával a cég vezetősége rendkívül sok időt és energiát fektetett abba, hogy az új irodai környezet minden munkavállaló igényét kielégítse.

Az iroda belsőépítészeti kialakításában a nyugodt és harmonikus környezet megteremtésére törekedtek, amely a munkavégzést segíti. A rendezett belső terek az eleganciát és az áttekinthetőséget helyezik fókuszba az arculati elemek, valamint a visszafogott színek és textúrák enteriőrbe való becsempészésével.

 

Romvári Márton alkotása a HLBS Network tárgyalótermében.
Forrás: Az Év Irodája honlapja

 

Az iroda több helyiségét ékesítik Romvári Márton munkái, amelyek közül kiemelkedik a tárgyalóteremben található festménye (Cím nélkül, 2018). A szoba letisztult esztétikája gyönyörűen kiemeli az alkotás felemelő és meditatív jellegét. Az organikus struktúrák a természetesség jegyeit csempészi vissza a mesterséges környezetbe, amely akár kreativitás- és gondolkodás-serkentő funkcióval is rendelkezhet.

 

Romvári Márton: Cím nélkül, 2018, akril, lakk, falap, 100 x 140 cm
Forrás: Márton Romvári (martonromvari.com)

 

Romvári Márton festészetében a természet és a valóság rejtett oldalának feltárása jelenik meg biomorf sejtekre, organizmusokra emlékeztető alakzatok segítségével. Képeinek szándéka a zárt, organikus rendszerek által megelevenített lüktető erők bemutatása. A lakkal készülő alkotásokon a formákat légies átlátszóság jellemzi, valamint egy pillanatnyi feszültség és izzó színek, amelyekbe a tekintet elmerülhet, ezáltal a világ folyamatos mozgásának, az egyensúly nagy rendszerének csak egyetlen pillanatát igyekszik a művészet eszközeivel megjeleníteni.

 

Romvári Márton munkáiról itt lehet érdeklődni.

Ha szívesen látnád rovatunkban a Te otthonodat, irodádat ékesítő műtárgyakat, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az info@artadvisory.hu címen!

 

Szerző: Art Advisory Budapest


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.