Részletes keresés

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Bár az igazi, zimankós téli hangulatra még nosztalgiázva gondolunk, mégis könnyedén varázsolhatunk egy kis romantikus havas hangulatot, amíg az első hópelyhek nálunk is megjelennek. Otthonainkban számos olyan praktikát alkalmazhatunk, melyekkel az aktuális évszakhoz igazíthatjuk enteriőrjeink berendezését. Mi természetesen kortárs műalkotást hívtunk ehhez is segítségül, mely színeivel és formáival is megidézi a tél varázslatos hangulatát.

A téli havazás egyik csodája, hogy minden egyes hópehely más-más formában hullik le, melyek parányi, pont méretű csillagokként ragyogják be a fagyos időszakot. Ez az alig látható formai különbség művészeket is megihlethet.

A bemutatott otthoni térrészlet fehér árnyalatait néhány púderszínű kiegészítő tesz élénkké. Az ágymásba hajló tónusok nyugalmas állandóságot tükröznek. Az ablakokon áttűnő havas táj a téli ünnepek bensőséges hangulatát idézik meg. Ebbe a miliőbe egy szintén visszafogott, békés kompozíciót választottunk. Keserü Károly pontozós technikával készült művei között papírlapú, kisebb méretű grafikákat is találunk, melyek kifinomultságukkal kifejezetten illeszkednek egy ilyen jellegű térbe is.

Műtárgyvásárlás szempontjából érdemes figyelembe venni, hogy általában a grafikai jellegű munkák ára kedvezőbb a nagyméretű vásznakénál. Mindemellett ezeken a munkákon is éppen olyan mértékben vannak jelen az alkotó egyéni szempontjai, mint a nagy volumenű alkotásokon. Sőt, gyakran még aprólékosabban, még részletsebben is megfigyelhetjük ezeknek a képeken a művészi törekvéseket és alkotói fázisokat.

A bemutatott Cím nélkül (1801051) kompozíció nem szabályos körformákba foglalja a művész jellegzetes stílusjegyeit. Ezek a motívumok rímelnek a hópelyhek sokféleségére is. A színvilág a fekete és a fehér közötti néhány árnyalatra redukált. A pöttyszerű képződmények pedig egyfajta dinamikát is megjelenítenek, melyek a havazás látványvilágát juttatják eszünkbe. A képi szerkesztésmód egyszerűsége ebben az enteriőrben finom bájával érvényesül igazán, mellyel érzékletesen fonódik össze a téli táj világával.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
Műtárgy: más terek, más stílusok

Műtárgy: más terek, más stílusok

2020-03-27

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

5 hashtag, amit érdemes követned a világjárvány idején

5 hashtag, amit érdemes követned a világjárvány idején

2020-03-27

Így, hogy az elmúlt hetekben a művészeti világ is teljes mértékben a social media és az internet adta lehetőségekre kényszerül érdemes nekünk is nyitott szemmel járni, mert egy-egy keresőszó számos tartalom felé vezethet el minket. A hashatagek használata főleg az instagram oldalon nyújt nekünk segítséget így most összeszedtük a 5 legfontosabbat, amelyet manapság érdemes követni (akinek van twitter fiókja természetesen ott is működnek).

Ilyenek a leghíresebb műalkotások emberek nélkül

Ilyenek a leghíresebb műalkotások emberek nélkül

2020-03-26

Az elmúlt hetekben többször is szembejöttek azok a híres műalkotások, ahol a környezeten kívül minden ember eltűnt. Láttuk így Boticelli Vénusz születését és Leonardo da Vinci Az utolsó vacsoráját is. De vajon ki készítette ezeket a látványos és valljuk be manapság igen hatásos képeket?

Frida arcai - online kiállítás több mint 200 művel

Frida arcai - online kiállítás több mint 200 művel

2020-03-23

A járvány miatti önkéntes vagy épp kötelező otthonlét idején egyre több kulturális intézmény próbál segíteni nekünk abban, hogy tartalmasan teljenek szabad perceink, kultúrával, művészettel tölthessük meg a mindennapokat. Mi is írtunk már egy ajánlót az online elérhető tartalmakról, most ismét egy internetes kiállításra szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyet a The Art Newspaper ajánlott.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.