Részletes keresés

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Bár az igazi, zimankós téli hangulatra még nosztalgiázva gondolunk, mégis könnyedén varázsolhatunk egy kis romantikus havas hangulatot, amíg az első hópelyhek nálunk is megjelennek. Otthonainkban számos olyan praktikát alkalmazhatunk, melyekkel az aktuális évszakhoz igazíthatjuk enteriőrjeink berendezését. Mi természetesen kortárs műalkotást hívtunk ehhez is segítségül, mely színeivel és formáival is megidézi a tél varázslatos hangulatát.

A téli havazás egyik csodája, hogy minden egyes hópehely más-más formában hullik le, melyek parányi, pont méretű csillagokként ragyogják be a fagyos időszakot. Ez az alig látható formai különbség művészeket is megihlethet.

A bemutatott otthoni térrészlet fehér árnyalatait néhány púderszínű kiegészítő tesz élénkké. Az ágymásba hajló tónusok nyugalmas állandóságot tükröznek. Az ablakokon áttűnő havas táj a téli ünnepek bensőséges hangulatát idézik meg. Ebbe a miliőbe egy szintén visszafogott, békés kompozíciót választottunk. Keserü Károly pontozós technikával készült művei között papírlapú, kisebb méretű grafikákat is találunk, melyek kifinomultságukkal kifejezetten illeszkednek egy ilyen jellegű térbe is.

Műtárgyvásárlás szempontjából érdemes figyelembe venni, hogy általában a grafikai jellegű munkák ára kedvezőbb a nagyméretű vásznakénál. Mindemellett ezeken a munkákon is éppen olyan mértékben vannak jelen az alkotó egyéni szempontjai, mint a nagy volumenű alkotásokon. Sőt, gyakran még aprólékosabban, még részletsebben is megfigyelhetjük ezeknek a képeken a művészi törekvéseket és alkotói fázisokat.

A bemutatott Cím nélkül (1801051) kompozíció nem szabályos körformákba foglalja a művész jellegzetes stílusjegyeit. Ezek a motívumok rímelnek a hópelyhek sokféleségére is. A színvilág a fekete és a fehér közötti néhány árnyalatra redukált. A pöttyszerű képződmények pedig egyfajta dinamikát is megjelenítenek, melyek a havazás látványvilágát juttatják eszünkbe. A képi szerkesztésmód egyszerűsége ebben az enteriőrben finom bájával érvényesül igazán, mellyel érzékletesen fonódik össze a téli táj világával.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

2020-02-17

A menetrendet betartva idén november közepén is megjelent a művészeti szcéna szereplőit rangsoroló listák legismertebbje, az ArtReview Power 100-a, és miközben ezt is viták fogják kísérni, a rangsor ezúttal „konszenzusosabbnak” tűnik az elmúlt években közzétetteknél.

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

2020-02-12

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

2020-02-06

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai!

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.