Részletes keresés

Időtálló időmérők

Karórát viselni nem csak praktikus, de mindig is státuszjelző szimbólummal bírt. Egy ilyen ékszer minőségű tárgy amellett, hogy hasznos funkcióval rendelkezik, általában valamilyen nemes anyagból készül, hogy állja a mindennapok kihívásait. Felülete és belső szerkezete is helyet ad a mestermunkáknak: apró alkatrészek tűpontos kombinációja garantálja a működést, a tok, az óralap és a szíj minősége pedig az időtálló designt biztosítja. Nézzünk meg néhány klasszikus óraremeket, melyek a múló idő mellett különleges szépségjegyeket is mutatnak. 

116
116  –  Alain Silberstein Krono 2 férfi karóra, kikiáltási ár 600.000 Ft

A francia óramárkát 1990-ben alapították, így immár közel harminc éve szolgálja ki azokat az órarajongókat, akik modern és extravagáns típusokra vágynak. A korábban interior designnal foglalkozó Alain Seilberstein ugyanis az egész céget arra az alappillérre húzta fel, hogy minőségi és különleges órákat alkosson meg, melyeket leginkább a német Bauhaus irányzat inspirál. A minden apró részletében tökéletes mestermunkát a játékos foszforeszkáló színek és geometrikus formák teszik igazán egyedivé. A Bauhaus 100. évfordulója alkalmából ez a típus egy unikális, jubileumi darab. 

118
118 – Omega Seamaster Planet Ocean Sochi 2014, kikiáltási ár 750.000 Ft

Aki egy igazán férfias, időtálló, ám jelentős történelmi múlttal rendelkező időmérőt keres, ebben a típusban mindent megtalál ezekhez a vágyakhoz. Az extrém időjárási körülményekhez igazított funkciókkal rendelkező karórát eredetileg a brit haditengerészet számára tervezték, majd kivételes képességekkel bíró férfiak: búvárok, James Bond és sportolók viseletének részévé vált. Az aukcióra kerülő Seamaster Planet Ocean Sochi a 2014-es olimpiai játékok alkalmára készült. A 600 méterig vízálló acéltok héliumszeleppel is rendelkezik. A kerámialappal díszített letisztult és sportos számlap szigonyokra emlékeztető rusztikus mutatói erre a kiváló vízi tulajdonságra utal. Design és funkció harmonikusan egészítik ki egymást ezen az órán.

Karóra
69 – Longines Lindbergh férfi karóra, kikiáltási ár 250.000 Ft

Ennek a karórának a prototípusát, ami korszakának technikai vívmányának is számított egy legendás pilóta történelmi jelentőségű teljesítményéhez tervezték. Charles A. Lindbergh volt az a személy, aki elsőként repülte át az Atlanti-óceánt, ami 1927-ben még 33 órát jelentett. A róla elnevezett férfióra másodperc- és stopperkörökkel is rendelkezik, aprólékos részletelemei pedig eleganciát kölcsönöznek viselőjének, aki kifinomultsága mellett elkötelezett a technikai fejlődés iránt.

71 Tag Heuer óra
71 – Tag Heuer Monaco férfi karóra, kikiáltási ár 620.000 Ft

A Tag Heuer órák 150 éve képviselik az innovációt, precizitást és a teljesítmény iránti elköteleződést. A bemutatott férfi karóra csiszolt üveglapja és számlapjának négyzetes formába rendezett, sugaras kialakítása tükrözi a gyártó szemléletét, mellyel egy igazán jellegzetes és időtálló óratípust teremtettek meg. A Monaco típusú karóra ikonikus designnal rendelkezik, és utal névadó hercegségének gazdagságára, történelmi örökségére és a rá jellemező innovatív szemléletre. További történeti kuriózum, hogy 1971-ben Steve McQueen ezt a típust viselte a Le Mans című filmben.

61 – Cartier Tank Divan női karóra, kikiáltási ár 420.000 Ft
61 – Cartier Tank Divan női karóra, kikiáltási ár 420.000 Ft

A Cartier Tank óratípus szintén gazdag múlttal rendelkezik, ugyanis 1904-ben ez volt az egyik első igazán elegáns férfióra, mely a világpiacra került. Ezzel viselettörténeti áttörést is hozott, ugyanis korábban a férfiak zsebórát, és csak a hölgyek viseltek karórát. Meglepő tény, hogy a Tank modell designját ténylegesen egy tank, mégpedig egy Renault márkájú harckocsi ihlette. A Divan típus tehát egy klasszikusan női óratípus férfiasított fajtájának újragondolása. A luxusmárka női órája nyújtott, téglalap formájú acéltokba foglalt számlapján sugarasan rendezett római számokat láthatunk. Az egész órakompozíciót magas minőségű anyaghasználat jellemzi, emellett pedig elegáns bőrszíjjal is rendelkezik. Érett személyiségű, kifinomult, ám határozott hölgyek nélkülözhetetlen viseletkelléke a Cartier Tank Divan karóra.

162 – Rolex GMT-Master II férfi karóra, kikiáltási ár 1.300.000 Ft
162 – Rolex GMT-Master II férfi karóra, kikiáltási ár 1.300.000 Ft

A Rolex GMT-Master karóra megalkotását eredetileg a légiközlekedés inspirálta, így nem véletlenül vált a világutazók egyik kedvelt óratípusává. A GMT rövidítés a Greenwich Mean Time – azaz a greenwichi középidő kifejezésből ered. Ez az egyik legnépszerűbb Rolex modell, mely szintén helyet kapott a James Bond filmek egyikében és méltán lett a gyűjtők egyik keresett darabja is. Számlapja 24 órás beosztású lünettája forgatható, melynek kék-piros tónusa a nappalt és az éjszakát különbözteti meg.  A II-es típus már egy technikai innovációt is tartalmaz az eredeti formulához képest, ugyanis a korábban szinkronizált óramutatók már külön-külön is állíthatóak rajta. Az új szerkezet egyszerű és intuitív használatot eredményez viselője számára.

szerző: műtárgy.com


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Sorra nyitnak újra az európai múzeumok – szigorú korlátozások mellett

Sorra nyitnak újra az európai múzeumok – szigorú korlátozások mellett

2020-06-05

A járvány csillapodásával lassan világszerte újraindul az élet számos területen, így a kulturális szférában is. Az online működésre kényszerűségből átállt múzeumok is kezdik megnyitni a kapuikat, természetesen szigorú óvintézkedések mellett. Bár az online kiállítások és tárlatvezetések is sok örömöt okoztak a karantén idején, azért nyilvánvalóan nem helyettesíthetik a valódi kiállításlátogatás élményét.

A világ 10 legdrágább gyémántja

A világ 10 legdrágább gyémántja

2020-05-30

A gyémántékszerek töretlen népszerűségnek örvendenek. A gyémánt státusszimbólum, az erő, a hűség és a jómód jele is egyben. Egyike a legritkább köveknek, amely évmilliárdok alatt, különböző környezeti hatások miatt vált a legkeményebb természetes anyaggá. Amennyiben a súly, a tisztaság, a szín és a csiszolás tökéletes harmóniája áll fenn, egy-egy gyémánt több millió dollárért talál gazdát az aukciókon. A Barneby’s összegyűjtötte a világ legdrágábban elárverezett gyémántkölteményeit, mutatjuk a listát!

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

2020-05-22

A járványhelyzet hatására a kulturális intézmények az online térbe helyezték át tevékenységük jelentős részét, internetes kiállításmegnyitókkal, online kiállításokkal és tárlatvezetésekkel elérve a kultúrára szomjazó közönséget. A londoni székhelyű Art UK a helyzetre reagálva kifejlesztett egy egyedülálló online eszközt, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja magát kurátorként.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.