Részletes keresés

Így tehetjük vidámabbá a munkahelyi környezetünket!

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Nagy íróasztal, kényelmes szék, tárolóelemek és technikai eszközök: ezek a berendezési tárgyak a legtöbb munkakörnyezetben megtalálhatóak, legyen szó klasszikus értelembe vett irodáról, vagy egy otthon berendezett dolgozóállomásról. Mivel ezekben a terekben töltjük napjaink csaknem egyharmadát, ezért érdemes odafigyelnünk kialakításukra. Néhány különleges kiegészítővel igazán egyedivé varázsolhatjuk őket.

Sok mindenről árulkodhat az, hogy milyen helyen, milyen helyiségben dolgozunk. Ha egyedül tartózkodunk egy dolgozószobában, akkor a legtöbb esetben az ajtóval szemben kap helyet az íróasztal, ahogyan ezen a képen is láthatjuk. Ez a bútordarab azonnal pozícionál is minket, amint valaki belép a terünkbe. Ezért sem mellékes, hogy ez a hangsúlyos elem milyen stílusú.

Természetesen mindemellett érdemes az alkalmazott színekre is odafigyelni. A bemutatott enteriőrben a tiszta felületek dominálnak, amelyből az irodaszék narancssárga, valamint a szobanövény zöld színe tűnik ki. Mind a két árnyalat a jókedv, harmónia és a derű megtestesítői. Az egész berendezés összhatása jókedvet és magabiztosságot sugároz, ezért egy olyan műtárgyat választottunk ide, ami kiemeli ezeket a jellemzőket. Mivel nagy üvegfelületekkel rendelkezik ez a tér, amelyeken keresztül rengeteg fény áramlik be, ezért festmény helyett egy olyan üvegművészeti darabot mutatunk, mely anyagával, és a fénnyel való kapcsolatával igazán izgalmas választás.

M. Tóth Margit (1963-) a magyar üvegművészek egyik legkarakteresebb alkotója. Korábban rajzolni és mintázni is tanult, így eredetileg kerámia szakon végzett, később kezdett csak el üveggel foglalkozni. Ebben az anyagban azonban megtalálta a számára legideálisabb kifejező eszközt. Jellegzetes állatfigurái mindig valamilyen szimbolikus jelentéssel is bírnak és erős bennük a szakrális vagy allegorikus utalás. A művésznő szívesen gondolkodik jelképekben, melyeknek erős üzenete van. A színek használata is szerves részét képzik kompozícióinak. A figurák és a tündöklő árnyalatok által egészen egyedi műtárgyakat hoz létre, melyek címe és kísérő szövegei az alkotás részét képzik.

A kiválasztott üvegtárgy címe Aranykor. A talapzaton megjelenített medve és a rajta álló nőalak összeállítása diadalról tanúskodik. Nagyon aprólékos és finom az egész tárgy kivitelezése: minden részlet finoman csiszolt és lekerekített. Még a nőalak fülbevalója is kiemelt figyelmet kapott. A medve egyébként az egyik legősibb totemállat, amely a hatalom megtestesítője. Ez a kompozíció biztosan segít a mindennapokban a magabiztosság és az optimizmus szem előtt tartásában.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
Az ifjú Rembrandt volt a modellje a Sotheby's egyik sztártételének

Az ifjú Rembrandt volt a modellje a Sotheby's egyik sztártételének

2020-01-09

A Sotheby's január 29-i Old Masters és 19. századi festészet árverésének egyik érdekes darabja a holland barokk festő, Jan Lievens festménye, a Woman Embraced by a Man. A festmény nem annyira esztétikai kvalitásával, mint inkább a férfi modell kilétével kelthet feltűnést, ugyanis a festményen szereplő hölgyet átkaroló férfi alakjához Lievens egyik "kollégája", az ifjú, 20 éves körüli Rembrandt van Rijn állt modellt.

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

2020-01-08

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

2019 nemzetközi és hazai aukciós sztártételei

2019 nemzetközi és hazai aukciós sztártételei

2020-01-06
Ahogy az ilyenkor lenni szokott, sorra érkeznek a tavalyi év legfontosabb művészeti eseményeit, műtárgykereskedelmi eredményeit bemutató összesítések. A műtárgy.com az alábbiakban a nyilvános aukciókon értékesített, 10 l

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.