Részletes keresés

Itt a tavasz, indul az aukciós évad

Rövid téli pihenő után márciusban már újra zsúfolt az aukciós naptár; a kínálat ezúttal a kisebb keretből gazdálkodó gyűjtők és befektetők számára is jó lehetőségeket kínál kollekciójuk gyarapításához.

 
 

 

Itt a tavasz, indul az aukciós évad

 

Berkes Antal: Az Operaház című festménye 320 ezer forintról indul a BÁV árverésén


A Nagyházi Galéria és Aukciósház március 7-8-i árverésének első napján XIX-XX. századi festmények és bútorok kerülnek kalapács alá. Az olcsóbb árfekvésű művek alkotói között is találhatunk olyan neves mestereket, mint Barabás Miklós, Szőnyi István, Iványi Grünwald Béla, Rudnay Gyula, Barcsay Jenő vagy Victor Vasarely. Érdekesség egy ismeretlen magyar festő 120 ezer forinton induló portréja az idős Kossuth Lajosról.

Itt a tavasz, indul az aukciós évad

 

Az 1845-ös tordai királybokályra a Nagyházi Galéria árverésén 280 ezer forinton kezdődik a licit


A második nap a népművészeté; a választék szinte minden tárgycsoportban gazdag. A tételek többsége néhány tízezer forintos kezdő árat kapott, de a különlegesebb darabokért hatszámjegyű összegről indulnak. Így egy 1863-as kerékgyártó céhkancsó és egy 1848-as réz céhbehívó 320 ezer forinton kezd, a legdrágább erdélyi bokályért legkevesebb 240 ezer, a királybokályért pedig 280 ezer forintot kell fizetni. 180 ezer forinton kezdenek a gazdag butella-kollekció legjobb darabjai és ugyanennyi az induló ára a legszebb, rátétes díszítésű Miskakancsónak is. A kétnapos aukció teljes anyaga itt, illetve itt tekinthető meg.

A Műgyűjtők Háza március 8-i aukcióján a legdrágább tétel, egy ismeretlen XIX. századi festő férfiportréja 100 ezer forintról indul, a többi tétel várhatóan ötszámjegyű összegért is megszerezhető lesz. Említést érdemel Xantus Gyula 78 ezer forinton kezdő fekvő aktja, Aknay János 48 ezerről indított kisméretű akrilképe, és a ház utóbbi aukcióin rendre magas árakat elért Baranyay András két csendélet-fotója, melyek együtt 60 ezer forinton kezdenek. A sokszorosított grafikák közül feLugossy László, Gyarmathy Tihamér és Pinczehelyi Sándor egyaránt 15 ezer forintról indított munkáit emeljük ki. Az akció valamennyi tételét itt lehet megnézni.

A Biksady Galéria 8-án és 9-én kétnapos festmény, műtárgy és varia "bazár-aukcióval" jelentkezik, amin közel 900, javarészt alacsony árfekvésű tétel kerül kalapács alá. A festmények közül Góth Imre, Járitz Józsa és Frank Frigyes egyaránt 220 ezer forintról indított portréi emelkednek ki, a grafikai anyagban olyan nagynevű mesterek sokszorosított munkái is szerepelnek mint Marc Chagall, Christian Schad vagy Frans Masereel. Gink Károly, Balla Demeter és Joseph Kádár fotóit várhatóan néhány tízezer forintért lehet majd megszerezni. Gazdag a választék európai iparművészeti alkotásokból, designobjektekből és népművészeti tárgyakból, valamint ázsiai - többek között indiai, kínai és tibeti - szobrokból, dísztárgyakból, szőnyegekből is. A kisebb munkák közül jónéhány mindössze 1-3 ezer forintos kikiáltási árról várja a liciteket. Hazai aukciókon ritkaságnak számít az a két XVIII. századi délnémet faoltár, melyek legkevesebb 320, illetve 550 ezer forintért lesznek elvihetők. Az aukció tételei itt, illetve itt láthatóak.

Itt a tavasz, indul az aukciós évad

 

Ez a XVIII. századi délnémet oltár 550 ezer forinton kezd a Biksady Galéria aukcióján


A női szépség 100 éve címmel a nőnapnak szenteli március 9-i árverését a Párisi Galéria. A választék az alkalomhoz illő; a képzőművészeti alkotások mellett, melyek kizárólagos témája a nő, a fésülködőasztaltól az ékszerekig, a színházi táskától a kesztyűig és a parfümös üvegig sok, a női szívet megdobogtató tárgyra lehet licitálni. A festménykínálatból kiemelkedik Czóbel Béla 2,8 millió forinton kezdő női portréja, s kvalitásos munkák képviselik többek között Rippl-Rónai Józsefet, Berény Róbertet, Iványi Grünwald Bélát, Glatz Oszkárt és Medveczky Jenőt is. A nőalakokkal díszített Zsolnay-kerámiák 120 ezer és 1,4 millió forint között indulva várják a liciteket. Az árverés anyaga itt tekinthető meg.

Itt a tavasz, indul az aukciós évad

 

Zsolnay porcelán váza sellő alakokkal - 1,4 millió forintról indul a Párisi Galéria árverésén



A Krisztina Aukciósház ugyanezen a napon papírrégiségeket, dokumentumokat és fotókat árverez. A tételek túlnyomó többsége ezer és tízezer forint közötti áron indul és olyan érdekességek találhatók köztük, mint egy angol folyóirat különkiadása Erzsébet királynő megkoronázásáról. Egy 1678-ban pergamenre írt oklevélért viszont mélyebben kell a zsebbe nyúlni: a dokumentum 35 ezer forintos kezdő árat kapott. Az árverés teljes anyagát itt lehet megnézni.

A Darabanth Aukciósház következő gyorsárverése március 16-án lesz, a középpontban Magyarország klasszikus postabélyegzőivel.

A BÁV március 21-i tavaszi kamaraaukcióján a cég profiljához tartozó számos műtárgykategóriából szerepelnek tételek. A festmények, grafikák, ékszerek, porcelánok, órák, szőnyegek és bútorok többnyire néhány tízezer forinton, a drágább tételek 100-320 ezer forinton kezdenek. A régi mesterek gyűjtőit többek között egy ismeretlen XVIII. századi olasz festő 260 ezer forintról induló vallási témájú munkája várja, míg a hazai alkotók művei közül az aukciókon mindig keresett Berkes Antal Operaházat ábrázoló festménye kezd a legmagasabb áron, 320 ezer forinton. Bene Géza csomagban kínált öt absztrakt ceruzarajzáért legkevesebb 220 ezer forintot kell fizetni, míg Szőnyi István hangulatos grafikája 85 ezer forintról indul. A kortárs anyagot Bartl József, Deim Pál és Schéner Mihály munkái fémjelzik. Egy legyező alakú herendi kínálótálra a ritka Siang noir dekorral 140 ezer, egy XIX. századi svájci duplafedeles arany zsebórára 320 ezer forinton kezdődhet a licit. Az ékszerek között egy egykarátos briliánssal ékített fehérarany szoliter gyűrű indul a legmagasabbról, 150 ezer forintról.

Itt a tavasz, indul az aukciós évad

 

A ritka herendi kínálótál 140 ezer forinton kezd a BÁV árverésén.

...


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.