Részletes keresés

Kedvenc online standjaink az Art Basel Hong Kongon

A social distancing világa előtt a művészeti vásárokon való jelenlét mindig egyfajta izgalmat jelentett, melyik galériák, milyen művészekkel készülnek és a networkingnek is remek színtere volt a vásári jelenlét.

Eddig is sokszor felmerült már a művészeti vásárok jelenlegi működése meddig tartható fent, többféle alternatíváról is gondolkodtak már és mindig szóba is került az online jelenlét. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy egy ilyen méretű világjárvány ilyen gyorsan teremt egy olyan helyzetet, amelyre reagálnia kell a vásárok szervezőinek. Ennek a reakciónak a következményeit nem tudhatjuk és mindannyian feltehetjük a kérdést, hogy az otthonról való művészeti vásárba járás vajon jó-e hosszútávon, most azonban nem tudunk mást tenni, így legalább élvezzük ki, bontsunk ki egy üveg bort és kényelmesen bekuckózva élvezzük az Art Basel Hong Kong standjait.

Mi már bebarangoltuk a vásárt és szubjektív válogatásunkat meg is mutatjuk:

de Sarthe Gallery, Hong Kong
A Hong Kong-i székhelyű de Sarthe Gallery standjának címe Fragments: Post-Internet Art in Hong Kong and Beijing. Két művész Zhong Wei és Mak Ying Tung 2 munkáival a jelenlegi végtelen információáramlás hatásaira világít rá a személyes életünkben.

Mak Ying Tung 2: Home Sweet Home: 1,2,3,4,5 Cheese, 2020

Luhring Augustine, New York
A galéria virtuális standja önálló kiállításként mutatja be Ragnar Kjartasson festményeit és videómunkáit. Az izlandi születésű művész munkáin érezhető, hogy inspirálódik a 19. századi romantikus plein air festészetből.
+ 1 tipp: A more infora kattintva a leírásban szerepel a videómunkák online nézhető linkje.
Ragnar Kjartansson: Figures in Landscape (Sunday), 2018

David Zwirner, New York, Hong Kong, London, Paris
A David Zwiner galéria kiállítási standja a figurális festészetre fókuszál így többek között láthatjuk Alice Neel, Neo Rauch, Noah Davis vagy Jeff Koons munkáit is.

Noah Davis: Untitled (Man on Couch), 2009

Project Native Informant, London
A 2013-ban alapított londoni galéria Flo Brooks munkáit mutatja be. A képein modern élet mindennapjait látjuk viszont, a munka és szabadidő viszonyát a szokásos kereteken túlmutató formavilággal.

Flo Brooks: We still right here, 2020

Annely Juda Fine Art, London
Bátran mondhatjuk, hogy a legszívmelengetőbb stand számunkra a londoni Annely Juda Fine Art-é volt, aki David Hockney, The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 címmel mutatta be a brit művész munkáit. Az Ipaden készült képek a tél végétől a nyár beköszöntéig mutatják be Kelet- Yorkshire tájait. 
Amúgy a művész jelenleg normandiában van és onnan üzent tegnap mindenki számára, egy nárciszokat ábrázoló képpel és az alábbi sorral: „Do remember, they can’t cancel the spring”

David Hockney: The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (twenty eleven) - 23 February, 2011


Ez lenne a mi teljesen szubjektív válogatásunk. Több órányi időt tölthetünk el az Art Basel honlapján és rengeteg izgalmas alkotást láthatunk még picit több mint 4 napig.

Forrás: artbasel.com
 

 

További cikkek
A világ 10 legdrágább gyémántja

A világ 10 legdrágább gyémántja

2020-05-30

A gyémántékszerek töretlen népszerűségnek örvendenek. A gyémánt státusszimbólum, az erő, a hűség és a jómód jele is egyben. Egyike a legritkább köveknek, amely évmilliárdok alatt, különböző környezeti hatások miatt vált a legkeményebb természetes anyaggá. Amennyiben a súly, a tisztaság, a szín és a csiszolás tökéletes harmóniája áll fenn, egy-egy gyémánt több millió dollárért talál gazdát az aukciókon. A Barneby’s összegyűjtötte a világ legdrágábban elárverezett gyémántkölteményeit, mutatjuk a listát!

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

2020-05-22

A járványhelyzet hatására a kulturális intézmények az online térbe helyezték át tevékenységük jelentős részét, internetes kiállításmegnyitókkal, online kiállításokkal és tárlatvezetésekkel elérve a kultúrára szomjazó közönséget. A londoni székhelyű Art UK a helyzetre reagálva kifejlesztett egy egyedülálló online eszközt, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja magát kurátorként.

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

2020-05-18

Ókori héroszok és istenségek, személyes ismerősök archetipikus karakterekké formált
portréi, a Közel-Kelet keveréklényei és hiedelemvilága kortárs arcok mögött, Egyiptom
kultúrája és a Kárpát-medence történetei, egzotikum és mindennapiság keverednek
Verebics Katalin transzparens rétegekből építkező képein, melyek a látványtól lassan
elszakadva tartanak a szürrealitás imaginárius világa felé. A 2019-ben MMA-
ösztöndíjat nyert Verebics Katalin műtermében jártunk.

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

2020-05-12

Nagy méretű hordozók apró betűkkel teleírva, melyek a kiállítótérben képpé változnak. Intermediális kísérletek látható hangok, hallható képek és a képpé változtatott írás körül. A transzcendencia keresése új médiumok felhasználásával, kortárs szakrális művészeti kísérletek Oberfrank Luca MMA-ösztöndíjas alkotó művészi programjában.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

2020-05-11

Az Ékszerek Éjszakája Budapest a FISE támogatásával jótékonysági árverést szervez „KORONA / ÉKSZER – Aukció a gyermekekért” címmel, amely során kortárs magyar ékszertervezők által felajánlott egyedi művek kerülnek árverésre.

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

2020-05-07

Újabb titkok derültek ki Vermeer egyik leghíresebb alkotásáról, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményről – számol be róla a Barneby’s. Az 1665 körül készült művet 25 év után vetették alá újra alapos műszeres vizsgálatnak.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.