Részletes keresés

Képzőművészeti falatozások a karácsonyi menüsor előtt

Ha Karácsony, akkor családi összejövetelek, ha családi összejövetelek, akkor hangulatos beszélgetések és közös étkezések az asztal körül, többfogásos menüsorok, halászlé, töltött káposzta, beigli, zserbó - és folytathatnánk a sort a végtelenségig, hiszen ahány ház, annyi szokás. Bevásárlólisták születnek, előkerülnek a családi receptek, sütemény illata tölti be az otthonokat. Persze nem mindenkinek jut ideje fejedelmi lakomák és desszert-költemények létrehozására, az ételek azonban így vagy úgy, de általában megjelennek az ünneplések közepette és a rokonlátogatások során.

A konyhai munkálatokban nem tudunk segíteni, és még van is egy kis idő az ünnepi lakomákig, ezért aztán a műtárgy.com-nál úgy gondoltuk, hogy ínyencségekkel kedveskedünk az Olvasóinknak, nevezetesen olyan aukciós tételekkel, amelyeken ételekkel találkozhatunk. Mindent a szemnek, a válogatás garantáltan bűntudat nélkül fogyasztható!


Közhely, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, mégis a legtöbbünknek meggyűlik a gondja vele a nap eleji rohanásban. Margit Zsófia 2007-es képe a ráérős reggelik emlékét idézheti fel bennünk, amikor még arra is van időnk, hogy tükörtojással lepjük meg a családtagjainkat vagy éppen saját magunkat. A festmény meleg tónusai otthonos hangulatot árasztanak, könnyen el tudnánk képzelni egy családi étkező ékeként. Ki tudja, ránézve talán nem felejtenénk el a mondást: "Reggelizz, úgy mint egy király..."

Képzőművészeti falatozások a karácsonyi menüsor előtt


Margit Zsófia, Cím nélkül, 2007, kikiáltási ár: 140.000 Ft.


Eperjesi Ágnes sorozatából egész hétre meríthetünk menü-ötleteket, de talán még jobban járunk, ha a szemünket legeltetjük élvezettel a frappáns nyomatokon. Leves-rajongóknak és a fiatalos design kedvelőinek kötelező!

Képzőművészeti falatozások a karácsonyi menüsor előtt


Eperjesi Ágnes, Heti étrend, 2000, kikiáltási ár: 1.800.000 Ft.

Filp Csaba szívesen fest realisztikusan ábrázolt zöldségeket és gyümölcsöket. Ez a csendélete is már-már fotószerű. Fennáll a veszély, hogy ránézve megkívánjuk a gyümölcsöt vagy a péksütiket. Esetleg a magvakat. Vitathatatlanul az egyik kedvenc részletünk a képen a sütemények alatti kékmintás porcelántányér, ami remekül harmonizál az abrosz fehérségével.

Képzőművészeti falatozások a karácsonyi menüsor előtt


Filp Csaba, Csendélet, 2001, kikiáltási ár: 150.000 Ft.


Végül pedig következzen Schéner Mihály Mézeskalácshuszárok című alkotása, ami már pusztán a címe miatt is abszolút megérdemelten szerepel a válogatásunkban, de a hab a tortán - hogy ilyen gasztronómiai hasonlattal éljünk - természetesen az, hogy a festmény pont olyan kedves és vidám, mint amilyen az ünnep maga. Egyetlen bánatunk, hogy mézeskalácsillatot nem tudunk mellékelni.

Képzőművészeti falatozások a karácsonyi menüsor előtt


Schéner Mihály, Mézeskalácshuszárok, 2003, kikiáltási ár: 220.000 Ft.

Egészségükre! Reméljük mindenki jóllakott a vizuális gasztronómiai-képzőművészeti kalandozáson, és készen áll a tényleges ünnepi étkezésekre, ki-ki a szerettei körében.

Szerző: Járfás Eszter, műtárgy.com
...
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.