Részletes keresés

Királyi ékszerek, fotómúzeum - 5 új európai múzeum, ami lázba hozhatja a műkedvelőket

A külföldön töltött pihenés, kikapcsolódás némi kultúrával, művészettel megfűszerezve mindig üdítő élményt tud nyújtani egy nyaralás vagy akár egy üzleti út alkalmával. Szerte Európában válogathatunk a számlatan, jobbnál jobb állandó és időszakos kiállítások között. A látottak hathatnak inspiratívan, kitágíthatják látókörünket, meghatározhatják későbbi érdeklődésünket is. Összegyűjtöttünk 5 olyan új, idén nyíló kiállítóteret, amelyet szerintünk nem érdemes kihagyni 2018-ban.

 1. Victoria & Albert Museum of Design - Dundee, Skócia

v_a_20dundee_20museum_20scotland_20-_20credit_20v_a_20dundee_20museum.jpg

Victoria & Albert Museum of Design - Dundee, Skócia

 Az Edinburgh-tól másfél órányira lévő Dundee városában nyílik meg a Victoria & Albert Museum első kihelyezett részlege, ami ráadásul Skócia első dizájnnal foglalkozó kiállítótere lesz. A japán építész, Kengo Kuma által tervezett épületben helyet kapó múzeum első kiállítása olyan tiarákat mutat majd be, melyeket a Wagner operák hősnői által viselt sisakok ihlettek. Az első kiállítás és vele együtt maga a múzeum is várhatóan 2018 szeptember 15-én nyílik meg a nagyközönség számára. További információkat a múzeum honlapján, a vandadundee.org alatt találhatunk.

 2. London Museum of Photography - London, Anglia

 

 London Museum of Photography - London, Anglia

 

A fotó szerelmeseit lázba hozhatja a hír, hogy a 2010-ben Stockholmban alapított fotográfiai múzeum, a Fotografiska két új intézményt nyit a közeljövőben, egyet Londonban és egyet New Yorkban. Elsőkét Londonban nyitja meg kapuit az új múzeum,  2018. novemberében. A Fletcher Priest építésziroda által, egy már meglévő betonépületre tervezett, világos terekkel operáló épület méltó otthona lehet olyan fotósok anyagának, mint Helmut Newton, Sally Mann vagy más, hasonló legendák.

3. Royal Academy of Arts - London, Anglia

Royal Academy of Arts - London, Anglia

A neves, londoni székhelyű Royal Academy of Arts méltó módon ünnepli fennállásának 250. évfordulóját. Különálló épületeket kötöttek össze, meglévő tereket gondoltak újra és adtak nekik új életet és funkciót. Helyet kap egy előadóterem, illetve bővített teret kap a Royal Academy School. Olyan jelentős műveket láthatunk itt, mint Michelangelo Taddei Tondo-ja vagy Giampietrino Utolsó vacsorája. A nyitás 2018. május 19-ére várható.

 4. MUŻA - Máltai Szépművészeti Múzeum - Málta, Valletta


muza-1.jpg

 MUŻA - Máltai Szépművészeti Múzeum - Málta, Valletta

Valletta idén nem csupán Európa Kulturális Főváros lett, hanem egy fontos intézménnyel, az önálló épületet kapó  Szépművészeti Múzeummal is gazdagodik 2018 folyamán. Az új kiállítótér neve, a „MUŻA” a múzeum nevéből származó betűszó, ezenkívül utal az ihletet adó múzsákra és a máltaiak nyelvén “inspirációt” is jelent. Az utóbbi két jelentéshez méltóan a múzeum egyfajta inspirációs forrás kíván lenni az érdeklődő publikum számára. A környezettudatosan átépített klasszikus épület korábban az itáliai Szent János lovagrend székhelyéül szolgált. A múzeum megnyitotta kapuit, az érdeklődők számára információkat az alábbi linken kínál: https://muza.heritagemalta.org/

5. The Queen’s Diamond Jubilee Galleries - Westminsteri apátság, London, Anglia

 welcome_1.jpg

The Queen’s Diamond Jubilee Galleries - Westminsteri apátság, London, Anglia

Akik igazi ritkaságra vágynak, kíváncsiak az ékszerekre és a történetükre is, azoknak a Westminsteri apátság 700 év után először publikussá vált tárlata kiváló úti célként szolgálhat. Nem csupán az apátság mérhetetlen értékű drágakő- és ékszergyűjteményét ismerhetjük meg, hanem körbejárhatjuk az épületet és gyönyörködhetünk a 70 méter magas tornyok adta kilátásban. A várható nyitás: 2018. júniusa.

 Szerző:Hoffer Zoltán

További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.