Részletes keresés

Kortárs művészetet a fa alá – Bukta Imre, EfZámbó István és Kiss Tibi (Quimby) alkotásaira is lehet licitálni az ArtXmas aukción

A Lobenwein Galéria karácsonyi kortárs aukciójára, az ArtXmas-re közel 30 művész összesen 35 féle, karácsony-ihletésű művet készített, amelyekre az Axioart oldalán lehet licitálni egészen december 20-án 18 óráig.

Az ArtXmas különlegessége az árveréssel egybekötött jótékonysági törekvése: a vásárlók egyetlen aukció keretében harmincnál is több ügyet vagy szervezetet támogathatnak, hiszen a művészek maguk dönthettek arról, hogy a bevétel egy része, mely szervezetekhez kerüljön.

 

Bukta Imre: Karácsony ’22, 2022
Forrás: Lobenwein Galéria

A tételek 70 ezer Ft és 2 millió Ft közötti kikiáltási áron mozognak. A legnagyobb érdeklődés eddig Bukta Imre, EfZámbó István, Soós Nóra, DrMáriás és Kiss Tibor munkáit kíséri, de Bács Emese, Bereczki Kata, Bondor Csilla, Borsándi Balázs, Döme Péter, Eged Enikő Katalin, Győri Márton, Hu-Yang Kamílla, Jásdi Juli, Labrosse Dániel, Magyarósi Éva, Marosi Panni, Murakami Patrick, Nemes Anita, Ódor Bence István, Pakosz Anna, Sibitka Anna, Szabó-Lencz Péter (Petyka), Varga Bálint Dániel alkotásaira is érkeznek a licitek.

A Lobenwein Galéria és a művészek közös döntése alapján a művekből limitált példányban, 100-100 db, sorszámozott és szignózott reprodukció is készül, amelyek a galéria weboldalán vásárolhatók meg, azonban akadnak olyan művek, amelyek vegyes technikával készültek, ezekben az esetekben a reprodukcióra nem volt lehetőség.

 

Bondor Csilla: Xmas cookies, 2022
Forrás: Lobenwein Galéria

Bondor Csilla például egy gyúródeszkát készített, valódi liszttel és mézeskalács-formákkal. Közel 25 éve készít deszka objekteket, melyek mellé tematikus kiállításain videó vetítést, light boxot és installációkat is alkot. A természeti elemek, valamint az egyszerre személyes mégis szimbolikus tárgyak ábrázolása foglalkoztatja. Művei finoman egyensúlyoznak a grafika, festészet és a szobrászat határmezsgyéin.

Gaál Kata a rá jellemző melegség és sokszínűség jegyében ugyancsak fatáblára alkotott. Munkáival nem a klasszikus értelemben vett grafikát képviseli, hanem sokkal inkább egy kísérletező, autonóm szemléletmód jellemző rá. Tematikailag alapvetően társadalomkritikával foglalkozik saját fókuszán keresztül. A mindennapokból és környezetéből merít ihletet. Eleinte főként a férfi-női társas kapcsolatok, illetve a nők és férfiak társadalmi helyzete érdekelte, mára pedig már inkább az anya-gyerek viszony, a korreláció és a kötelék az, ami leginkább foglalkoztatja.

 

 

Gaál Kata: Én ezt adom Neked, 2022
Forrás: Lobenwein Galéria

Weiler Péter egyedi alkotása sok-sok szaloncukrot ábrázol egy vitrinben, SPAR Budget-csomagolásban, Kiss Tibor pedig két művel is részt vesz az aukción, közülük a Csocsóoltár című műve egy valódi csocsóasztal, karácsonyi izzókkal, díszekkel.

Reprodukció készült viszont - ugyancsak limitált példányban - Bada Dada: Pingvin labdázik holdtöltekor a rókával című 2005-ös, csodálatos, karácsonyi csúcsművéből, Bada lányának hozzájárulásával.

Az aukció másnapjáig, december 21-ig az összes alkotás közelről is megtekinthető a Főfotó Galériában (Bp. VIII., Baross u. 10.)

A megvásárolt alkotások mellé egy-egy Zwack Sándor által személyesen dedikált Unicum Reserva is jár ajándékba, illetve az árverésen szerepel az Index pályázatára beérkezett művek közül egy, amely a szakmai zsűri által került kiválasztásra.

Az aukció ide kattintva érhető el.

 

Forrás: ArtXmas, Lobenwein Galéria

 

További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.