Részletes keresés

Kriptovalutával is fizethetsz a jövő héten Banksy ikonikus művéért

Bitcoint és ethert is elfogad fizetőeszközként a Sotheby's jövő heti New York-i árverésén, amelyen Banksy, a rejtőzködő grafittiművész ikonikus művét, a Love is in the Air-t bocsátják aukcióra - közölte kedden az aukciósház.

Ez lesz az első alkalom, hogy kriptovalutát fogadnak el fizikai formában létező műtárgyért, ami a kriptovaluták egyre növekvő elfogadásának a jele. A Sotheby's művészettörténészeinek becslései szerint 3 és 5 millió dollár között kelhet el Banksy alkotása.

Az aukciósház a Coinbase Global Inc. amerikai kriptotőzsdével fogott össze.A Coinbase blogjában közölte, hogy segíteni fog az áringadozás kezelésében az aukció ideje alatt. Az együttműködés a Sotheby's-zel utat nyithat ahhoz, hogy a kriptovalutákat elfogadják az aukciókon - tették hozzá.

Április közepén rekordszintre, 64 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin jegyzése azon a napon, amikor a Nasdaq-ra bevezették a legnagyobb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase Global Inc. részvényeit. A kriptovaluták a digitális művészet terén egyre elterjedtebbé válnak.

Márciusban mintegy 70 millió dollárért kelt el az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple Everydays - The First 5000 Days című digitális alkotása a Christie's árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Wiktor Szymanowicz / Barcroft Studios / Future Publishing


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

2021-05-08
Árverésre kerül júliusban Londonban Leonardo da Vinci egy medvefejet ábrázoló rajza, amelynek leütési ára új rekordot felállítva elérheti a 12 millió fontot (4,9 milliárd forint).A Christie's szombati közleménye szerint a
Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

2021-04-15
Csaknem 17 millió dollárért (5,1 milliárd forint) találtak gazdára a Pak nevű digitális művész nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált műalkotásai a Sotheby's szerdán zárult online aukcióján.A The Fungible Collection

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.