Részletes keresés

Legyen fényes az ünnepi asztal

Alig két hét, és itt a karácsony. A nagy rohanásban talán már nem is jut időnk megtervezni az ünnepi asztal díszítését, hiszen épp elég időt vesz igénybe a családi vacsora megtervezése és az ajándékok beszerzése. Ez a bejegyzés most azokhoz szól, akik a szentestére nem csak a menüt szeretnék a legnagyobb gonddal összeválogatni, hanem szeretnének a terítékkel is felejthetetlen karácsonyi hangulatot előidézni. Akár a modern, akár a klasszikus karácsonyi díszítés hívei vagyunk, a gömbök, a gyertyák, a magyal és az angyalok elengedhetetlen kellékei karácsonyi készletünknek. Ehhez a bejegyzéshez olyan karácsonyi dekorációs ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek megvalósítása egyszerű, a szükséges elemek pedig könnyen beszerezhetőek. A fenntarthatóság kiemelt szempont volt számunkra, így minden ötletben korábbi, hiányos vagy megunt darabok újragondolása szerepel, valamint természetes anyagok felhasználása a műanyag helyett. Áttekintve a tippeket, biztosan találunk olyan ötletet, amely természetes szépségével emeli az ünnep fényét.

A gyertyatartó tipikusan olyan tárgy, amely még klasszikus formakialakítása ellenére is tökéletesen beilleszthető egy modern konstrukcióba. Kettő elég belőle, és máris olyan eleganciát varázsol az asztalra, amelyhez a karácsony kivételességénél jobb indokot ritkán szolgálhatunk. Még az sem baj, ha az ünnepi asztalra nem egyforma gyertyatartókat helyezünk, némi örökzölddel, és a legegyszerűbb fehér tányérokkal is kifogástalan összhangot alakíthatunk ki. 

  1. Gyertyatartó, ár: 320 000 Ft
  2. Bécsi empire gyertyatartó-pár, Kikiáltási ár: 240 000 Ft
  3. Bécsi korabiedermeier gyertyatartó, Kikiáltási ár: 120 000 Ft

 

A rusztikus karácsonyi terítékhez nem lesz másra szükségünk, mint néhány fenyőágra, kisebb méretű tobozokra és egy régi evőeszközkészletre. Papírszalvéta helyett ruhaszalvétát tegyünk az asztalra, és műanyag szalag helyett zsineggel díszítsünk. A ruhaszalvétát akár fel is csavarhatjuk, és arra kenderzsineggel masnit köthetünk, a hagyományos mécses helyett illatos gyertyával lepjük meg vendégeinket. A teríték legfontosabb kelléke természetesen a generációkat kiszolgáló családi étkészlet. Legyen akármilyen öreg, karácsonyi köntösben még úgy sem szerepelt!

Evőeszközkészlet, 6 személyes, Kikiáltási ár: 380 000 Ft

 

A poharak egy szokatlan, de annál eredetibb felhasználása a gyertyatartóként való alkalmazásuk. Ha van olyan ezüst vagy arany színű pohara, amelyet nem használ ivásra, vagy számtalan, egy-egy darab kallódik a raktárban korábbi készletekből, most végre ismét kihasználásra kerülnek. Higgye el, az ünnepi asztalon még az utolsó darabok is csillognak!

  1. Két darab Moszkvai vodkáspohár, Kikiáltási ár: 120 000 Ft
  2. Francia pohár, Kikiáltási ár: 35 000 Ft
  3. Moszkvai pohár, Kikiáltási ár: 48 000 Ft

 

Egy ezüst tányérból, gyertyából és apró gömbdíszekből a fehér dekoráció kedvelői nagyon könnyen a legszebb karácsonyi díszüket tudják elkészíteni. Ez is remek ötlet korábbi, már nem használt díszek újrahasznosítására. Mivel a gömbök elrendezése véletlenszerű, minél több gömb áll rendelkezésünkre, annál több díszt készíthetünk. Ha a dísz alapját szolgáltató tényér mintája önmagában is különleges, rendezzük úgy a gömböket, hogy itt-ott kilátszódjon a tányér díszes része. A végső eredménynek csak képzeletünk szab határt.

Tányér pár, Kikiáltási ár: 100 000 Ft

 

Jó szórakozást!

Szerző: sengaga

 

 

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.