Részletes keresés

MAGYAR FOTÓMŰVÉSZEK SIKERE ÁZSIA VEZETŐ MŰVÉSZETI VÁSÁRÁN

A szárezres látogatottságú India Art Fair keretében Delhiben mutatkozott be a népszerű Bauhaus Contemporary fotókiállítás.

A Bauhaus Contemporary című utazó tárlat az Egyesült Államok és számos európai kiállítási helyszín után ezúttal Ázsiába érkezett: a kortárs magyar fotóművészek műveit felvonultató népszerű kiállítás 2022. április 28. és május 1. között az India Art Fair, a kontinens vezető kortárs képzőművészeti vására keretében mutatkozott be a közönségnek.

A Bauhaus Contemporary művészeti program és kiállítás azzal a céllal jött létre, hogy alapításának 100. évfordulója kapcsán a Bauhaus iskola illetve az ahhoz kapcsolódó, hatását a mai nap is intenzíven kifejtő művészeti mozgalom, kiemelten pedig az abban meghatározó szerepet vállalt magyar alkotók munkássága előtt tisztelegjen. 15 hazai kortárs fotóművész közreműködésével a különleges összeállítás arra igyekszik felhívni a világ művészetkedvelő közönségének figyelmét, hogy a Bauhaus, mint iskola, látásmód, téma, vizuális inspirációk forrása ma is élő hagyomány a magyarországi művészeti közegben.

 


Bauhaus Contemporary az India Art Fair-en
Forrás: EDGE Communications

 

Az utazó tárlat többek között Barcelona, Basel, Budapest, New York és Róma után érkezett ezúttal Delhibe. A Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Delhi és az EDGE Communications művészeti ügynökség szervezésében, az Art Market Budapest közreműködésével kifejezetten az India Art Fair-re készített válogatás került a nagyszámú közönség elé, míg az eredeti kiállítás teljes anyagát a tervek szerint még az idei évben India és Délkelet-Ázsia legnagyobb fotóművészeti központja, a gurugrami Museo Camera látja majd vendégül.

Nem a mostani az első alkalom, amikor a szervezők valamely nagyszabású művészeti vásár különleges vonzerejére építik a Bauhaus Contemporary sikerét, hiszen korábban a svájci Basel Art Centerben létrejött tárlat a világ legjelentősebb művészeti vására, az Art Basel kísérőeseményeként jött létre. Az idén 13. alkalommal megrendezett India Art Fair a művészeti világ egyik leglátogatottabb eseménye, amely 12.000 négyzetméteres területen közel 80 kiállító számára teremti meg a bemutatkozás lehetőségét.

A Bauhaus Contemporary programján szereplő fotóművészek:
BIRÓ Dávid, BIRTALAN Zsolt, CZIGÁNY Ákos, CSIZIK Balázs, DRÉGELY Imre, GEIBL Kata,
HERCZEG Eszter, KIRÁLY László György †, KUDÁSZ Gábor Arion, MÁTÉ Balázs, MUCSY
Szilvia, NYÍRI Julianna, ROBITZ Anikó, VÉKÁS Magdolna, ZAGYVAI Sári

Szervező: EDGE Communications, Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ Delhi
Szakmai partner: Art Market Budapest
Programvezető, kurátor: Löbl Krisztina

India Art Fair: https://indiaartfair.in/
A kiállítás arculata Robitz Anikó Venice, Giardini című fotójának felhasználásával készült.

További információ: EDGE Communications, (1) 239 0007, info@edge.hu

További cikkek
Célegyenesben a tavaszi árverési évad, II. rész

Célegyenesben a tavaszi árverési évad, II. rész

2022-05-20
A szezon utolsó napjain is minden műfajban és minden árkategóriában számos izgalmas tétel várja a gyűjtőket és a befektetőket – olvashatjuk a műtárgy.com összefoglalójának második részében.Május 24-28. között igaz
Az üvegtörténeti jelentőségű magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik az Üveg Nemzetközi Éve hazai programjai

Az üvegtörténeti jelentőségű magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik az Üveg Nemzetközi Éve hazai programjai

2022-05-20

Nemzetközi szakmai összefogás eredményeként az ENSZ 75. Közgyűlése a 2022-es évet Az Üveg Nemzetközi Évének nyilvánította. Hazánkban is kiállítások, szakmai események mutatják be a magyar üvegművészet múltját, jelenét és jövőjét, feltárva, milyen utat járt be ez a művészeti ág amíg a „magyarországi üvegművesség” 2021-ben felkerült az UNESCO reprezentatív listájára, a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére. Az egész éves programsorozatot fontos évfordulók keretezik: idén 150 éves az Iparművészeti Múzeum, az amerikai stúdió-üvegművészet indulásának pedig 60. évfordulóját ünnepli az üvegművészeti szakma.

Célegyenesben a tavaszi árverési évad

Célegyenesben a tavaszi árverési évad

2022-05-13

Az aukciósházak tavaszi kínálata igen gazdag, és néhány kalapács alá kerülő mű ára akár a százmillió forintot is elérheti – derül ki a műtárgy.com összefoglalójából.Igen zsúfolt eseménynaptárral készülnek a ha

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.