Részletes keresés

Magyar művészek munkái a Sotheby’s aukcióján

Ismét magyar művészek munkáival találkozhatunk a nemzetközi aukciós porondon. A Sotheby’s november 4-én megnyíló, 20th Century Art: A Different Perspective című online árverésén közép- és kelet-európai művészek munkáira licitálhatnak a vásárlók. Az aukciósház megjegyzi, hogy ez az árverés az elmúlt 15 év sikeres regionális témájú aukcióinak folytatása, amelyek során számos rekord is született a művészeknek, többek között Vaszary Jánosnak és Ferenczy Károlynak.

Vaszary János, Beach in Itlaly, 1930-as évek eleje (kép forrása: Sotheby’s)

A 61 tételből álló online aukción két Vaszary-festmény szerepel, mindkettőt 40 ezer és 60 ezer font közé becsülték. Kádár Bélától egy angol privát gyűjteményből érkező festményre (In the Town Square) lehet licitálni, becsült ára 5 ezer és 7 ezer font között mozog. Victor Vasarely két alkotását is megvásárolhatják a gyűjtök, ezeket 3 ezer és 5 ezer font közé becsülték. Külön öröm, hogy sok kortárs alkotó is képviselteti magát az aukción, Farkas Dénestől, Ernszt Andrástól, Mayer Évától, Bak Imrétől, Majoros Áron Zsolttól, Nagy Boglárkától egy-egy munka szerepel. Fajó János Arrows és Pop II. című festményét is 20 ezer és 30 ezer font közé becsülte az aukciósház.

Az árverés november 4-től 12-ig tart.

Az aukció tételeit itt tudják megtekinteni.

Szerző: műtárgy.com

További cikkek
Rekordszámú látogató a Louvre Leonardo-kiállításán

Rekordszámú látogató a Louvre Leonardo-kiállításán

2020-02-27

Közel 1,1 millióan voltak kíváncsiak a Louvre Leonardo da Vinci-tárlatára. Konkrétan 1,071,840 látogatóval zárult február 24-én a kiállítás, ami egy kiugróan magas szám, minden rekordot megdöntött a világ egyébként leglátogatottabb múzeumában is. A párizsi intézmény eddig legnépszerűbb kiállítása egy Delacroix-retrospektív volt 2018-ban, amire 540 ezren voltak kíváncsiak.

ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

2020-02-17

A menetrendet betartva idén november közepén is megjelent a művészeti szcéna szereplőit rangsoroló listák legismertebbje, az ArtReview Power 100-a, és miközben ezt is viták fogják kísérni, a rangsor ezúttal „konszenzusosabbnak” tűnik az elmúlt években közzétetteknél.

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

2020-02-12

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.