Részletes keresés

Maurer Dóra-kiállítás nyílik a Tate Modernben

Maurer Dórának egyéni kiállítása nyílik a világ egyik legfontosabb művészeti intézményében, a londoni Tate Modernben. A tárlat augusztus 5-étől egészen 2020 július 5-éig, tehát majdnem egy teljes évig látogatható lesz.

Maurer Dóra, Parallel Lines, Analysis, 1977, Tate (kép forrása: tate.org.uk)

A múzeum ingyenes kiállításán a művész több mint öt évtizede tartó munkásságából 35 alkotás lesz látható, amelyek megvilágítják Maurer játékos, koncepciózus művészetfelfogását, számos művészeti ágban való kísérletezését, jártasságát. A Tate Modern hangsúlyozza az alkotó rendkívül fontos művészetszervező tevékenységét is, amelyet a szocializmusban a hivatalos művészet keretein kívül fejtett ki. Maurer Dóra munkásságát vázolva az intézmény kifejti, hogy a művész az 1950-es évektől kezdve a grafikával foglalkozott, kitágítva annak határait, majd az 1970-es években a fotó és a mozgókép állt az érdeklődésének középpontjában, ekkortájt együtt dolgozott zenészekkel is, valamint kreatív workshopokat is tartott. Az 1970-es években kezdett el geometrikus, absztrakt képeket is készíteni, amikkel azóta is foglalkozik. Soha nem állapodott meg egyetlen médiumnál sem, folyamatosan mozgásban lévő, egyedi hang maradt – írja róla a múzeum.

A kiállításon a Tate gyűjteményében lévő munkák, privát kollekciókból érkező művek, valamint 5, az intézménynek ígért alkotás lesz látható.

Forrás: Tate

További cikkek
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.