Részletes keresés

Megnyílik a kelet-közép-európai kortárs művészetet képviselő Q Contemporary magánmúzeum

Szeptember 21-én megnyitja kapuit az érdeklődők előtt az ország legújabb, a kelet-közép-európai kortárs képzőművészetet népszerűsítő művészeti központ, a Q Contemporary kiállítótér. A múzeum két kiállítással várja közönségét: az XY_now és a Q_now című nyitó tárlaton a kelet-közép-európai régió X és Y generációjának emblematikus alkotásait ismerheti meg a közönség, illetve itt tekinhető meg a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj jubileumi kiállítása is.

A Q Contemporary tulajdonosa, Queenie Rosita Law azt nyilatkozta „a kelet-közép európai kortárs művészet elbűvöl, hiszen szenvedés és erő sugárzik belőle, amely érzések a legmélyebbek és mégis a legrejtélyesebbek”.

 

XY_now, Q_now. Forrás: műtárgy.com

A Q Contemporary XY_now, Q_now című nyitókiállítása a közép-kelet-európai régióban élő és tevékenykedő, a 20. század utolsó, úgynevezett Y vagy millenniumi generációjától és az annak tagjait időben megelőző X generáció művészeitől mutat be emblematikus alkotásokat. A kiállított művek legnagyobb része az intézmény gyűjteményét reprezentálja, öt olyan fiatal alkotó munkáival kiegészítve, akikkel az intézmény szorosabb együttműködésre törekszik a jövőben. A kiállítás szeptember 21-től látogatható.

Kiállított művészek: Alin Bozbiciu, Bozó Szabolcs, Klára Hosnedlová, Jakub Hubálek, Simon Iurino, Keresztes Zsófia, Genti Korini, Tincuţa Marin, Nemes Márton, Kateřina Ondrušková, Mircea Popescu, Șerban Savu, Kamen Stoyanov, Szinyova Gergő, Varga Ádám, Artem Volokitin, Natalia Załuska

Kurátor: Zsikla Mónika

Forrás: műtárgy.com

 

Leopold Bloom Képzőművészeti Díj 2021-es kiállítása

A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj célja, hogy támogassa a kortárs képzőművészeket, erősítse a jelenlétüket a nemzetközi kortárs művészeti világban. A díj hazai alkotók és rangos külföldi kiállítóhelyek együttműködéséhez, művészek nemzetközi bemutatkozásához, karrierépítéséhez, a kortárs magyar szcéna nemzetközi művészeti életbe történő még intenzívebb bekapcsolódásához kíván hozzájárulni. A kiállítás szeptember 18. és november 14. között tekinthető meg.

Kiállított művészek: Balázs Nikolett, Farkas Roland, Kocsi Olga, Koós Gábor, Szabó Eszter

Kurátor: Kukla Krisztián

 

Forrás: Q Contemporary

További cikkek
Megjelentek az Új Nemzeti Galéria látványtervei

Megjelentek az Új Nemzeti Galéria látványtervei

2021-10-14
A Liget Budapest Projekt 2021. október 9-én közzétette a Nemzeti Galéria új épületének látványtervét. Az épületet a japán SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates) építésziroda tervezte. Ezen a napon az Art Market Budapest helyszínén, a műtárgy.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.