Részletes keresés

Milyen műtárggyal dekorálhatjuk a dohányzóasztalt?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

 
 
A kanapé után a nappali másik központi bútora általában a dohányzóasztal. Ez a gyakran fókuszba helyezett kisbútor leginkább használati funkciója miatt fontos: elfér rajta a nassolnivaló, a távirányító, rajta tároljuk az aktuális olvasnivalónkat, avagy csak jövet-menet leteszünk rá dolgokat. Ám ha szeretnénk elkerülni, hogy különféle tárgyainkból random csendéletet építsünk a szoba közepére, akkor érdemes rendet tartani ezen a helyen és inkább egy figyelemfelkeltő szép műtárggyal harmóniát teremteni otthonunk szívében.
 Eheti enteriőrünk nem sokat mutat magából: egy szűkebb képkivágaton keresztül egy klasszikus kanapé-fotel-kisasztal elrendezést láthatunk, mely bármelyik otthonban szerepelhet. Ehhez az átlagos berendezéshez pedig egy szembetűnő műtárgyat választottunk, éppen azért, hogy biztosan bármely enteriőrtípusból könnyűszerrel kitűnjön. Mert mi más lenne a célunk egy középpontba helyezett művel, minthogy különlegességének teret adjunk, hogy aztán uralhassa az egész élettér környezetét. Így esett a választásunk Sipos Balázs élénk piros színű, üveg Róka szobrára.
Sipos Balázs (1979-) 2003-ban végezte el a Magyar Iparművészeti Egyetem üveg szakát. Az Ajka Kristály tervezőjeként a casting, a gipszformába öntött üvegtechnológia bevezetésével foglalkozott. Önálló tervezőként pedig hutaüveg-plasztikákat, fúvott üvegpoharakat és tárgyakat, és figurákat megjelenítő színes szobrokat készít. Műhelyébe folyamatosan érkeznek megrendelések, gyakran különféle díjak megtervezésére és kivitelezésére is. Az üveg anyagának és a hozzá alkalmazott technikáknak alapos ismerője. A legkülönfélébb plasztikákat készíti el a törékeny, színes alapanyagból. Tevékenységét Ferenczy Noémi-díjjal is kitüntett.
A Róka című szobra is egy különleges eljárással készült. Első ránézésre könnyen tűnhet a mű porcelántárgynak is. A HuGlass 2017-es kiállítás szakmai díját ezzel az üvegszoborral nyerte el a művész. A róka testének kidolgozása nagyon aprólékos: még a fogainak hegyessége is különösen részletgazdag módon ábrázolódik a plasztikán. A testen jól látszanak az üvegtechnikai eljárás sajátosságai és a felületén megcsillanó fény még inkább kiemeli magával ragadó piros színét. Ezzel a műtárggyal bármely otthon felélénkül, jelenléte pedig játékosságot és stílusosságot kölcsönöz a nappali terének.
 
Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/
További cikkek
Műtárgy a konyhában: mit válasszunk ide?

Műtárgy a konyhában: mit válasszunk ide?

2019-11-20

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Szimbiózisban a színekkel

Szimbiózisban a színekkel

2019-11-18

Püspök Anita festőművész vásznain tobzódó színekben pompázó, lendületes kompozíciók láthatók a Műgyűjtők Háza Galéria és Aukciósházban. Ahogyan a természet is számtalan árnyalatot mutat ebben az őszi időszakban, úgy ez a kiállítás is szebbnél szebb tónusokat jelenít meg, melyekkel megragadja nézői pillantását.

Kerámiacsodákkal az élettel teli otthonért

Kerámiacsodákkal az élettel teli otthonért

2019-11-15

Egy enteriőr kialakítása, felújítása során általában eljön az a pillanat, amikor már csak valami kiegészítő hiányzik, amely megkoronázza a teret, formálja az adott helyiség hangulatát. A jól megválasztott dekorációs e

Tündöklő hagyomány, ami igazán a miénk!

Tündöklő hagyomány, ami igazán a miénk!

2019-11-14
Nemzeti kultúránkhoz kötődő műtárgyat birtokolni igazán bensőséges érzést jelent. A múzeumokban látható, közkincsekhez mérhető kvalitású művek büszkeséggel töltik el tulajdonosaikat. Nem mellesleg pedig ezek azok az
Novemberben sincs megállás a hazai aukciós piacon

Novemberben sincs megállás a hazai aukciós piacon

2019-11-11
Már a nagy évvégi hajrá előtt is számos élő és online aukció várja a műgyűjtőket és a műalkotásokba befektetni szándékozókat – adja hírül a műtárgy.com.Megkülönböztetett várakozás előzi meg a Virág Judit Gal

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.