Részletes keresés

Milyen műtárggyal dekorálhatjuk a dohányzóasztalt?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

 
 
A kanapé után a nappali másik központi bútora általában a dohányzóasztal. Ez a gyakran fókuszba helyezett kisbútor leginkább használati funkciója miatt fontos: elfér rajta a nassolnivaló, a távirányító, rajta tároljuk az aktuális olvasnivalónkat, avagy csak jövet-menet leteszünk rá dolgokat. Ám ha szeretnénk elkerülni, hogy különféle tárgyainkból random csendéletet építsünk a szoba közepére, akkor érdemes rendet tartani ezen a helyen és inkább egy figyelemfelkeltő szép műtárggyal harmóniát teremteni otthonunk szívében.
 Eheti enteriőrünk nem sokat mutat magából: egy szűkebb képkivágaton keresztül egy klasszikus kanapé-fotel-kisasztal elrendezést láthatunk, mely bármelyik otthonban szerepelhet. Ehhez az átlagos berendezéshez pedig egy szembetűnő műtárgyat választottunk, éppen azért, hogy biztosan bármely enteriőrtípusból könnyűszerrel kitűnjön. Mert mi más lenne a célunk egy középpontba helyezett művel, minthogy különlegességének teret adjunk, hogy aztán uralhassa az egész élettér környezetét. Így esett a választásunk Sipos Balázs élénk piros színű, üveg Róka szobrára.
Sipos Balázs (1979-) 2003-ban végezte el a Magyar Iparművészeti Egyetem üveg szakát. Az Ajka Kristály tervezőjeként a casting, a gipszformába öntött üvegtechnológia bevezetésével foglalkozott. Önálló tervezőként pedig hutaüveg-plasztikákat, fúvott üvegpoharakat és tárgyakat, és figurákat megjelenítő színes szobrokat készít. Műhelyébe folyamatosan érkeznek megrendelések, gyakran különféle díjak megtervezésére és kivitelezésére is. Az üveg anyagának és a hozzá alkalmazott technikáknak alapos ismerője. A legkülönfélébb plasztikákat készíti el a törékeny, színes alapanyagból. Tevékenységét Ferenczy Noémi-díjjal is kitüntett.
A Róka című szobra is egy különleges eljárással készült. Első ránézésre könnyen tűnhet a mű porcelántárgynak is. A HuGlass 2017-es kiállítás szakmai díját ezzel az üvegszoborral nyerte el a művész. A róka testének kidolgozása nagyon aprólékos: még a fogainak hegyessége is különösen részletgazdag módon ábrázolódik a plasztikán. A testen jól látszanak az üvegtechnikai eljárás sajátosságai és a felületén megcsillanó fény még inkább kiemeli magával ragadó piros színét. Ezzel a műtárggyal bármely otthon felélénkül, jelenléte pedig játékosságot és stílusosságot kölcsönöz a nappali terének.
 
Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/
További cikkek
A világ 10 legdrágább gyémántja

A világ 10 legdrágább gyémántja

2020-05-30

A gyémántékszerek töretlen népszerűségnek örvendenek. A gyémánt státusszimbólum, az erő, a hűség és a jómód jele is egyben. Egyike a legritkább köveknek, amely évmilliárdok alatt, különböző környezeti hatások miatt vált a legkeményebb természetes anyaggá. Amennyiben a súly, a tisztaság, a szín és a csiszolás tökéletes harmóniája áll fenn, egy-egy gyémánt több millió dollárért talál gazdát az aukciókon. A Barneby’s összegyűjtötte a világ legdrágábban elárverezett gyémántkölteményeit, mutatjuk a listát!

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

2020-05-22

A járványhelyzet hatására a kulturális intézmények az online térbe helyezték át tevékenységük jelentős részét, internetes kiállításmegnyitókkal, online kiállításokkal és tárlatvezetésekkel elérve a kultúrára szomjazó közönséget. A londoni székhelyű Art UK a helyzetre reagálva kifejlesztett egy egyedülálló online eszközt, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja magát kurátorként.

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

2020-05-18

Ókori héroszok és istenségek, személyes ismerősök archetipikus karakterekké formált
portréi, a Közel-Kelet keveréklényei és hiedelemvilága kortárs arcok mögött, Egyiptom
kultúrája és a Kárpát-medence történetei, egzotikum és mindennapiság keverednek
Verebics Katalin transzparens rétegekből építkező képein, melyek a látványtól lassan
elszakadva tartanak a szürrealitás imaginárius világa felé. A 2019-ben MMA-
ösztöndíjat nyert Verebics Katalin műtermében jártunk.

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

2020-05-12

Nagy méretű hordozók apró betűkkel teleírva, melyek a kiállítótérben képpé változnak. Intermediális kísérletek látható hangok, hallható képek és a képpé változtatott írás körül. A transzcendencia keresése új médiumok felhasználásával, kortárs szakrális művészeti kísérletek Oberfrank Luca MMA-ösztöndíjas alkotó művészi programjában.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

2020-05-11

Az Ékszerek Éjszakája Budapest a FISE támogatásával jótékonysági árverést szervez „KORONA / ÉKSZER – Aukció a gyermekekért” címmel, amely során kortárs magyar ékszertervezők által felajánlott egyedi művek kerülnek árverésre.

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

2020-05-07

Újabb titkok derültek ki Vermeer egyik leghíresebb alkotásáról, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményről – számol be róla a Barneby’s. Az 1665 körül készült művet 25 év után vetették alá újra alapos műszeres vizsgálatnak.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.