Részletes keresés

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

A hálóterekben leginkább a letisztultságot, a csökkentett fényzajt és a nyugodt harmóniát igyekszünk megteremteni, hogy a szoba funkciója valóban a nyugodt pihenést szolgálja. Célszerű tehát pasztellszíneket és kevés berendezési tárgyat válogatni ezekbe a helyiségekbe, hogy minél inkább a nyugalom nyerhessen itt teret. Valljuk be, a rohanó mindennapok információtengerében mi sem esik jobban, mint egy kis ingerszegény sziget, ahol elcsendesedhetünk.

Eheti hálószobánk egy olyan enteriőrt mutat, amelyben semmilyen extrém elem nem kapott helyet, így bármely otthonban, vagy éppen szálláshelyen találkozhatunk hasonlóval. Középpontjában természetszerűleg az ágy helyezkedik el: ezt a részt néhány kiegészítővel és egy nagyméretű növénnyel varázsoltak otthonos közeggé. A szürkés, fehéres színek közrejátszanak abban, hogy a tér látványa segítsen megnyugtatni érzékszerveinket, ezáltal pedig elménket is. Némi kreativitást azonban felfedezhetünk a részletekben, melyek finomságot kölcsönöznek az egész enteriőr megjelenésnek. Ez az apróság pedig a minőségi anyagok mintázatában rajzolódik ki: a fal és a takaró anyagbeli díszítései a függöny redőzetével összhangban állnak és könnyed dekorativitást rajzolnak ki.

Ehhez a könnyed játékossághoz egy olyan kortárs alkotást választottunk, melyben szintén az ornamentika játssza a főszerepet. Ezért elsőként egy olyan alkotó jutott eszünkbe, aki az iparművészetet magas szinten műveli. Regős Anna, Ferenczy Noémi-díjas textilművész absztrakt, organikus textilképeiről, és természetesen különleges mintázatú textiljeiről ismert. Asztalneműi, és lakástextíliái designboltok kínálatában kiemelt helyet kap.

2017-es Kék háló című alkotása, az enteriőr ágy feletti részén kapott helyet. Felületén rendszerbe rendezett geometrikus elemek uralkodtak, melyek hálórendszert alkotnak egymással. Maga a mű alapanyaga egy hajtogatott lenvászon, mely egyfajta formázott bázist képez a rajta megjelenő rombusz formáknak. A mintázat egy ritmusos képet ábrázol, mely akár meditatív tevékenységhez is kiváló forrást jelenthet. Színvilága pedig tökéletesen illik a szoba pasztelles árnyalataihoz.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

Bárki összeállíthatja a saját online kiállítását egy új fejlesztés segítségével

2020-05-22

A járványhelyzet hatására a kulturális intézmények az online térbe helyezték át tevékenységük jelentős részét, internetes kiállításmegnyitókkal, online kiállításokkal és tárlatvezetésekkel elérve a kultúrára szomjazó közönséget. A londoni székhelyű Art UK a helyzetre reagálva kifejlesztett egy egyedülálló online eszközt, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja magát kurátorként.

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

Archeologikus festészet - Verebics Kati legújabb képeiről

2020-05-18

Ókori héroszok és istenségek, személyes ismerősök archetipikus karakterekké formált
portréi, a Közel-Kelet keveréklényei és hiedelemvilága kortárs arcok mögött, Egyiptom
kultúrája és a Kárpát-medence történetei, egzotikum és mindennapiság keverednek
Verebics Katalin transzparens rétegekből építkező képein, melyek a látványtól lassan
elszakadva tartanak a szürrealitás imaginárius világa felé. A 2019-ben MMA-
ösztöndíjat nyert Verebics Katalin műtermében jártunk.

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

Megelevenített betűk - Oberfrank Luca műveiről

2020-05-12

Nagy méretű hordozók apró betűkkel teleírva, melyek a kiállítótérben képpé változnak. Intermediális kísérletek látható hangok, hallható képek és a képpé változtatott írás körül. A transzcendencia keresése új médiumok felhasználásával, kortárs szakrális művészeti kísérletek Oberfrank Luca MMA-ösztöndíjas alkotó művészi programjában.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

KORONA / ÉKSZER - online aukció a gyermekekért - május 11-16.

2020-05-11

Az Ékszerek Éjszakája Budapest a FISE támogatásával jótékonysági árverést szervez „KORONA / ÉKSZER – Aukció a gyermekekért” címmel, amely során kortárs magyar ékszertervezők által felajánlott egyedi művek kerülnek árverésre.

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

Újabb részletek derültek ki Vermeer híres alkotásáról

2020-05-07

Újabb titkok derültek ki Vermeer egyik leghíresebb alkotásáról, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményről – számol be róla a Barneby’s. Az 1665 körül készült művet 25 év után vetették alá újra alapos műszeres vizsgálatnak.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.