Részletes keresés

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

A hálóterekben leginkább a letisztultságot, a csökkentett fényzajt és a nyugodt harmóniát igyekszünk megteremteni, hogy a szoba funkciója valóban a nyugodt pihenést szolgálja. Célszerű tehát pasztellszíneket és kevés berendezési tárgyat válogatni ezekbe a helyiségekbe, hogy minél inkább a nyugalom nyerhessen itt teret. Valljuk be, a rohanó mindennapok információtengerében mi sem esik jobban, mint egy kis ingerszegény sziget, ahol elcsendesedhetünk.

Eheti hálószobánk egy olyan enteriőrt mutat, amelyben semmilyen extrém elem nem kapott helyet, így bármely otthonban, vagy éppen szálláshelyen találkozhatunk hasonlóval. Középpontjában természetszerűleg az ágy helyezkedik el: ezt a részt néhány kiegészítővel és egy nagyméretű növénnyel varázsoltak otthonos közeggé. A szürkés, fehéres színek közrejátszanak abban, hogy a tér látványa segítsen megnyugtatni érzékszerveinket, ezáltal pedig elménket is. Némi kreativitást azonban felfedezhetünk a részletekben, melyek finomságot kölcsönöznek az egész enteriőr megjelenésnek. Ez az apróság pedig a minőségi anyagok mintázatában rajzolódik ki: a fal és a takaró anyagbeli díszítései a függöny redőzetével összhangban állnak és könnyed dekorativitást rajzolnak ki.

Ehhez a könnyed játékossághoz egy olyan kortárs alkotást választottunk, melyben szintén az ornamentika játssza a főszerepet. Ezért elsőként egy olyan alkotó jutott eszünkbe, aki az iparművészetet magas szinten műveli. Regős Anna, Ferenczy Noémi-díjas textilművész absztrakt, organikus textilképeiről, és természetesen különleges mintázatú textiljeiről ismert. Asztalneműi, és lakástextíliái designboltok kínálatában kiemelt helyet kap.

2017-es Kék háló című alkotása, az enteriőr ágy feletti részén kapott helyet. Felületén rendszerbe rendezett geometrikus elemek uralkodtak, melyek hálórendszert alkotnak egymással. Maga a mű alapanyaga egy hajtogatott lenvászon, mely egyfajta formázott bázist képez a rajta megjelenő rombusz formáknak. A mintázat egy ritmusos képet ábrázol, mely akár meditatív tevékenységhez is kiváló forrást jelenthet. Színvilága pedig tökéletesen illik a szoba pasztelles árnyalataihoz.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

2020-04-03

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

2020-04-02

A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész végrendeletében az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetre hagyta művészi tevékenységével kapcsolatos dokumentumait, mindazt, amely színészi munkássága részeként keletkezett.

Műtárgy: más terek, más stílusok

Műtárgy: más terek, más stílusok

2020-03-27

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.