Részletes keresés

Milyen műtárgy illik egy kis méretű, fiatalos otthonba?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Romantikus filmek, megható szerelmi történetek – a korán kezdődő, hűvös őszi esték legjobb ellenszere, ha bekuckózhatunk a kanapéra egy finom, meleg takaró alá egy hasonló témájú filmre vagy könyvre. A hangulat megteremtéséhez elengedhetetlen egy csésze finom tea, néhány illatos gyertya és persze a kényelmes, illetve hangulatos berendezés. Egy jól kiválasztott műtárgy az enteriőr falán mindig csalogatni fog minket egy kis feltöltő lazításra.

A kisméretű enteriőr, amelyben az étkező és a nappali egy légtérben kap helyet, igazán otthonos atmoszférájú. Mindezt leginkább a natúr fabútorokkal és a kellemes, nyugtató olajzöld és narancssárga színárnyalatokkal sikerült elérni. A pihenősarok pontosan arra lett terezve, hogy órákon át egy másik világba képzelhessük magunkat egy jó film vagy könyv társaságában. Itt tehát minden eszköz lehetővé teszi az átszellemült ábrándozást.

A kiválasztott műtárgy tulajdonképpen egy illusztráció, amely még inkább segít belehelyezkedni az őszies, a romantikus hangulatba. A mű egészen pontosa a Tétova szerelem – „reményeink madarai”, egy 1976-os szovjet film plakátja.

A felirat és az elmosódó nőalak figurája nagyon érzékletesen ragadja meg a bizonytalanság érzetét, mely azt a dilemmát jellemzi, hogy helyes-e a feltámadó szerelem megélése, vagy sem? A film ugyanis egy ilyen szituáció következményeit boncolgatja. Az optimista kicsengést az alcím teszi valóssá, ugyanis a „reményeink madarai” mottó könnyedséget és pozitív emóciókat kelt. A képi megfogalmazás módban a szereplő hajának ábrázolása utal minderre: a légies, színes, kissé absztrakt részlete az illusztrációnak lehetővé teszi, hogy szimbolikus utalásokat lássunk bele.

Az alkotó, Rényi Katalin az 1970-es évek divatját is felvillantja a plakát szereplőjén. Biztos rajztudással és találékony jellemformálással nagyon kifejező és magával ragadó hangulatot teremtett plakátjával. Az alkalmazott grafika ezen válfajának nagyszerűségét pedig az mutatja, hogy a képet nézve valóban felötlik az emberben a kíváncsiság és megjön a kedve ahhoz, hogy a reklámozott filmet megnézze.

Ezekkel az apró művészi eszközökkel a szoba kiemelt pontjává válik a plakát tere, mely hat a gondolatainkra és a kedvünkre is.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino.  A magányos könyvkötő villája

Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino. A magányos könyvkötő villája

2019-12-07

Arra a kérdésre, hogy mi jut eszébe a Cerruti névről, az emberek többsége azt válaszolná, hogy egy kozmetikai márka, amelyet Nino Cerruti tett naggyá fél évszázaddal ezelőtt. Most eljött az ideje annak, hogy a műgyűjtők szűk körén túl a szélesebb közvélemény is megismerkedjen egy másik Cerrutival, nevezetesen a műgyűjtő Francesco Federico Cerrutival.

Finisben az aukciós évad

Finisben az aukciós évad

2019-12-06

Bár már nagyon közel az év vége, még mindig számos aukció várja a műgyűjtőket, a befektetőket és az értékes karácsonyi ajándékokat keresőket – derül ki a műtárgy.com összefoglalójának második, a december 9-e ut

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

2019-12-05

Történetének legértékesebb ékszerkollekcióját árverezi el december 17-én a BÁV. A szakértők több mint 300 karátnyi tűzijátékkal készültek, olyan ékszercsodákat válogatva össze, amelyek eddig csupán vágyálmainkban éltek. A Karácsonyi aukció második napján a befektetők kedvenceinek számító kortárs festmények és szobrok kerülnek kalapács alá a MOM Kulturális Központban. Többek között a külföldön is sikeres klasszikus modern alkotók: Maurer Dóra, Keserü Ilona, Victor Vasarely alkotásaira, vagy éppen az előző évben rekordot döntő szentendrei művészek: ef Zámbó István, feLugossy László, Deim Pál és Aknay János műveire is licitálhatnak. Az anyagot most először egy jelentős szoborgyűjtemény is színesíti.

Év végi hajrá az aukciós piacon

Év végi hajrá az aukciós piacon

2019-11-29
Míg a nemzetközi aukciós piacon többnyire az első félév az erősebb, nálunk inkább az őszi-téli időszak, ezen belül is a december. Nem lesz ez másként idén sem – derül ki a műtárgy.com összefoglalójának első részé

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.