Részletes keresés

Milyen műtárgy illik egy kis méretű, fiatalos otthonba?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Romantikus filmek, megható szerelmi történetek – a korán kezdődő, hűvös őszi esték legjobb ellenszere, ha bekuckózhatunk a kanapéra egy finom, meleg takaró alá egy hasonló témájú filmre vagy könyvre. A hangulat megteremtéséhez elengedhetetlen egy csésze finom tea, néhány illatos gyertya és persze a kényelmes, illetve hangulatos berendezés. Egy jól kiválasztott műtárgy az enteriőr falán mindig csalogatni fog minket egy kis feltöltő lazításra.

A kisméretű enteriőr, amelyben az étkező és a nappali egy légtérben kap helyet, igazán otthonos atmoszférájú. Mindezt leginkább a natúr fabútorokkal és a kellemes, nyugtató olajzöld és narancssárga színárnyalatokkal sikerült elérni. A pihenősarok pontosan arra lett terezve, hogy órákon át egy másik világba képzelhessük magunkat egy jó film vagy könyv társaságában. Itt tehát minden eszköz lehetővé teszi az átszellemült ábrándozást.

A kiválasztott műtárgy tulajdonképpen egy illusztráció, amely még inkább segít belehelyezkedni az őszies, a romantikus hangulatba. A mű egészen pontosa a Tétova szerelem – „reményeink madarai”, egy 1976-os szovjet film plakátja.

A felirat és az elmosódó nőalak figurája nagyon érzékletesen ragadja meg a bizonytalanság érzetét, mely azt a dilemmát jellemzi, hogy helyes-e a feltámadó szerelem megélése, vagy sem? A film ugyanis egy ilyen szituáció következményeit boncolgatja. Az optimista kicsengést az alcím teszi valóssá, ugyanis a „reményeink madarai” mottó könnyedséget és pozitív emóciókat kelt. A képi megfogalmazás módban a szereplő hajának ábrázolása utal minderre: a légies, színes, kissé absztrakt részlete az illusztrációnak lehetővé teszi, hogy szimbolikus utalásokat lássunk bele.

Az alkotó, Rényi Katalin az 1970-es évek divatját is felvillantja a plakát szereplőjén. Biztos rajztudással és találékony jellemformálással nagyon kifejező és magával ragadó hangulatot teremtett plakátjával. Az alkalmazott grafika ezen válfajának nagyszerűségét pedig az mutatja, hogy a képet nézve valóban felötlik az emberben a kíváncsiság és megjön a kedve ahhoz, hogy a reklámozott filmet megnézze.

Ezekkel az apró művészi eszközökkel a szoba kiemelt pontjává válik a plakát tere, mely hat a gondolatainkra és a kedvünkre is.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.