Részletes keresés

Mindössze 30 ezer forintért szerezhetsz igazi kortárs remekműveket

A kortárs képzőművészeti vásárok karácsony táján nem egyedülállóak, ezzel szemben 150 művész 300 alkotása elérhető egység áron - 30 ezer forintért, egy helyen kiállítva annál inkább. A LATARKA Galéria december 6. és január 4. között negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítással egybekötött vásárát "TERÍTVE 2016" címmel. - írja a műtárgy.com

Mindössze 30 ezer forintért szerezhetsz igazi kortárs remekműveket


Kiállítás részlete, LATARKA Galéria. Fotó: LATARKA Galéria /Hegyháti Réka


Ez az alkalom nem csak a szakmának és a gyűjtőknek szól, célkitűzése a műtárgyvásárlás hagyományának újraélesztése. Hiszen miért vennénk egy nagyáruházban lakás dekorációként egy untig elcsépelt nyomatot, ha ugyanannyiért megvehetjük fiatal képzőművészek egyedi munkáit is?

Fiatal bemutatkozó alkotók mellett, már ismert nevek is a falra kerülnek. A korábbi évekhez képest bővül a vásár, nem csak a műtárgyak mennyiségét tekintve, hanem a műfaji kereteket is számításba véve. Szeretnék elérni a közönség nyitottságát a festményeken és a grafikákon túl például a fotográfia irányába, illetve szorosan ehhez köthető az a törekvés, hogy a hangsúlyt, ami általánosan a technikákra irányul elmozdítsák a művészi látásmód és koncepció irányába. A galéria által képviselt minőséget pedig a kiállítás négy kurátorának munkája garantálja (Tomasz Piars, Bánki Ákos, Bársony István, Esse Bánki Ákos).

Mindössze 30 ezer forintért szerezhetsz igazi kortárs remekműveket


Kiállítás részlete, LATARKA Galéria. Fotó: LATARKA Galéria /Hegyháti Réka


A kiállított művekről elöljáróban is tájékozódhatunk a galéria által készített online katalógus segítségével, ízelítőként pedig a következő alkotókról:

Hegyháti Réka/Astrid Alszik (1990) számára fontos, hogy képeivel reflektáljon a társadalmi problémákra, elesettek, hátrányos helyzetűek, otthontalanok életét bemutassa. Önkéntesként vett részt a Cseppkő Gyermek otthonban és ebből az élményből, az ott megismert gyerekek megörökítésével alkotta meg az "Otthontalanok" című sorozatát. Ami a 2014-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen megszerzett ba fotográfia diplomájához szükséges diplomamunkájának központi elemeként szolgált.

Mindössze 30 ezer forintért szerezhetsz igazi kortárs remekműveket


Hegyháti Réka: Otthontalan Project 1. 20x30cm, digitális print, 2014.


Gazdag Ágnes (1980) a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett 2006-ban festő szakon Gaál József osztályában, ezzel egy időben művészettörténet-rajz tanárként is ugyan ott. Festményei gyakran idézik a reneszánsz portréábrázolás hagyományait és a művészet történetéből ikonikus alakokat.

Mindössze 30 ezer forintért szerezhetsz igazi kortárs remekműveket




Benkő Lilla (1986) 2012-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Festményeinek sajátos nyelvezete és szimbólumrendszere egy egymásra épülő regényhez hasonlítható, amelynek szereplői vissza-visszatérnek. A képein megjelenő figurák nem, mint fizikai test vannak jelen, hanem mint állapot, az éppen zajló folyamat szereplői. Meseszerű munkáinak inspirációit álmaiból meríti, amelyre hatnak már meg lévő alkotásai is.

Mindössze 30 ezer forintért szerezhetsz igazi kortárs remekműveket


Benkő Lilla: Tópart. 18x24cm, akvarell, 2016.

Tomasz Piars (1981) lengyel származású képzőművész, kurátor. Tanulmányait 2006-ban fejezte be a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Pályája elején intenzív színekkel erős, expresszív informelhez közeli képeket alkotott majd színes ceruzára váltott és finom aprólékos figuratív műveket hozott létre. Legújabb munkáiban ennek a két "fázisnak" az érdekes összedolgozásával találkozhatunk.

Mindössze 30 ezer forintért szerezhetsz igazi kortárs remekműveket




Kiállító művészek névsora: Bánfi Brigitta, Mezősi Ági, Aranyász Zita, Babos Zsili Bertalan, Bács Emese, Bajkó Dániel, Bakó Tamás, Bánki Ákos, Baráth Áron, Baráth Bálint, Bella Pál, Bencsik János, Benkő Lilla, Bernát András, Boros Mátyás, Boros Viola, Borsándi Balázs Boci, Bóbits Dia, Bódis Barna, Bucskó Mihály, Bullás József, Csabai Renátó, Csató József, Lantos Csenge, Csernátony, Lukács László, Csonka Veronika, Debreczeni Imre, Dér Adrienn, Dick Alexandra, Dovák Melinda, Erdélyi Emese, Esse Bánki Ákos, Fábián Erika, Fábián Zoltán, Fajgerné Dudás Andrea, Farkas Fanni, Felugossy László, Gaál Katalin, Gál Krisztián, Gallai Judit Ágnes, Garamvölgyi Gábor, Gerő Ambrus, Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, Gombos Andrea, Gyarmati Zsolt, Gyurics Balázs, Hardi Ágnes, Hegyhátí Réka, Herbert Anikó, Holló István, Horváth Ágnes, Horváth Csaba, Horváth Csaba Árpád, Horváth Lóczi Judit, Horváth Roland, ifj. Ficzek Ferenc, Imre Sándor, Jahoda Réka, Jakatics Szabó Veronika, Jánosi Anna, Jónás Péter, K Kabai Lóránd, Kaci Simon, Kacsák Tamás, Kaszás Konrád, Kauker Dóra, Király András, Király Gábor, Kiss Botond, Kiss Gábor Attila, Kiss László Desző, Kiss László Gergő, Kolonics Kitti, Koncz Gabor, Könyv Kata, Kores Eszter, Kőszeghy Flóra, Kővári Kamilla, Kováts Nikolett, Kuli Adél, Kusovszky Bea, L-Gazdag Ágnes, Lucza Zsigmond, Majoros Áron Zsolt, Mányoki Ádám, Mayer Éva, Menyhárt Tamás Menyus, Molnár Eszter, Nagy Benjamin, Nagy Judit Borbála, Nagy Sára, Naomi Devil, Funtek Nikolett, Oláh Norbert, Orbán Előd, Ördög László, Őry Annamária, Ódor Bence, Pap Ramóna, Papageorgiu Andrea, Pawe£ Karnowski, Perlaki Gergő, Péterfi Ábel, Pinczés József, Poroszlai Eszter, Posta Máté, Pólya Zsombor, Ráskai Szabolcs, Répás Júlia, Robitz Anikó, Ronga Eszter, Róza O. Ranvig, Sipos Eszter, Sütö Róbert, Szabó Ágnes, Szakál Éva, Szemző Zsófia, Szentgróti Dávid, Szigeti Gábor Csongor, Szőke Gáspár, Szunyoghy Viktoria, Szurcsik Erika, Takács Máté, Takács Orsolya, Tárczy István, Tettamanti Ádám, Tomasz Piars, Törteli Lilla, Töttös Kata, Töttös Viki, Tóth Anna Eszter, Tóth Zsófia, Tripsánszki Dávid, Utcai Dávid, Vachter János, Végh Júlia Odin, Verebélyi Diánna, Verebics Ágnes, Vető Orsolya Lia, Wahorn András, Zékány Dia, Zhenia Bozukova.

Szerző: Bárdi Sára - műtárgy.com
...
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.