Részletes keresés

Mit rejt egy divattervező magángyűjteménye? – Karl Lagerfeld tárgyainak árverése

A Sotheby’s a 2019-ben, 85 éves korában elhunyt divattervező és lelkes műgyűjtő, Karl Lagerfeld otthonaiból összegyűjtött tárgyakat fogja elárverezni Monacóban az év második felében.

A Sotheby’s azzal indokolta azon döntésüket, hogy Monaco lesz az árverés helyszíne, hogy ezzel hangsúlyozzák a divattervező szoros kapcsolatát a hercegséggel és az uralkodó családdal. Lagerfeld számos ingatlant birtokolt Monacóban és más országokban is, így többek között Franciaországban is.

lagerfeld
Forrás: műtárgy.com

A Sotheby’s nyilatkozata szerint a Lagerfeld-birtok végrendeleti végrehajtója választotta ki őket arra a feladatra, hogy elárverezzék Lagerfeld javait. Az aukciósház nem tett közzé részleteket az eladásra kínált tárgyakról, kizárólag annyi információt osztottak meg, hogy bútorok, vázlatok és képzőművészeti tárgyak is kalapács alá kerülnek majd. Az értékbecslés előreláthatólag két hónapig fog tartani.

Pierre Mothes, a Sotheby’s France alelnöke így nyilatkozott:

Az árverés méltó emléket állít majd ennek az egyedi és különlegesen kreatív divattervezőnek, aki a divat és a művészet világának kiemelkedő alakja volt.

Lagerfeld, aki arról lett híres, hogy új életre keltette a Chanelt, semmilyen összeget nem sajnált arra, hogy ingatlanjait a színpadias divat szerint díszítse, és különleges gyengédséggel viseltetett a 18. századi díszítőművészetek és a baldachinos ágyak iránt. Párizsi és londoni galériákból, aukciósházakból egyaránt vásárolt bútorokat, szobrokat és festményeket.

Gyűjteményének nagy részét már 2000-ben eladta a Christie’s egy árverésén, azzal indokolva döntését, hogy megunta az ancien régime stílust. A vásár során festmények, bútorok, faliszőnyegek, szobrok és porcelánok is eladásra kerültek.

Forrás: The Art Newspaper

Szerző: műtárgy.com


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.