Részletes keresés

MOM aukció, retró bolt és aranyszámla befektetés a BÁV őszi tervei között. (x)

 

bav_mutargy_zsolnay_059_cmykj_400

Az aukciós házak már gőzerővel készülnek az őszi szezonra. A műkereskedelmi piac alakulásáról, változásáról, a várható újdonságokról Varga Balázst, a BÁV kereskedelmi igazgatóját kérdeztük.

-          Hogyan látja a magyar műtárgypiac helyzetét? Mit várhatunk az őszi aukcióktól?

-          Nagyon pozitívak az előjelek, felfokozott várakozást tapasztalunk a vásárlói oldalról, nagyon sokan keresnek meg bennünket, egyre többen kifejezetten befektetési szándékkal. Kedvező változás, hogy a fiatalabb korosztály is mind jobban érdeklődik a műtárgyak iránt. Érezhetően több a likvidpénz a piacon, és az alacsony pénzpiaci kamatok miatt többen fordulnak az egyéb befektetési lehetőségek, így a műtárgyak, ékszerek, tömbarany felé. Kedvezőnek tartjuk, hogy nő az érdeklődés a kortárs alkotások széles skálája iránt.

-          A BÁV a piac egyik meghatározó szereplője. A sikeres tavaszi művészeti aukció tapasztalatai alapján mire készülnek az előttünk álló időszakban? Bővül-e a kínálatuk? Számíthatunk-e újdonságokra?

-          Egy újdonságot rögtön kiemelnék a szokásos három napos novemberi művészeti aukciónkkal kapcsolatban. A nagy érdeklődés miatt kinőttük az eddigi helyszínt, a Bécsi utcai termünket

-          E miatt és régi hagyományainkhoz visszatérve az árverést a XII. kerületi MOM Kulturális Központban rendezzük. Ami a kínálatunkat illeti, az árverésre kerülő anyag rendkívül gazdag lesz. A megszokottan széles ékszerválaszték mellett kiemelkedő festményválasztékkal és rendkívül erős és egyedi Zsolnay kínálattal készülünk. Az aukción egyébként élőzenei aláfestés tölti majd ki a várakozási időt. Az árverések előtt díjnyertes kávé különlegességekkel valamint a Kreinbacher Birtok világbajnoki ezüst és bronzérmet szerzett pezsgőivel várjuk az érdeklődőket. Előre láthatólag még októberben egy egészen különleges, rendhagyó kamara aukcióra is sor kerül. Ezen az elmúlt 30-40 év moziplakátjai kerülnek kalapács alá, ahol mindenki talál számára megfelelőt. Kult filmek, magyar és nemzetközi ritkaságok.

-          A BÁV rendelkezik az ország legnagyobb műkereskedelmi  és ékszerkereskedelmi hálózatával, ahol befektetési célú tömbarany forgalmazással is foglalkozik. Készülnek-e új  termékekkel, szolgáltatásokkal?

-          Jó hírrel szolgálhatok,  év végére elkészül a Dohány utcában a legújabb műkereskedelmi üzletünk, egy retro-bolt, ahol a 60-70-80-as évek műtárgyaiból, bútoraiból, plakátjaiból és festményeiből válogathatnak a vásárlók. Rövidesen indul aranyszámla szolgáltatásunk is, amely rendkívül rugalmas hosszú távú befektetési lehetőséget nyújt – már egy grammtól kezdve felső korlát nélkül - az aranyba fektetni kívánók számára. Nagy előnye ennek a befektetési formának, hogy biztonságos trezorszolgáltatással párosul. Az ügyfél kívánságának megfelelően az aranyban befektetett összeget, az aktuális árfolyamnak megfelelően bármikor kiveheti, a biztonságosan őrzött aranytömböt pedig öntést követően fizikai valóságában megkaphatja. Ezt a hosszú távú befektetési lehetőséget az arany jelenlegi árfolyama mellett bárkinek jó szívvel ajánlhatom.

 

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.