Részletes keresés

Műtárgy: a közlekedő felöltöztetése – milyen kép illik ide?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Az emeleteket összekötő lépcső az egyik legegyértelműbb helyszín egy lakásban a festmények és képek elhelyezésére. A lépcsőfokok és a korlátok geometriája már önmagukban építészeti bravúrként jelenhetnek meg. Azok a szerencsések, akik hosszú lépcsősorral vagy több lépcsőházzal is rendelkeznek, bőven van lehetőségük gyűjteményük vagy éppen családi archívumok bemutatására. A legimpozánsabb daraboknak egyértelműen a lépcsőfordulók figyelemfelkeltő homlokfalán van a helyük.

A kiválasztott enteriőr több szempontból is látványos és alkalmas műtárgyak bemutatására. Fantasztikus, panorámás kilátással rendelkezik, így a beáramló fény megfelelő világítást biztosít a műtárgyaknak. Ez a tulajdonság teszi lehetővé, hogy a falak sötétebb színeket kaphassanak. Így a háttér még inkább kiemeli az ide installált képeket – kiváltképpen, ha nagy kontrasztban álló fehér alapú művet választunk ide. A korlátsor anyagában és formájában is esztétikus, mely önmagában is díszítőelemnek tekinthető. Annyira dekoratív és annyira ízléses helyszín, hogy legszívesebben a bútorok helyére is szobrokat állítanánk!

A főfalra Soós Tamás: Létvonal sorozatának egyik kiemelkedő festményét választottuk.



Soós Tamás (1955-) a Magyar Iparművészeti Főiskolán végzett textil szakon és több német és svájci intézményben is képezte magát. Az 1980-as évektől metafizikus elvont tájképeket festett. Az itáliai művészeti hagyományból kiemelve gyakran ábrázolja a balusztrád formát, melyet megfeleltet az emberi test formájának. Gyakran állít színbe ellenpólusokat: férfi –nő, fekete-vörös, mely elemek között fesztültséget teremt. Festményei és plasztikái is tanúskodnak filozofikus gondolkodásmódjáról.



A Létvonal sorozat megidézi a művész textilek iránti vonzalmát, mivel minden kompozíciója színes szálak összefonódásából keletkezett viszonyt mutat be. A szövevényes vonalak árnyalatai az alapszíneket vonultatják fel és így absztrakt formában, egymás kontextusába kerülnek. A festmény megidézi kapcsolataink sokféleségét és sokszínűségét, de egyúttal elgondolkodtatnak az életünket átszövő különféle utak rendszeréről is.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.