Részletes keresés

Műtárgy: amikor a berendezéshez választunk képet

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Ahány nappali, annyi stílus. Mivel mindannyian másképpen gondolkodunk, más színeket és formákat részesítünk előnyben, ezért egy tér berendezésének végtelen lehetőségei vannak. Nagy szerencse ez, mivel a bútorok és tárgyak által egyéniségünket is ki tudjuk fejezni. Egy műalkotással pedig tovább tudjuk hangsúlyozni az egyediséget. Tudjuk, hogy a választás nem egyszerű, főleg ha egy kiforrott ízlésvilágú, már meglévő enteriőrbe keresünk képet. De nem lehetetlen!

Amikor műtárgyak keresünk és belépünk egy galériába, vagy független szakértő segítséget kérünk, nem kell megilletődni, ha nem rendelkezünk kellő művészettörténeti háttérismeretekkel. Teljesen hétköznapi helyzet, amikor valaki méret és szín alapján keres festményt a lakásába, és ezzel nincs is semmi gond. Bármilyen paramétert bátran meg lehet határozni, ami alapján a szakértők készséggel tudnak segíteni abban, hogy velünk közösen megtalálják a vágyainkhoz leginkább passzoló darabot. Természetesen számos háttér információval is tudnak gazdagítani minket, amitől a vásárlás élménye egy intellektuális kalanddá válik. De mivel a műtárgyat gyakran lakberendezési céllal választjuk meg, ezért természetes, hogy alapvető funkciókat is betölt. Minden más pedig csak hab a tortán!

Ezen a héten arra tettünk kísérletet, hogy egy átlagos, modern nappaliba meghatározott színek alapján válasszunk festményt. Tehát egy olyan képet kerestünk, ami egy már meglévő, hangsúlyos piros fotel színéhez illik és az enteriőr fekete, fehér és natúr árnyalataival is harmonizál. Mivel ebben az esetben a színek játsszák a legfontosabb szerepet, valamint a bútorok modern stílusát is szeretnénk kiemelni, ezért olyan festmény után néztünk, aminek vonalvezetése egyszerű mégis erőteljes, fokozza a tér modern stílusú kialakítását és színeivel is összhangban van a többi berendezési tárggyal.

Konok Tamás gazdag életművében számos ilyen nagyméretű festményt találtunk. Az ő alkotásaival akkor sem nyúlunk mellé, ha befektetési szempontok alapján vásárolunk. A festőművész ugyanis a magyar kortárs művészet, absztrakt irányzatának kiemelkedő alkotója, akit Párizsban éppúgy ismernek, mint itthon Budapesten. Képeihez nagyon könnyen tudunk kapcsolódni mivel azok letisztultak, kompozíciói átgondolt struktúrákon alapszanak és színekben is igen változatosak. Kimért eleganciát közvetítenek.

A bemutatott enteriőrt Konok Tamás S.T. sorozatának egyik alkotásával gazdagítottuk. A négyzetes kompozíció párhuzamos sorokra osztott színsávokból építkezik, melyek folytonosságát néhány ritmikus szünet töri meg. Az életműre jellemző zenei utalások jellegzetessége ezen a festményen is felismerhető. A párosítást, ha egyben nézzük, akkor a legszembetűnőbb a színek összekapcsolódása, mely látványosan átszövi a teret. Ezzel pedig el is értük kitűzött célunkat!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

2020-07-28
Rembrandt egy ritka önarcképe 14,5 millió fontért kelt el kedden a londoni Sotheby's online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A Sotheby's művészettört
Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

2020-07-27

Idén több mint százharminc alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel a kínálatban elérhető áron, a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kapott. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet nyújt a kortárs hazai képzőművészet palettájáról.

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

2020-07-20

A világ leghíresebb kortárs múzeumaiba kerültek be az elmúlt évtizedben Bak Imre képei. A magyar kortárs képzőművészet meghatározó, ma is aktív alkotójának életművét nemrégiben az acb Galéria mutatta be, most pedig a műveiből egy új gyűjtemény alapjait rakhatják le.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.