Részletes keresés

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai!

Az otthonok féltve őrzött kincsei azok az „ereklyék,” amelyek előző generációkból öröklődtek ránk, vagy amelyek nívós kivitelezésükkel fennköltséget kölcsönöznek enteriőrjeinknek. Ilyen lehet a nagymama fésülködőasztala, egy régi kredenc, vagy éppen egy zongora, mely kortalan szépséget kölcsönöz a mindennapokba.

Mindeközben napjainkban előnyben részesítjük a modern, letisztult vonalvezetésű bútorokat, melyek kiválasztásakor a kényelem is a fontos tényezők közé tartozik. Ez a két szempont nem zárja ki egymást, ha betartunk néhány alapvető szabályt. A különböző korszakokból származó bútorok különlegességükkel erősíthetik is egymást. De mire is figyeljünk?

Ne zsúfoljuk tele a teret!

Mivel az antik bútorok és berendezési tárgyak stílusa azonnal megragadja figyelmünket, ezért törekedjünk arra, hogy legyen elegendő hely, ahol bájuk kibontakozhat. Ha túl sok dekoráció és használati tárgy kerül köréjük, akkor azok elnyomják eredetiségükben rejlő természetességüket.

A színek összhangja

A meglévő klasszikus bútorok mellé igyekezzünk olyan modern darabokat választani, amelyek hasonló árnyalatokkal rendelkeznek és illeszkednek egymáshoz. Ez az egyszerű szempont segít leginkább kiegyensúlyozottságot teremteni a térben.

A kevesebb több

Ebben az esetben is érvényes a régi igazság, hogy a kevesebb kiegészítő többet ad a látványhoz. Ne akarjunk egy ilyen szobát dekorációkkal telerakni, mert a részletek elviszik a hangsúlyt a lényegestől.

A bemutatott enteriőrben az antik vonalat a mesterien megmunkált zongora, a kortárs irányt pedig a kandalló fölé helyezett kép adja. Mivel a mindkét kiemelt tárgy színe harmóniában van egymással ebben az ízlésesen, csupán néhány bútorral berendezett enteriőrben, ezért egy kiegyensúlyozott, különleges berendezés valósult meg.

A képzőművészeti alkotás valójában egy kollázsolt technikával készült fotográfia, amelyet a venezuelai származású grafikus, Amalia Pereira készített. Jellegzetes képi világában a szépség dominál, melyekben az emberi test köré szőtt növényminták tesznek misztikussá.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

További cikkek
ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

2020-02-17

A menetrendet betartva idén november közepén is megjelent a művészeti szcéna szereplőit rangsoroló listák legismertebbje, az ArtReview Power 100-a, és miközben ezt is viták fogják kísérni, a rangsor ezúttal „konszenzusosabbnak” tűnik az elmúlt években közzétetteknél.

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

2020-02-12

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.