Részletes keresés

Műtárgy: mi illik egy tetőtérbe?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Egy tetőtér berendezése sok esetben kihívást jelenthet, mivel a lakrész építészeti elrendezése rendszerint összetettebb, mint más tereknek. Ennek oka a tetőszerkezet változatos kivitelezése, valamint a hozzá kapcsolódó osztott falszakaszok és ablakos részek viszonya. A hangulat ezekben az itt kialakított helyiségekben mindig nagyon különleges: rejtett, intim és egy kicsit mindig úgy gondolunk rá, mint a helyre, ahol akármikor kincsekre bukkanhatunk.Bár az említett építészeti rendszerek egyedi és változatos kivitelezése miatt nehézkes lehet egy műtárgy installálása a tetőterekbe, egy kis kreativitással nem lehetetlen. A bemutatott enteriőrfotón több dekorációs elem is utal a művészet iránti szeretetről: ilyen a tagozó elemként érvényesülő nagyméretű képkeret és a hasonló funkcióval rendelkező szobor is. A homlokfal az egyetlen olyan síkfelület, mely lehetővé teszi egy festmény bemutatását. Ezért meg is ragadtuk a lehetőséget, hogy ismét egy kortárs alkotással tegyük még művészibbé a teret.

A kiválasztott festmény ezúttal Nemes Anna alkotása, akitől korábban egy találó művet mutattunk be egy gyerekszobába falára elhelyezve. Ezúttal a Porckorong című művének találtunk új otthont, ebben a különleges tetőtérben.A művész legfontosabb témája az emberi test változatosságainak és extrém pozícióinak bemutatása. Rendszerint sorozatokban gondolkodik, így még hatékonyabban tudja kifejezni és elénk tárni azokat a kiemelt testképeket, amelyek figyelmét különösen megragadják. Az elmúlt hetekben A Jámbor szörnyeteg című filmterve, melyet Csuja Lászlóval közösen készítettek elnyerte a jeruzsálemi Sam Spiegel International Film Lab forgatókönyv-fejlesztő workshop fődíját. Ez a nagyreményű forgatókönyv pedig a női testépítésről szól: ebben a témakörben Nemes Anna kutatásokat és megfigyeléseket is végzett. Érdemes figyelni a fiatal tehetségre, mivel számos műfajban tartogat számunkra olyan élményeket, melyekből kivételes világokat ismerhetünk meg.Az ábrázolt légies test egyrészt pasztelles árnyalataival illeszkedik a tetőtér szürkés-kékes színeihez. Másrészt maga a test, mint ábrázolt forma több dekorációs elemmel is összhangban van: a tér közepén látható csavart alakú szobor és a falra akasztott ruhák sziluettje is az emberábrázolás témájához köthető. A festményen megjelenő hátakt pedig a háló részletéhez kombinálva fokozza a tér hangulatából áradó intimitását. A bemutatott kép és a tetőtér titokzatos atmoszférája jól kiegészíti és erősíti egymást.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

 
 
További cikkek
Klasszikus modern alkotások otthonunkban

Klasszikus modern alkotások otthonunkban

2019-12-10
Egy hangulatos otthon megteremtéséhez sokat tehetünk néhány jól megválasztott műtárgy elhelyezésével. Minden egyes szoba és helyiség sokat elárul a benne élők személyiségéről is. Ha szavak nélkül szeretnénk jó benyom
Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino.  A magányos könyvkötő villája

Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino. A magányos könyvkötő villája

2019-12-07

Arra a kérdésre, hogy mi jut eszébe a Cerruti névről, az emberek többsége azt válaszolná, hogy egy kozmetikai márka, amelyet Nino Cerruti tett naggyá fél évszázaddal ezelőtt. Most eljött az ideje annak, hogy a műgyűjtők szűk körén túl a szélesebb közvélemény is megismerkedjen egy másik Cerrutival, nevezetesen a műgyűjtő Francesco Federico Cerrutival.

Finisben az aukciós évad

Finisben az aukciós évad

2019-12-06

Bár már nagyon közel az év vége, még mindig számos aukció várja a műgyűjtőket, a befektetőket és az értékes karácsonyi ajándékokat keresőket – derül ki a műtárgy.com összefoglalójának második, a december 9-e ut

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

2019-12-05

Történetének legértékesebb ékszerkollekcióját árverezi el december 17-én a BÁV. A szakértők több mint 300 karátnyi tűzijátékkal készültek, olyan ékszercsodákat válogatva össze, amelyek eddig csupán vágyálmainkban éltek. A Karácsonyi aukció második napján a befektetők kedvenceinek számító kortárs festmények és szobrok kerülnek kalapács alá a MOM Kulturális Központban. Többek között a külföldön is sikeres klasszikus modern alkotók: Maurer Dóra, Keserü Ilona, Victor Vasarely alkotásaira, vagy éppen az előző évben rekordot döntő szentendrei művészek: ef Zámbó István, feLugossy László, Deim Pál és Aknay János műveire is licitálhatnak. Az anyagot most először egy jelentős szoborgyűjtemény is színesíti.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.