Részletes keresés

Műtárgy: milyen kép illik egy fogadótérbe?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba és az otthonunkba

Az első benyomás éppolyan fontos egy új térbe megérkezve – legyen szó lakásról, irodáról vagy közintézményről –, mint egy személyes találkozás alkalmával. A megérkezés hangulata jelentősen befolyásolhatja beszélgetésünk vagy tárgyalásunk kimenetelét is. Abban, hogy hogyan teremtsünk bizalmat sugározó, barátságos légkört egy fogadótér enteriőrjében, ahhoz újra egy kortárs műalkotást kerestünk.

Egy előszoba funkciója a megérkező személyek fogadása, valamint átvezetés egy nagyobb, kényelmesebb térrészbe. Éppen ezért általában ezeknek a helyeknek a mérete nem túl nagy és nem teszi lehetővé azt sem, hogy túl sok berendezési, vagy dekorációs elemet használjunk benne. Gyakran láthatunk ilyen helyeken a jól megválasztott, praktikus bútorzat mellett tükröket is, melyeknek természetesen szerepe van az öltözködésben, de egyúttal növelik a térérzetet is. A falfelületet azonban a tükrök mellett vagy helyett festményekkel is gazdagíthatjuk! Különösen abban az esetben célszerű ez, ha a fogadótérben várakozó időt is el kell tölteni, mert ilyenkor lehetőség van jobban szemügyre venni egy-egy műalkotást. A bemutatott enteriőrben Ernszt András Kékes fátyol című képét választottuk.

Ernszt András (1973-) a Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Karának adjunktusa. Szorosan kötődik Pécs városához: tanulmányait is itt végezte, majd Münchenbe kapott ösztöndíjas lehetőséget. Doktori képzésekor Keserü Ilona volt a mestere. Számos díjjal és ösztöndíjjal ismerték már el munkáit, művei pedig neves köz- és magángyűjteményében is megtalálhatóak. Jelenleg Budapest egyik legrangosabb kortárs galériája képviseli. Festményeire színgazdagság és változatos térformálás jellemző, melyekben a réseknek, hiányoknak is fontos szerepe van. Alkotásaival az absztrakt és a figuratív megjelenítési formák mezsgyéjén egyensúlyoz.Kékes fátyol, 2018 című festmény első olvasata egy természeti elemek, ágak, levelek, termések sziluettjét felvonultató réteg. A kompozíció azonban egyre mélyebb és mélyebb perspektívára nyit rálátást. A festő kibontja a képteret és a néző szemét fátyolszerű, szinte lebegő hártyákon keresztül vezeti. A természet élénkségét ezeknek a színes rétegeknek a mozgalmasságán keresztül idézi meg. A festményen domináló kék és más természeti színek és elemek összhangban vannak egymással, ezzel az élővilág fantasztikus gazdagságát eleveníti meg a művész. A kép azért nagyon ötletes választás egy fogadótérbe helyezve, mert a rajta megjelenített motívumok összekötő szerepet töltenek be az épületen kívüli és azon belüli világ között.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

 

További cikkek
Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

2019-08-16

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

2019-08-14

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadás-sorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is. 

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

2019-08-13

A mutargy.com és a Műtárgybefektetés.hu elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.