Részletes keresés

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Egy igazán karakteres és stílusos loft enteriőrben a berendezési tárgyak megválasztása is bevállalós attitűdöt igényel. Az ilyen típusú helyeken a nyers burkolatok és az építészeti elemek kiemelésével a klasszikus értelembe vett esztétikum meghaladása a cél.A kiválasztott enteriőrre markáns színhasználat jellemző. A falfestésben használt ombre technika és a csővázrendszer feketével való kiemelése határozottságot közvetít. Az enteriőrt kemény anyagok, beton és vasszerkezetek uralják, melyeket puhítanak és finomítanak a finom anyagú textilek, a melegséget sugárzó fények és berendezési tárgyak, amelyek árnyalatban teljes mértékben belesimulnak környezetükbe, ám típusuk teljes mértékben a nyugalmas pihenést szolgálják.

Az élet organikusságáról pedig mindössze a szobanövények árulkodnak. A karakán mégis laza szobába egy olyan kortárs művészeti alkotást választottunk, mely követi az enteriőr sajátosságait. Major Ákos: Silos című, 2014-ben készült fotóján még olyan apróbb motívumokat is találunk, melyek rímelnek a berendezés vonalvezetésével.Major Ákos 2000-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Több neves grafikus stúdióban is tevékenykedik grafikusként és art directorként. 2009 óta foglalkozik aktívan fotózással. Figyelme leginkább a tájképek iránt fogékony, de ennek a klasszikus témának egy nagyon sajátos és nagyon egyedi szempontját rögzíti. Ezek a jellegzetes kompozíciójú, szín- és tónusvilágú – természeti és városi – tájképei számos hazai és külföldi fotográfiai blogon és honlapon nagy népszerűségre tettek szert.

Silos kompozíció egy néhány éve készített szisztematikus sorozat darabja. Major Ákos nem csak exkluzív és egzotikus országok – mint az USA vagy az Egyesült Arab Emírségek – látképeit rögzíti, hanem a jól ismert hazai tájat is képes új látószögből feltüntetni. Ezt a képet Pakson rögzítette, ahol kitűnt a környezetből a vasvázak élénk színvilága. Fotóján keresztül ezeknek az épített elemeknek a grandiózusságát és szikárságát emelte ki. A szerkezetek felépítése és a fotó kompozíciós szerkesztése egyaránt kiemeli ezeket az objektumokat hétköznapi közegükből.A létrejött kép pedig műtárgyként installálva teljes mértékben összhangban van az extravagáns környezettel. Az enteriőr és a fotó együttese megmutatja, hogy milyen nagy hatást képes gyakorolni egy másfajta nézőpont merész bemutatása.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

További cikkek
ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

2020-02-17

A menetrendet betartva idén november közepén is megjelent a művészeti szcéna szereplőit rangsoroló listák legismertebbje, az ArtReview Power 100-a, és miközben ezt is viták fogják kísérni, a rangsor ezúttal „konszenzusosabbnak” tűnik az elmúlt években közzétetteknél.

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

2020-02-12

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

2020-02-06

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai!

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.