Részletes keresés

Műtárgy: milyen kép illik egy tárgyalóba?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

A művészet és a kereskedelem kapcsolata egyre jelentősebb pénzforgalmi üzleteket generál. Nem csoda tehát, hogy a világ fontosabb bankjai és cégei tudatosan építik fel saját műtárgyakból álló gyűjteményüket, melyben a befektetési szempont is dominál. A reprezentatív céllal vásárolt művek pedig az egyes intézményekbe installálva, akár a bankügyek intézése közben is megcsodálhatóak. Így egyfajta kortárs művészeti kiállítás élményével is gazdagodik az ügyfél, ahol sok információt megtudhat az intézet értékeiről, motivációiról. Emellett számos kutatás eredménye is bizonyítja, hogy a műalkotások kedvező hatással vannak a munkavégzésre. Ezek a szempontok alapján már nem is kérdés, hogy miért kapjon helyet egy festmény akár egy irodai környezetben.Köztudott, hogy a színek jelentősen befolyásolják kedélyállapotunkat, sőt vannak, akik gyógyító hatást is tulajdonítanak nekik. Egy műalkotás színvilága is atmoszférát teremt, így árnyalataival kommunikál az érzelmekkel. A kompozíció felépítése pedig sugározhat dinamikát, vagy kiegyensúlyozottságot, ezáltal serkenti a kreativitást és a gondolkodásmódot. Egyre népszerűbb tendencia nagyvállalati közegekben, hogy a közös gondolkodást megkívánó meetingeket műalkotások segítségével végzik. A művészi vizuális ingerek ugyanis olyan agyhullámokat stimulálnak, melyek más közegben fel sem vetődnének. Egy megbeszéléseknek teret adó, klasszikus tárgyalóteremben egy magyar kortárs képzőművész, Ujházi Péter élénk színeket vibráltató festményét mutatjuk be.Ujházi Péter (1940-) sokoldalú képzőművész. A magyar modern művészet kulcsfiguráitól, Bernáth Auréltól és Kmetty Jánostól is tanult. Tanulmányúton járt Párizsban és Rómában, majd hosszabb idei élt Svédországban. Művészi kifejezőeszköze a naivitásból ered, melyet falfirkák és gyermekrajzok világa inspirál. Képeinek kerete nem lezárja és egybefogja, hanem megnyitja, és a végtelenben folytathatóvá teszi műveit. Festmények mellett dobozműveket, szobrokat és kerámiaedényeket is készít.Ujházi Péter: Árki tavasz (kék), 2017 című festménye egy mozgalmas, színdús kompozíciós elevenít meg. A vidéki helyszín természeti elemeinek sokszínűsége az impresszionisták stílusát villantja fel. Technikájával játszik a fény és árnyék közti mozgalmassággal. Egy ilyen élénk festmény kifejezetten ideális választás akár munkahelyi környezetbe is, mivel minden egyes részlete életerőt, jó hangulatot és dinamizmust sugároz.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

További cikkek
Frida virágai

Frida virágai

2019-08-21

A tavalyi év legnépszerűbb, leglátogatottabb hazai kiállítása a Nemzeti Galéria Frida Kahlo-tárlata volt (Frida Kahlo. Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból). Szintén tavaly, a londoni Victoria & Albert Museum

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

2019-08-16

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

2019-08-14

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadás-sorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is. 

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

2019-08-13

A mutargy.com és a Műtárgybefektetés.hu elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.