Részletes keresés

Műtárgy: milyen kép illik egy tárgyalóba?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

A művészet és a kereskedelem kapcsolata egyre jelentősebb pénzforgalmi üzleteket generál. Nem csoda tehát, hogy a világ fontosabb bankjai és cégei tudatosan építik fel saját műtárgyakból álló gyűjteményüket, melyben a befektetési szempont is dominál. A reprezentatív céllal vásárolt művek pedig az egyes intézményekbe installálva, akár a bankügyek intézése közben is megcsodálhatóak. Így egyfajta kortárs művészeti kiállítás élményével is gazdagodik az ügyfél, ahol sok információt megtudhat az intézet értékeiről, motivációiról. Emellett számos kutatás eredménye is bizonyítja, hogy a műalkotások kedvező hatással vannak a munkavégzésre. Ezek a szempontok alapján már nem is kérdés, hogy miért kapjon helyet egy festmény akár egy irodai környezetben.



Köztudott, hogy a színek jelentősen befolyásolják kedélyállapotunkat, sőt vannak, akik gyógyító hatást is tulajdonítanak nekik. Egy műalkotás színvilága is atmoszférát teremt, így árnyalataival kommunikál az érzelmekkel. A kompozíció felépítése pedig sugározhat dinamikát, vagy kiegyensúlyozottságot, ezáltal serkenti a kreativitást és a gondolkodásmódot. Egyre népszerűbb tendencia nagyvállalati közegekben, hogy a közös gondolkodást megkívánó meetingeket műalkotások segítségével végzik. A művészi vizuális ingerek ugyanis olyan agyhullámokat stimulálnak, melyek más közegben fel sem vetődnének. Egy megbeszéléseknek teret adó, klasszikus tárgyalóteremben egy magyar kortárs képzőművész, Ujházi Péter élénk színeket vibráltató festményét mutatjuk be.



Ujházi Péter (1940-) sokoldalú képzőművész. A magyar modern művészet kulcsfiguráitól, Bernáth Auréltól és Kmetty Jánostól is tanult. Tanulmányúton járt Párizsban és Rómában, majd hosszabb idei élt Svédországban. Művészi kifejezőeszköze a naivitásból ered, melyet falfirkák és gyermekrajzok világa inspirál. Képeinek kerete nem lezárja és egybefogja, hanem megnyitja, és a végtelenben folytathatóvá teszi műveit. Festmények mellett dobozműveket, szobrokat és kerámiaedényeket is készít.



Ujházi Péter: Árki tavasz (kék), 2017 című festménye egy mozgalmas, színdús kompozíciós elevenít meg. A vidéki helyszín természeti elemeinek sokszínűsége az impresszionisták stílusát villantja fel. Technikájával játszik a fény és árnyék közti mozgalmassággal. Egy ilyen élénk festmény kifejezetten ideális választás akár munkahelyi környezetbe is, mivel minden egyes részlete életerőt, jó hangulatot és dinamizmust sugároz.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

További cikkek
Klasszikus modern alkotások otthonunkban

Klasszikus modern alkotások otthonunkban

2019-12-10
Egy hangulatos otthon megteremtéséhez sokat tehetünk néhány jól megválasztott műtárgy elhelyezésével. Minden egyes szoba és helyiség sokat elárul a benne élők személyiségéről is. Ha szavak nélkül szeretnénk jó benyom
Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino.  A magányos könyvkötő villája

Castello di Rivoli – Collezione Cerruti, Torino. A magányos könyvkötő villája

2019-12-07

Arra a kérdésre, hogy mi jut eszébe a Cerruti névről, az emberek többsége azt válaszolná, hogy egy kozmetikai márka, amelyet Nino Cerruti tett naggyá fél évszázaddal ezelőtt. Most eljött az ideje annak, hogy a műgyűjtők szűk körén túl a szélesebb közvélemény is megismerkedjen egy másik Cerrutival, nevezetesen a műgyűjtő Francesco Federico Cerrutival.

Finisben az aukciós évad

Finisben az aukciós évad

2019-12-06

Bár már nagyon közel az év vége, még mindig számos aukció várja a műgyűjtőket, a befektetőket és az értékes karácsonyi ajándékokat keresőket – derül ki a műtárgy.com összefoglalójának második, a december 9-e ut

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

300 karátnyi briliáns és kortárs alkotások a BÁV Karácsonyi aukcióján

2019-12-05

Történetének legértékesebb ékszerkollekcióját árverezi el december 17-én a BÁV. A szakértők több mint 300 karátnyi tűzijátékkal készültek, olyan ékszercsodákat válogatva össze, amelyek eddig csupán vágyálmainkban éltek. A Karácsonyi aukció második napján a befektetők kedvenceinek számító kortárs festmények és szobrok kerülnek kalapács alá a MOM Kulturális Központban. Többek között a külföldön is sikeres klasszikus modern alkotók: Maurer Dóra, Keserü Ilona, Victor Vasarely alkotásaira, vagy éppen az előző évben rekordot döntő szentendrei művészek: ef Zámbó István, feLugossy László, Deim Pál és Aknay János műveire is licitálhatnak. Az anyagot most először egy jelentős szoborgyűjtemény is színesíti.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.