A modern, nagyvárosi stílusú otthon öltözéke

Egy ilyen stílusú enteriőrbe választottuk Konok Tamás a Belső térbeliség című kompozícióját.



Konok Tamás az egyik legismertebb kortárs magyar festőművész, akinek művészete világszerte is méltán népszerű. A ma is aktív alkotónak már 1995-ben a Ludwig Múzeum életmű kiállítást rendezett, mindemellett a Nemzet Művésze címmel és Kossuth-díjjal is kitüntették. Feleségével, Hetey Katalinnal Párizsban és Zürichben is huzamosabb ideig éltek és alkottak. Festészetét áthatja egyfajta építészeti rend és lírai érzékenység. Művein tükröződik ars poeticája: „Hiszem, hogy a rend a szabadság összhangzása.”

Belső térbeliség (1973) című műve egyedi stílusának legjellemzőbb vonásait hordozza. A festmény dimenziókon átható precíz vonalvezetése még inkább kiemeli környezete építészeti elemeinek stílusosságát, és enteriőrjének letisztultságát. Konok Tamás minden alkotása kifinomult ízlésvilágot és racionális gondolatiságot közvetít.

 

A letisztult, nagyvárosi enteriőrbe illesztve jól tükrözi az itt lakók innovatív gondolkodásmódját, megbízható precizitását és választékos esztétikai érzékét.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra