Részletes keresés

Művészeti tárgyakban tovább élő irodalom – Murakami Harukival kapcsolatos műtárgyakat árvereznek el Tokióban

A Tokióban működő Mallet Japan aukciósház Murakami Harukihoz köthető műtárgyak gyűjteményét fogja 2021. március 20-án árverésre bocsátani. Az aukció során a híres japán író kézirataira is lehetőség lesz licitálni – adja hírül a műtárgy.com.

mura1
Medium.com

Az árverésen az író kézjegyével ellátott regények, fordítások és esszék jelennek majd meg nagy számban. Kalapács alá kerül még 35 olyan lemez, amit a Murakami által nyitott „Peter Cat” elnevezésű jazz kávézóban játszottak megnyitása előtt, de az íróhoz kapcsolható újságok és magazinok is megjelennek majd az árverésen. Ezen kívül 98 különböző illusztrációt és képet mutatnak majd be attól a művésztől, aki a regények borítóit tervezte. Az árverésen megjelenő tárgyak Yoshimoto Nara magángyűjteményének darabjai, aki hosszú éveken át halmozta fel ezeket az értékes tárgyakat, amikhez korábban nem lehetett hozzájutni a piacon.

A Murakami autogramjával ellátott regények között megtalálható az író legkorábbi trilógiájából a Hallgasd a szél dalát! és a Flipper, 1973, valamint az utólagos feljegyzésekkel ellátott és az író aláírását is tartalmazó Világvége és a keményre főtt csodaország mellett még más, megközelítőleg 50 irodalmi munka, többek között a Lassú hajón Kínába, illetve a Murakami Rádió című esszéje.

A fordítási anyagok között többek között Raymond Carver, illetve Paul Serow munkáinak fordítási vázlatára csaphatnak le az érdeklődők, de a regények borítóján dolgozó Anzai Mizumaro eredeti rajzai és Ohashi Ayumi különböző lenyomatai is megvásárolhatóak lesznek.

Forrás: 美術手帳 (bijutsutecho.com), The Sunday Times (borítókép)


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.