Részletes keresés

Múzeumok színfalai mögött a Műtárgyak Éjszakáján

A 2019-es, immáron harmadik alkalommal megrendezett Műtárgyak Éjszakája rendezvény három napján a galériák, aukciós házak és műtermek mellett Budapest vezető múzeumai is megnyitják kapuikat a résztvevők számára. Május 30 - június 1. között ezek az intézmények is izgalmas programokkal várják a Műtárgyak Éjszakája látogatóit, akiknek lehetőségük lesz bepillantani a múzeumok és kiállítások falai mögé is. Így a jól ismert állandó vagy időszaki kiállításokon túl meg lehet ismerkedni a múzeumi raktárak, kertek és restaurátorműhelyek titkaival, sőt, több intézmény különleges múzeumpedagógiai programokkal is várja a legfiatalabb érdeklődőket. Alábbi ajánlónkban ezek közül a programok közül válogattunk ki néhány különösen izgalmasat.


1. Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a szocializmus jegyében várja a látogatókat. Június elsején délelőtt bemutatkozik a múzeum plakáttára és szocialista plakátgyűjteménye, délután pedig a szocializmus korabeli kereskedelmére és vendéglátására fókuszáló tárlatvezetések várják a látogatókat.

2. Vasarely Múzeum - Óbuda

A Vasarely Múzeum egy interaktív családi programmal készül a Műtárgyak Éjszakájára. A múzeumpedagógiai családi délutánon a Victor Vasarely által is sokszor játékba hozott csalóka terek titkát fejthetik fel a látogatók interaktivitással és alkotással.

3. MTA Művészeti Gyűjtemény

A Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjteménye egy ritkán látogatható különleges kollekció, ezért érdemes élni a lehetőséggel és felkeresni a Műtárgyak Éjszakája keretében. A gyűjtemény munkatársai június 1-én napközben három különböző tárlatvezetéssel is készülnek, amiken több, máskor a raktárban rejtőzködő alkotás is megcsodálható lesz.

4. Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria csupa olyan programmal készül a Műtárgyak Éjszakájára, amelyek a színfalak mögé viszik a látogatót. Még a tárlatvezetés is - melyet Bellák Gábor művészettörténész fog vezetni - arra keresi a választ, hogy hogyan viseli magán a múzeum az 1970-es évek jegyeit, az évtizedét, amikor az intézmény a jelenlegi épületébe költözött. Emellett pedig a restaurátor- és a múzeumpedagógiai műhely is felfedi titkait.

5. Ludwig Múzeum

A Ludwig Múzeumban is a kulisszák mögé leshetünk be, itt Kónya Béla főrestaurátor vezetésével. Ezen a programon a látogatók a gyűjteményi raktárban közelebbről is megismerkedhetnek David Hockney Ellenfény francia stílusban című festményével, ami épp most érkezett vissza egy nemzetközi turnéról, mely során a londoni Tate Britianben, a párizsi Centre Pompidou-ban és a New York-i The Metropolitan Museum of Artban is ki volt állítva.

6. Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

A Műtárgyak Éjszakája keretében június 1-én délután a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum munkatársai egy különleges tárlatvezetéssel készülnek, amely nem csak a kiállítást, hanem a múzeum kertjét is érinti. A kert különlegessége, hogy azt
Hopp Ferenc, a világutazó műgyűjtő rendezte be egzotikus növényekkel és keleti eredetű műtárgyakkal a 19. század végén.

Szerző: műtárgy.com
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

2019-08-16

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

2019-08-14

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadás-sorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is. 

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

2019-08-13

A mutargy.com és a Műtárgybefektetés.hu elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.