Részletes keresés

Múzeumok színfalai mögött a Műtárgyak Éjszakáján

A 2019-es, immáron harmadik alkalommal megrendezett Műtárgyak Éjszakája rendezvény három napján a galériák, aukciós házak és műtermek mellett Budapest vezető múzeumai is megnyitják kapuikat a résztvevők számára. Május 30 - június 1. között ezek az intézmények is izgalmas programokkal várják a Műtárgyak Éjszakája látogatóit, akiknek lehetőségük lesz bepillantani a múzeumok és kiállítások falai mögé is. Így a jól ismert állandó vagy időszaki kiállításokon túl meg lehet ismerkedni a múzeumi raktárak, kertek és restaurátorműhelyek titkaival, sőt, több intézmény különleges múzeumpedagógiai programokkal is várja a legfiatalabb érdeklődőket. Alábbi ajánlónkban ezek közül a programok közül válogattunk ki néhány különösen izgalmasat.


1. Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a szocializmus jegyében várja a látogatókat. Június elsején délelőtt bemutatkozik a múzeum plakáttára és szocialista plakátgyűjteménye, délután pedig a szocializmus korabeli kereskedelmére és vendéglátására fókuszáló tárlatvezetések várják a látogatókat.

2. Vasarely Múzeum - Óbuda

A Vasarely Múzeum egy interaktív családi programmal készül a Műtárgyak Éjszakájára. A múzeumpedagógiai családi délutánon a Victor Vasarely által is sokszor játékba hozott csalóka terek titkát fejthetik fel a látogatók interaktivitással és alkotással.

3. MTA Művészeti Gyűjtemény

A Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjteménye egy ritkán látogatható különleges kollekció, ezért érdemes élni a lehetőséggel és felkeresni a Műtárgyak Éjszakája keretében. A gyűjtemény munkatársai június 1-én napközben három különböző tárlatvezetéssel is készülnek, amiken több, máskor a raktárban rejtőzködő alkotás is megcsodálható lesz.

4. Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria csupa olyan programmal készül a Műtárgyak Éjszakájára, amelyek a színfalak mögé viszik a látogatót. Még a tárlatvezetés is - melyet Bellák Gábor művészettörténész fog vezetni - arra keresi a választ, hogy hogyan viseli magán a múzeum az 1970-es évek jegyeit, az évtizedét, amikor az intézmény a jelenlegi épületébe költözött. Emellett pedig a restaurátor- és a múzeumpedagógiai műhely is felfedi titkait.

5. Ludwig Múzeum

A Ludwig Múzeumban is a kulisszák mögé leshetünk be, itt Kónya Béla főrestaurátor vezetésével. Ezen a programon a látogatók a gyűjteményi raktárban közelebbről is megismerkedhetnek David Hockney Ellenfény francia stílusban című festményével, ami épp most érkezett vissza egy nemzetközi turnéról, mely során a londoni Tate Britianben, a párizsi Centre Pompidou-ban és a New York-i The Metropolitan Museum of Artban is ki volt állítva.

6. Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

A Műtárgyak Éjszakája keretében június 1-én délután a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum munkatársai egy különleges tárlatvezetéssel készülnek, amely nem csak a kiállítást, hanem a múzeum kertjét is érinti. A kert különlegessége, hogy azt
Hopp Ferenc, a világutazó műgyűjtő rendezte be egzotikus növényekkel és keleti eredetű műtárgyakkal a 19. század végén.

Szerző: műtárgy.com
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
A nagy klasszikusok és a befektetési ékszerek taroltak a BÁV májusi aukcióján

A nagy klasszikusok és a befektetési ékszerek taroltak a BÁV májusi aukcióján

2019-05-20

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a BÁV 74. Művészeti Aukciója május 14-én és 15-én, ahol a nagy festőklasszikusok mellett, mint Zichy Mihály, Mednyánszky László és Szinyei Merse Pál a szecessziós Zsolnay kerámiáké, illetve a nagyértékű befektetési brilles ékszereké volt a főszerep. A legmagasabb áron, 31,2 millió forintért Zichy Mihály Harcdöntő párbaj című festménye kelt el. Az online közvetítéssel összekötött, kétnapos aukción a korábbinál nagyobb arányban képviseltették magukat a fiatalabb generáció tagjai és a külföldi vásárlók.

Credo - Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo - Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

2019-05-15

Kárpáti Tamás festőművész munkáiból nyílt kiállítás a Vigadóban. A Credo című tárlaton az alkotó mintegy hatvan táblaképe és tíz bronz kisplasztikája mellett az életművet kísérő dokumentumokat is megtekinthetik az

Renoir-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum

Renoir-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum

2019-05-14

Újabb értékes festménnyel gyarapodott a budapesti Szépművészeti Múzeum. Pierre-Auguste Renoir Fekvő női akt című művét a kormány támogatásával vásárolhatta meg az intézmény. A csaknem életnagyságú, 1903-as akt 12,3 millió dollárért, tehát mintegy 3,5 milliárd forintért került a múzeum gyűjteményébe. Ezzel túlszárnyalva a nemrégiben aukción megvásárolt Van Dyck-képet, a Stuart Mária Henrietta esküvői portréját is, amely 2,1 milliárd forintért lett a Szépművészeti gyűjteményének része.

Esztétika és funkció találkozása - fókuszban a bútor

Esztétika és funkció találkozása - fókuszban a bútor

2019-05-13
A bútorok körbevesznek minket, jelenlétük annyira természetes, sőt, szükségszerű, hogy nem sokszor gondolunk rájuk a műtárgyaknál megszokott szempontok szerint. A harmadik Műtárgyak Éjszakáján több programon is lehetősé

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.